رئیس سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک:

سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک ‌باید محل تولید ایده‌ها و برنامه‌های علمی باشد

تهران (پانا) - رئیس سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک جشنواره طعم کتاب را ‌یک مدل مدبرانه برای برنامه‌ریزی‌ و اجرا دانست و تاکید کرد این جشنواره به دلیل وجود شاخص‌هایی مانند ساده‌بودن، قابلیت اجرا و قابلیت ارزیابی، می‌تواند به عنوان الگویی برای برنامه‌های آینده این سازمان در نظر گرفته شود.

کد مطلب: ۱۵۸۶۷۷۱
لینک کوتاه کپی شد
سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک ‌باید محل تولید ایده‌ها و برنامه‌های علمی باشد

‌‌حمیدرضا شیخ‌الاسلام در مراسم اختتامیه اولین دوره جشنواره ملی طعم کتاب با اشاره به مزیت‌های این جشنواره، گفت: طعم کتاب به معنای واقعی یک طرح کارشناسانه و خلاقانه هم در مرحله برنامه‌ریزی و هم در اجرا است که نتایج بسیار مثبتی در پی داشته و دارد.

‌وی با اشاره به اینکه جشنواره طعم کتاب به صورت پایلوت در ۵ استان کشور برگزار شد، افزود: بعد از آغاز فرایند اجرایی و به‌خصوص حصول دستاوردهای اولیه، اغلب استان‌ها خواستار مشارکت در دوره‌ٔ بعدی این جشنواره ملی شدند که این خود بهترین دلیل برای اثبات اهمیت و ضرورت ترویج کتابخوانی برای کودکان و علمی بودن این جشنواره است.

‌رئیس سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک تاکید کرد: طعم کتاب از هر لحاظ یک مدل مدبرانه برای برنامه‌ریزی‌ و اجرا بود که به دلیل وجود شاخص‌هایی مانند ساده‌بودن، قابلیت اجرا و قابلیت ارزیابی، می‌تواند به عنوان الگویی برای برنامه‌های آینده سازمان در نظر گرفته شود.

معاون وزیر آموزش و پرورش برگزاری جشنواره طعم کتاب را یکی از افتخارات سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک توصیف و تصریح کرد: خوشبختانه امروز با ایجاد ساختار متناظر استانی سازمان، زمینه بسیار خوبی برای برگزاری برنامه‌ها و طرح‌های ملی به صورت یکپارچه فراهم شده است. 

وی خاطرنشان کرد: سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک به دلیل اهمیت جایگاه و رسالتی که بر عهده دارد باید محل تولید ایده‌ها و برنامه‌های علمی باشد؛ موضوعی که به‌خصوص در محتوای تربیتی و انطباق آن با هویت ایرانی اسلامی باید مد نظر قرار بگیرد. 

در ابتدای این نشست، محمد گودرزی دهریزی دبیر جشنواره ملی طعم کتاب نیز با اشاره به اهمیت دوران طلایی کودکی در شکل‌گیری شخصیت فرهنگی افراد، گفت: صفر تا ۴ سالگی بهترین دوره برای نهادینه کردن فرهنگ کتابخوانی و افزایش توانمندی فرد در حوزه‌های یادگیری و تربیتی است. 

وی افزود: اگر در این بازه سنی کودک در معرض واژه‌ها و کلمات نادر و کمیاب قرار بگیرد، موفقیت تحصیلی و اجتماعی او در آینده تا حد زیادی تضمین می‌شود که این مهم به بهترین شکل با ترویج فرهنگ کتابخوانی و نهادینه‌شدن این فرهنگ در کودک میسر می‌شود. 

گودرزی دهریزی با بیان اینکه طعم کتاب با محوریت کتاب‌های ضروری برای گروه سنی کودکان پیش از دبستان برگزار شد، یادآور شد: ادبیات کودکان عناصر منحصر به فردی دارد که در انتخاب کتاب برای کودکان باید به آن‌ها توجه ویژه داشت. 

دبیر جشنواره ملی طعم کتاب معناگریزی را یکی از عناصر ادبیات اوان کودکی دانست و تاکید کرد: برخلاف آنچه تصور می‌شود، معناگریزی یکی از اصول تثبیت‌شده در ادبیات کودک است. از عناصر دیگر این گونه از ادبیات می‌توان به تکرار، فانتزی بودن و ایجاد ذهنیت کودکانه اشاره کرد. 

لازم به ذکر است، در پایان این نشست از اعضای کارگروه جشنواره ملی طعم کتاب تقدیر شد.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار