در گفت‌و‌گو با پانا

قرایی‌مقدم، جامعه شناس: کاهش آسیب‌های اجتماعی با ساخت اولین فیلم‌های سینمایی همزمان بوده است

سینما رسانه‌ای موثر در بلوغ فکری کودکان و نوجوانان است

تهران (پانا) - امان‌الله قرایی مقدم، جامعه‌شناس، معتقد است سینما یکی از موثرترین رسانه‌هایی است که در بلوغ فکری، تقویت ذهن کودکان و نوجوانان و آشنایی آنها با دنیای بزرگسالی بسیار تاثیرگذار است.

کد مطلب: ۸۴۳۲۰۸
لینک کوتاه کپی شد
قرایی‌مقدم، جامعه شناس: کاهش آسیب‌های اجتماعی با ساخت اولین فیلم‌های سینمایی همزمان بوده است

قرایی مقدم در گفت‌وگو با پانا، با بیان اینکه کاهش آسیب‌های اجتماعی همزمان با ساخت اولین فیلم‌های سینمایی بوده است، گفت: تاثیر سینما بر کاهش آسیب‌های اجتماعی بحثی است که همواره از دیدگاه جامعه‌شناسان و کارشناسان ارتباطات جمعی مطرح شده است. فیلم‌هایی که به این منظور تولید شده، همواره یکی از عواملی بوده که در رشد فکری و تقویت ذهن کودکان و نوجوانان و آشنایی با دنیای بزرگسالی تاثیر داشته است.

وی افزود: سینما در ابعاد بین‌المللی دنیا را یکدست و خرده فرهنگ‌ها را در خود هضم می‌کند. وسایل ارتباط جمعی همچون سینما و تلویزیون دارای تاثیرگذاری بیشتری نسبت به رادیو که تنها از طریق یکی از حواس ما دریافت می‌شود، هستند. در نتیجه وسایل ارتباط جمعی، رسانه‌ها و جشنواره‌ها می‌توانند آثار بسیار مفیدی وقتی به درستی مدیریت و به کار گرفته شوند، برجای گذارند و در آگاهی‌بخشی و جلوگیری از انواع آسیب‌های اجتماعی تاثیرگذار باشند.

این جامعه‌شناس با اشاره به اهمیت طرح مباحث اجتماعی در فیلم‌های کودک و نوجوان بیان کرد: می‌توان مفاهیم اجتماعی را به زبانی ساده در آثار کودک به نمایش گذاشت. نمونه این امر را می‌توان در فیلم «تنها در خانه» دید که دارای ابعاد جامعه‌شناختی است.

وی با بیان اینکه روایت قصه و قهرمان‌پروری در سینمای کودک و نوجوان نتیجه‌بخش است، ادامه داد: قصه‌ها امروزه باید به اصطلاح شیرین انتخاب و روایت شوند تا کودکان و نوجوانان از آن لذت ببرند. فیلم و انیمیشن‌های کودک خارجی تمام تلاش خود را به کار می‌گیرند تا ذهن حساس کودکان را، که به خوبی پیام‌ها را دریافت می‌کند، تحت تاثیر قرار دهند. آنها یک پیام اجتماعی را به گونه‌ای شیرین منتقل و در نهایت مخاطب خود را در متن رها می‌کنند.

قرایی مقدم با اشاره به الگوبخشی کاراکترها و شخصیت‌های کهن ادبی در آثار نمایشی و سینمایی گفت: اگرچه این همسازی بین کودکان و نوجوانان و کاراکترهای ادبی تا حدودی اتفاق می‌افتد اما نسل کنونی به سبب نوجویی شان، چندان مایل به همسازی با آن نیستند. نوجوان امروزی به تخطی از آداب و رسوم گرایش دارد و با توجه به حرکت رو به شتاب جامعه، نسل جوان امروز شاید خیلی کمتر بتواند با دیدن شخصیت‌های فیلم ها از گذشته خود الگوبرداری کنند.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار