مدیرکل دفتر سلامت و تندرستی وزارت آموزش و پرورش در گفت‌وگو با پانا:

۲ هزار نیرو به مجموعه مربیان بهداشت و مراقبان سلامت مدارس اضافه می‌شوند

استانداردسازی پایگاه‌های تغذیه سالم/ ابلاغ دستورالعمل جدید عرضه اقلام غذایی تا پایان شهریور

تهران (پانا) - مدیرکل دفتر سلامت و تندرستی وزارت آموزش و پرورش از جذب بیش از ۱۰۰۰ مراقب سلامت در رشته‌های تخصصی خبر داد و گفت حدود ۹۲۰ دانشجومعلم رشته بهداشت مدارس نیز می‌توانند از مهرماه ۱۴۰۴ یا نیم‌سال دوم تحصیلی (دی‌ماه) در دانشگاه‌های علوم پزشکی به تحصیل بپردازند.

کد مطلب: ۱۵۸۶۷۶۶
لینک کوتاه کپی شد
۲ هزار نیرو به مجموعه مربیان بهداشت و مراقبان سلامت مدارس اضافه می‌شوند

اعظم گودرزی در گفت‌وگو با پانا درباره اقدامات ویژه حوزه سلامت و تندرستی وزارت آموزش و پرورش، گفت: «درخصوص حوزه سلامت دانش‌آموزی، دفتر تخصصی سلامت و تندرستی با استناد به اسناد بالادستی، سند تحول بنیادین (به‌ویژه ساحت زیستی-بدنی) و سیاست‌های ابلاغی سلامت مقام معظم رهبری، همچنین براساس تفاهم‌نامه‌ها و سایر اسناد بالادستی با حوزه‌های مختلف از جمله وزارت بهداشت، اقداماتی در سه حوزه منابع انسانی، فضا و تجهیزات و محتوا انجام داده است.» 

گودرزی ادامه داد: «در حوزه منابع انسانی، با توجه به کمبود نیروی متخصص حوزه سلامت در وزارت آموزش و پرورش، الحمدلله جذب منابع انسانی در دو شکل صورت گرفته است.»

وی افزود: «درمورد اول، تا سال گذشته در ۱۴ استان، دانشجومعلمان رشته بهداشت مدارس در ۱۴ دانشگاه علوم پزشکی مشغول به تحصیل بودند. به لطف خدا و حمایت‌های مقام عالی وزارت، معاونت محترم تربیت‌بدنی و سلامت، و همکاران وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، امسال موفق شدیم این رشته را در بیش از ۳ دانشگاه علوم پزشکی دیگر توسعه دهیم.»

مدیرکل دفتر سلامت و تندرستی وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: «در نتیجه، حدود ۹۲۰ دانشجومعلم رشته بهداشت مدارس می‌توانند از مهرماه ۱۴۰۴ یا نیم‌سال دوم تحصیلی (دی‌ماه) در دانشگاه‌های علوم پزشکی به تحصیل بپردازند. این افراد پس از ۴ سال به عنوان مربی بهداشت وارد مدارس خواهند شد.»

وی همچنین گفت: «بیش از ۱۰۰۰ مراقب سلامت در رشته‌های تخصصی جذب خواهند شد. در مجموع، حدود ۲۰۰۰ نیرو (شامل دانشجومعلمان و نیروهای استخدامی) به مجموعه مربیان بهداشت و مراقبان سلامت اضافه می‌شوند.» 

توانمندسازی نیروی انسانی

گودرزی درباره اقدامات صورت‌گرفته در حوزه توانمندسازی نیروی انسانی، اظهار کرد: «طرح شمیم (شبکه ملی منابع انسانی)، دوره‌های آموزشی متنوعی برای تابستان طراحی شده است. همچنین با همکاری سازمان حفاظت محیط زیست، دوره‌هایی برای مدیران و مراقبان سلامت مدارس در چندین استان (از جمله خراسان شمالی) برگزار شده است. این آموزش‌ها به‌صورت آبشاری به سایر همکاران و دانش‌آموزان، به‌ویژه سفیران سلامت محیط زیست، منتقل خواهد شد.»

وی با بیان اینکه در حوزه فضا و تجهیزات بهداشتی، در مدارس، سه فضای بهداشتی اصلی شامل؛ اتاق بهداشت، سرویس‌های بهداشتی و پایگاه تغذیه سالم مورد توجه قرار گرفته است، گفت: «اقدامات موثری در بیش از ۲۰۰۰ مدرسه انجام شده و ارزیابی این مدارس در حال انجام است تا برای سال تحصیلی جدید آماده شوند.»

گودرزی افزود: «همچنین اتاق بهداشت، به عنوان فضایی ایمن برای ارائه کمک‌های اولیه توسط مراقبان سلامت تجهیز شده است. مدارسی که این فضا را دارند، می‌توانند برای تجهیزات بیشتر با ما همکاری کنند.»

استانداردسازی پایگاه‌های تغذیه سالم/ ابلاغ دستورالعمل جدید عرضه اقلام غذایی تا پایان شهریور 

وی ادامه داد: «در حال استانداردسازی پایگاه‌های تغذیه سالم هستیم تا محیطی سالم برای دانش‌آموزان فراهم شود. همچنین، با همکاری دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، دستورالعمل جدیدی برای عرضه اقلام غذایی تأییدشده تدوین شده که تا پایان شهریور به ادارات کل آموزش و پرورش استان‌ها ابلاغ خواهد شد.»

مدیرکل دفتر سلامت و تندرستی وزارت آموزش و پرورش درباره محتوای آموزشی تهیه شده در این حوزه، گفت: «کتاب سفیران سلامت به تفکیک دوره‌های تحصیلی (ابتدایی، متوسطه اول و دوم) طراحی شده است. دانش‌آموزان سفیر سلامت در ۱۶ جلسه آموزش می‌بینند و هر کدام موظفند این آموزه‌ها را به ۱۰ دانش‌آموز منتقل کنند. انتقال مطالب بهداشتی تنها محدود به سال تحصیلی نیست و سفیران سلامت می‌توانند از فضای مجازی نیز برای آموزش استفاده کنند.»

به گفته گودرزی طرح میدان پویا نیز با همکاری معاونت تربیت‌بدنی و سلامت، در ۵ بخش اجرا می‌شود:

شهر پویا: برگزاری برنامه‌های سلامت‌محور (مانند ایستگاه‌های فشار خون و قند خون) در کنار فعالیت‌های ورزشی.

خانواده پویا: انتقال آموزش‌های بهداشتی به خانواده‌ها توسط سفیران سلامت.  

دانش‌آموز پویا: آموزش کمک‌های اولیه و مهارت‌های خودامدادی و دگرامدادی با همکاری هلال احمر (طرح‌های ماهر برای ابتدایی و دادرس برای متوسطه).  

خانه پویا: تولید و انتشار محتوای سلامت‌محور در شبکه شاد و سایر کانال‌های رسمی.  

رویداد پویا: برگزاری چالش‌های سلامت‌محور برای ترویج فرهنگ سلامتی.

وی همچنین اظهار کرد: «از تمامی سفیران سلامت می‌خواهیم در این برنامه‌ها مشارکت فعال داشته باشند تا گامی موثر در ارتقای سلامت دانش‌آموزان و جامعه برداشته شود.»

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار