کودکان اوتیسمی خوزستان و این همه مشکل
تهران (پانا) - بهگفته رئیس هیات مدیره انجمن خیریه جامعه اوتیسم خوزستان با اشاره به برخی مشکلات بیمارات طیف اوتیسم، اکنون در خوزستان مرکزی که بتواند خدمات دندانپزشکی بیماران طیف اوتیسم را به صورت تخصصی ارائه دهد، وجود ندارد و عمده این بیماران برای کارهای دندانپزشکی به استانهای دیگر مراجعه میکنند.
بهگزارش ایسنا، محمدمراد خوشاخلاق اظهار کرد: اوتیسم یا درخودماندگی، نوعی اختلال رشدی (از نوع روابط اجتماعی) است که با رفتارهای ارتباطی و کلامی غیرطبیعی مشخص میشود.
او عنوان کرد: علائم این اختلال تا پیش از سه سالگی بروز میکند و علت اصلی آن هنوز ناشناخته است. این اختلال بر رشد طبیعی مغز در حیطه تعاملات اجتماعی و مهارتهای ارتباطی تأثیر میگذارد و کودکان و بزرگسالان مبتلا به اوتیسم، در ارتباطات کلامی و غیرکلامی، تعاملات اجتماعی و فعالیتهای مربوط به بازی مشکل دارند.
خوشاخلاق با بیان اینکه متاسفانه روند بروز اختلال اوتیسم رو به افزایش است، افزود: بیش از ۵۰۰ کودک مبتلا به طیف اوتیسم عضو انجمن اوتیسم خوزستان هستند اما قطعا تعداد این بیماران در استان خوزستان بیشتر است.
او با اشاره به عمدهترین مشکلات بیماران طیف اوتیسم، بیان کرد: بیشترین هزینه این بیماران در زمینه آموزش و توانبخشی است که متاسفانه بیمههای پایه این هزینهها را پوشش نمیدهند. خانوادهای که حداقل یک کودک مبتلا به طیف اوتیسم دارد بهشکل مستمر ماهیانه بیش از ۲ میلیون تومان باید هزینه کند.
رئیس هیات مدیره انجمن خیریه جامعه اوتیسم خوزستان بیان کرد: یکی دیگر از بزرگترین مشکلات بیماران طیف اوتیسم در زمینه کارهای دندانپزشکی است. با توجه به اینکه این کودکان باید تحت بیهوشی کارهای دندانپزشکی خود را انجام دهند، اکنون در خوزستان مرکزی که بتواند خدمات دندانپزشکی بیماران طیف اوتیسم را بهصورت تخصصی ارائه دهد وجود ندارد.
او عنوان کرد: خدمات دندانپزشکی این بیماران در بیمارستان امام خمینی(ره) اهواز انجام میشود اما نوبتدهی با فواصل طولانی است و این مرکز نمیتواند همه این بیماران را تحتپوشش قرار دهد.
خوشاخلاق بیان کرد: یک بیمار اوتیسم که با دندان درد مواجه است چگونه میتواند تا یک ماه دیگر صبر کند؟ بههمین دلیل، عمده بیماران طیف اوتیسم خوزستان برای کارهای دندانپزشکی به استانهای دیگر مراجعه میکنند.
او نبود پارک ویژه بیماران اوتیسم را از دیگر مشکلات این بیماران برشمرد و گفت: نبود زیرساختهای ورزشی نظیر سالنهای ورزشی و استخر موجب شده است که بیماران طیف اوتیسم در خانه بمانند و شرایط برای تفریح آنان مهیا نباشد.
رئیس هیات مدیره انجمن خیریه جامعه اوتیسم خوزستان با اشاره به وضعیت مراکز آموزشی این بیماران در استان خوزستان عنوان کرد: وضعیت آموزشی اهواز نسبت به سایر شهرهای کشور خوب است. اکنون دو مرکز آموزشی پیشدبستانی و ابتدایی دولتی در اهواز وجود دارد اما دیگر شهرهای خوزستان چنین مرکزی ندارند و کودکان شهرستانی عمدتا در کلاسهای مدارس استثنائی شرکت میکنند.
او ادامه داد: مشکل بیماران طیف اوتیسم در زمینه آموزشی، مربوط به مقطع متوسطه است زیرا نه تنها در اهواز بلکه در هیچجای کشور مرکز آموزشی مقطع متوسطه برای این بیماران وجود ندارد.
خوشاخلاق افزود: با توجه به اینکه اوتیسم یک طیف خفیف تا شدید است، حدود ۳۰ درصد کودکان اوتیسم بهره هوشی عادی و بالاتر دارند، بنابراین این کودکان در مدارس عادی ثبتنام میکنند و دیگر کودکان این طیف که توانایی کمتری دارند در مراکز حرفهآموزی کمتوانان ذهنی ادامه تحصیل می دهند.
رئیس هیات مدیره انجمن خیریه جامعه اوتیسم خوزستان درخصوص وضعیت دارویی این بیماران هم تصریح کرد: داروهای این بیماران بهصورت کم و بیش وجود دارد و تنها گاهی با کمبود دارو مواجه میشوند. با توجه به اینکه همه بیماران اوتیسم دارو مصرف نمیکنند و تنوع دارویی دارند، مشکل زیادی در این زمینه وجود ندارد.
ارسال دیدگاه