رئیس ستاد برگزاری سومین نمایشگاه توانمندیهای صادراتی: نمایشگاهها هاب توسعه صادرات هستند
تهران (پانا) - رییس ستاد برگزاری نمایشگاه توانمندیهای صادراتی ایران میگوید در صنعت نمایشگاهی گفته میشود که نمایشگاهها هاب توسعه صادرات هستند و سومین نمایشگاه ایران اکسپو با هدف معرفی کالاها و برندهای ایرانی برگزار میشود.
تکبیری گفت: نمایشگاه توانمندیهای صادراتی ایران با هدف بیاثر کردن تحریمها و توسعه دیپلماسی اقتصادی برگزار میشودو تاکنون بیش از ۶۰۰ تاجر از از ۵۷ کشور برای حضور در این نمایشگاه اعلام آمادگی کردند.
رئیس ستاد برگزاری سومین نمایشگاه توانمندیهای صادراتی ایران گفت: نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۱۸یک جهش بزرگ در راستای شکست سیاستهای آمریکا است که با ابزار تحریم در صدد تضعیف وضع اقتصادی مردم ایران بر آمده است.
تکبیری در ادامه افزود: در نمایشگاه توانمندیهای صادراتی ایران در سال گذشته، بیش از ۱۰۰ قرارداد و تفاهمنامه تجاری و صادراتی به ارزش بیش از ۲۰۰ میلیون دلار رصد شد. در این دوره نیز پیشبینی شده است تا با برگزاری حدود ۳۰۰ نشست بی تو بی، رویداد ایران اکسپو۲۰۱۸ منجر به عقد قراردادهای تجاری و صادراتی بیشتری شود.
وی بیان کرد: امیدواریم با طراحیهای انجامشده و برنامهریزیهای صورتگرفته بتوانیم رویداد تجاری خوبی را در روزهای برگزاری این نمایشگاه رقم بزنیم.
وی یادآوری کرد: تمام برنامهریزیها در جهت بررسی راههای جذب و تحلیل فرآیند تعاملات تجار و بازرگانان کشورهای حاضر در این نمایشگاه با بازرگانان ایرانی صورت گرفته، ضمن آنکه برنامه ریزی شده تا عوامل تسهیل کننده از جمله مترجم و مشاورین حقوقی در حوزه قراردادها در فضای نمایشگاه مستقر شوند تا زمینه ایجاد تعامل و تفاهم و در نهایت انعقاد قرارداد بین متقاضیان عقد قرارداد فراهم شود.
تکبیری در خاتمه تاکید کرد: تمام تلاش خود را بکار بستهایم تا بتوانیم با برگزاری نمایشگاهی در این وسعت، توان تولید کالای ایرانی را در جهان مطرح سازیم.
وی بیان کرد: دراین دوره نسبت به دوره قبل، شاهد رشد چشمگیری هستیم به طوری که در دومین دوره از برگزاری نمایشگاه ایران اکسپو ۴۸ کشور و ۵۷۳ تاجر و بازرگان حضور داشتند در حالیکه در ایران اکسپو ۲۰۱۸،برای حضور ۶۰ کشور و ۶۰۰ تا ۷۰۰ بازرگان وتاجر خارجی هدفگذاری کردیم و تاکنون به میزان زیادی به این هدفگذاری نزدیک شدهایم.
تکبیری ادامه داد: همکاری و تلاش مسئولان در سازمانها ونهادهای مختلف به ویژه معاونت اقتصادی وزارت امور خارجه موجب شد تا بتوانیم با وجود وضع جدید اقتصادی،به موفقیتهای چشمگیری در حوزه برگزاری نمایشگاه توانمندیهای صادراتی ایران در سال جاری دست یابیم.
رئیس ستاد برگزاری سومین نمایشگاه توانمندیهای صادراتی جمهوری اسلامی ایران بیان کرد: تاکنون،۵۳۷ تاجر وبازرگان از ۵۴ کشور آمادگی نهایی خود را برای شرکت در ایران اکسپو۲۰۱۸ اعلام کردهاند هر چند که پیشبینی میکنیم تا زمان برگزاری نمایشگاه، این آمار از ۶۰ کشور هم فراتر رود.
ضرورت تلاش برای افزایش سهم ایران از بازار تجارت جهانی
در ادامه این نشست امامیامین، معاون اقتصادی استانداری تهران گفت: استان تهران بیش از ۱۷ هزار کارخانه، ۷۲ هزار واحد تولیدی و ۴۰۰ هزار واحد صنفی فعال دارد که نشان از ظرفیتهای گسترده اقتصادی دارد.
وی ضمن تاکید بر ضرورت تلاش برای افزایش سهم ایران از بازار تجارت جهانی گفت: به دلیل عدم حضور و حمایت اتاق ایران و اتاق اصناف وظیفه برگزاری نمایشگاه به ما سپرده شده است و ضرورت دارد تا همگان در جهت برگزاری ایران اکسپو و معرقی توانمندیهای صادراتی تلاش کنند
وی تاکید کرد: در وضع فعلی بخش خصوصی با توان بیشتری در حال رشد و ترقی است، نگاه به این بخش باید یکی از مهمترین اولویتها در دولت و مجلس باشد، ضمن آنکه دولت باید از تصدیگری خود دست بردارد تا با نیروی محرکه خصوصی بتوانیم صادرات را بیش از پیش تقویت کنیم.
وی گفت: امیدواریم دولت با تدبیر صحیح بتواند اهرم پیشرفت اقتصاد نمایشگاهی باشد و در صدد اجرای قانون حمایت است تولیدکنندگان داخلی و صادرکنندگان محصولات ایرانی باشد.
وی در پاسخ به انتقاد از تصدی گری دولت گفت: دولت به هیچ وجه آن به دنبال تصدیگری نیست و علاقه دارد که فعالیتها را به بخش خصوصی واگذار کند اما هنگامی که بخش خصوصی تمام قد ورود نمیکند، دولت به دلیل وظایفی که دارد مجبور است که حمایت کند، به عنوان مثال متولی اصلی اکسپو باید اتاق بازرگانی باشد اما این نمایشگاه برای آنها در اولویت نیست.
معاون استاندار تهران خاطرنشان کرد: مهمترین مشکل در حوزه اقتصادی موازیکاری دستگاهها است که اجازه نمیدهد تصمیمات دولت به اجرا برسد و سردرگمی سرمایه گذار و تولید کننده را در پی خواهد داشت.
امور اقتصادی استاندار تهران در مورد مشوقهای صادراتی نیز گفت: مشوقهای صادراتی زمانی توجیه داشت که نرخ دلار ۳۲۰۰ تومان بود و چه ضرورتی دارد که با دلار ۱۲ هزار تومانی دولت از بیت المال مشوق صادراتی بدهد.
وی با بیان اینکه اکنون بهترین فرصت برای توسعه صادرات است، افزود: اگر برخی مواقع مانع صادرات میشویم دلیل آن این است که بازار داخلی به تلاطم خورده و دولت به عنوان متولی امور اجرایی باید تصمیماتی بگیرد که زندگی مردم با سختی مواجه نشود.
امامیامین در ادامه افزود: اگر مواد اولیه تولید و نقدینگی واحدهای تولیدی از سوی بانکها تامین شود میتوان ظرفیت صادرات را افزایش داد و از ۲۵ درصد رشد کنونی به ۷۰ درصد رشد برسیم و با توجه به اینکه سهم نفت در بودجه سال آینده کاهش یافته بتوانیم درآمدهای صادرات غیر نفتی را افزایش دهیم و به آرزوی دیرینه حذف نفت از بودجه نزدیک شویم.
ارسال دیدگاه