در خطبه‌های نماز جمعه تهران

خاتمی: زمان امام شورای نگهبان نبود اما هیاتی نظارت استصوابی را انجام می‌داد

نظارت استصوابی چیز جدیدی نیست

تهران (پانا) - خطیب نماز جمعه این هفته تهران حمله نظامی ترکیه به شمال سوریه را با حمله نظامی عربستان سعودی به یمن قیاس و تاکید کرد که دولت ترکیه باید مراقب باشد که باتلاقی جدید برای خود ایجاد نکند.

کد مطلب: ۹۶۰۳۹۱
لینک کوتاه کپی شد
خاتمی: زمان امام شورای نگهبان نبود اما هیاتی  نظارت استصوابی را انجام می‌داد

به گزارش ایسنا، آیت‌الله احمد خاتمی خطیب نماز جمعه این هفته تهران در خطبه‌های سیاسی نماز جمعه این هفته تهران در واکنش به حمله نظامی ترکیه به شمال سوریه اظهار کرد: «مطلب روشن این است، این کار ترکیه تجاوز به یک کشور است. موضع نظام در مقابل این اتفاق ناصحانه و توقف فوری حملات و خروج فوری از خاک سوریه است.»

او ادامه داد: «یک نصیحت به دولت ترکیه دارم. نصیحتم این است که عربستان به عنوان نوکر آمریکا حرف آمریکا را شنید و در باتلاق افتاده است. یک هفته‌ای می‌خواست کار یمن را تمام کند و الان پنج سال است رزمندگان یمنی پیروز هستند. ترکیه به این دام نیافتد. بلافاصله بعد از خروج آمریکا از سوریه نیروهای ترکیه‌ای جای آنان را پر می‌کنند، مراقب باشید باتلاق جدید برای خودتان درست نکنید.»

خطیب نماز جمعه تهران در بخشی از سخنرانی امروز خود به مسائل پیش آمده در کشور عراق اشاره کرد و گفت: «یکی دو هفته پیش شنیدید که اغتشاشاتی در عراق صورت گرفت که متاسفانه بیش از صد نفر در این اغتشاشات کشته شدند. برای ما خیلی خبر تلخی بود که کشوری که دیر زمانی نیست از شر دیکتاتور خلاص شده این بلاها سرش بیاید.»

او تاکید کرد: «خواسته‌ای که معترضین داشتند به تعبیر خود مسئولین خواسته به حقی بوده است. اصلاح خدمات اداری، قطعی مکرر برق و آب غیر بهداشتی. مسئولین قول دادند این مشکلات را حل کنند. اصل این اعتراضات ریشه به جایی داشته است، اما بی تردید دشمنان مردم عراق سوار این موج شدند. چرا الان این موج سواری را کردند؟ یکی اینکه مردم بترسند و واهمه بگیرند و به زیارت اربعین نروند. بیش از سه میلیون نفر امسال به زیارت اربعین می روند. تا کنون یک میلیون و نیم رفته‌اند و یک میلیون نیم دیگر هم می‌روند.»

امام جمعه موقت تهران ادامه داد: «هدف بعدی دشمنان تفرقه بین دو ملت ایران و عراق بوده است.»

خطیب نماز جمعه تهران در ادامه به بیانیات اخیر رهبری در راستای تلاش دشمنان برای ایجاد تفرقه میان دو ملت ایران و عراق اشاره و بیان کرد: «مردم عراق قاطعانه مقابل رژیم صهیونیستی و آمریکا ایستادند و آنان خواستند انتقام بگیرند.»

خاتمی با بیان اینکه «این اغتشاشات سه ضلع اساسی داشت»، گفت: «ضلع اساسی اول امریکا انگلیس و رژیم صهیونیستی است؛ این معرکه گردانان شیطان اول. ضلع دوم رژیم های مرتجع عرب بخصوص عربستان است. 79 درصد پیام‌های توئیتری از عربستان بوده است؛ بنای آدم شدن ندارد می خواهد همه جا آدم کشی کند. ضلع سوم هم پس مانده‌های حزب بعث و برخی از خبرگزاری ها مثل العربیه هستند که باید بگوییم العریه، بی بی سی و سی ان‌ ان و فضای مجازی آلوده بودند که این آتش را افروختند.»

خطیب نماز جمعه تهران در بخش دیگری از خطبه‌های سیاسی این هفته نماز جمعه با یادآوری ابلاغ سیاست های کلی نظام قانون گذاری از سوی رهبری بیان کرد: «تحلیل این کلمات فرصت زیادی می‌خواهد.»

خاتمی با اشاره به انتخابات یازدهمین دوره قوه مقننه تصریح کرد: «تحلیلی که در رابطه با مسائل داخلی دارم این است که اسفند امسال یازدهمین انتخابات مجلس شورای اسلامی و اولین انتخابات میان دوره‌ای پنجمین مجلس خبرگان رهبری ان‌شاءالله برگزار می‌شود بنابراین طبیعی است که شور و نشاط انتخاباتی آغاز شده باشد.»

او افزود: «انتخابات در حقیقت جشن سیاسی است. جشنی که چهل سال قبل طاغوتی‌ها اجازه نمی‌دادند برگزار شود. قبل از آن‌ها هم اجازه نمی‌دادند. خودشان را همه کاره می‌دانستند. این حرف من نیست حرف خودشان است. ساواک لیستی تهیه می‌کرد به نخست وزیر می‌داد و نخست وزیر به شاه لیست را می داد. شاه اسم هرکسی را که نمی‌خواست خط می‌کشید و بدون حضور مردم یا با حضور مردم آن‌ها نماینده بودند. انتخابات جشن سیاسی است و قدر بدانید.»

خطیب نماز جمعه تهران تصریح کرد: «هرکس که دلداده این انقلاب است باید برای حضور باشکوه مردم پای صندوق های رای تلاش داشته باشد. اینجا جای اهداف سیاسی نیست جای عزت نظام است. برای برپایی انتخابات باشکوه همه باید قانون‌مدار باشیم. مجریان و مردم باید قانون‌مدار باشند. قانون‌شکنی تحقیر قانون در شان هیچ‌کس و در شان مسئولان نیست.»

امام جمعه این هفته تهران گفت: «ما نه اولین کشوری هستیم که انتخابات برگزار می‌کنیم و نه آخرین کشور. همه جای دنیا انتخابات هست. در دنیا هرکس که گفت می‌خواهم نامزد شوم اسمش را می‌نویسند یا قانونی برای کار هست؟ مردم به این قانون رای دادند و این قانون گفته شورای نگهبان ناظر به انتخابات است. اصل 98 هم می‌گوید تفسیر قانون اساسی بر عهده شورای نگهبان است و شورای نگهبان هم گفته است که این نظارت نظارت استصوابی است.»

او افزود: «ما هم قبول داریم که باید رای مردم را تمکین کرد اما این به این معنا است که نظارت نباشد؟ هر کسی از راه رسید بگوییم بفرما؟ این نظارت استصوابی چیز جدیدی نیست. می‌گویند شورای نگهبان نبوده؛ خب شورای نگهبان نبود اما در زمان امام، هیئتی ایجاد شد و آن‌ها نظارت استصوابی را انجام دادند. کدش را بگویم؟ مسعود رجوی خبیث را رد کردند؛ دستشان هم درد نکنند.»

خاتمی یادآور شد: «از رفتارهای ناپسند دو قطبی کردن جامعه است. من به وضوح دارم می‌بینم و می‌شنوم که برخی از ابلاغ‌ها و اظهارات بوی دو قطبی کردن می‌دهد. همه می‌فهمند. ما هم می‌فهمیم و به جایش پاسخ می‌دهیم. اما نکنید این کار را. اگر مصلحت کشور را می‌خواهید این کار را نکنید به مصلحت اتحاد جامعه اسلامی نیست.»

او در بخش دیگر نیز با اشاره به اهمیت راهپیمایی اربعین گفت: «بیش از 20میلیون نفر با مدیریت کاملا مردمی و با شعار لبیک یا حسین در این راهپیمایی شرکت می‌کنند. این راهپیمایی بیعت با حسین است. بیعت با حسین بعیت با پیغمبر است. این عاشقانی که من می‌بینم اگر از آسمان تیر و سنگ هم ببارد می‌روند راهپیمایی. این راهپیمایی جلوه تبری و تولی عاشقانه است. اعتصام به حبل‌الله است. این راهپیمایی فقط برای شیعه نیست. برای همه مسلمانان است. راهپیمایی اربعین محل تجمع الهیون عالم است. آن کشیش مسیحی گفت درست است پیغمبر ما دو تا است اما حسین ما یک نفر است. حب الحسین یجمعون.»

امام جمعه تهران همچنین خاطرنشان کرد: «بیش از سه میلیون نفر ، چهار برابر بیش از سال گذشته ثبت نام کردند. مواکب حسینی با کرامت تحویلشان می‌گیرند. رسم حسینی همین است.»

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار