رییس اداره محیط زیست شهرستان ابهر:
برخی خرافات، موجب بحران انقراض در گونه های جانوری شده است
خبرگزاری پانا: رییس اداره محیط زیست شهرستان ابهر گفت: عدم آگاهی کافی و بالا بودن خرافات موجب شده در برخی از مناطق شکار حیوانات وحشی ارزش تلقی شده و موجب بحران انقراض برخی گونه های جانوری شود
به گزارش سرویس خبر پانا ، " سعید حقیقی" در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری پانا، اظهار کرد: عدم آگاهی کافی و بالا بودن خرافات موجب شده است که در بسیاری از مناطق شکار حیواناتی همچون گرگ، کفتار، پلنگ، خرس و جغد، یک ارزش تلقی شود، در حالی که این گونه های باارزش حیاتوحش کشور در بحران انقراض قرار گرفته اند .
وی افزود: خوشبختانه در برخی از نقاط برخورد با حیوانات بهتر شده است، ولی همچنان در گوشه و کنار شاهد حیوانآزاری و شکار بیرویه جانوران به ویژه در فصل سرما هستیم .
حقیقی تصریح کرد: حیوانات در فصل سرما جهت رفع نیازهای حیاتی به مناطق مسکونی نزدیک میشوند، زیرا بارش برف و سرما موجب میشود که دسترسی به غذا و علوفه به ویژه در ارتفاعات سخت شود .
این مسوول تأکید کرد: نزدیک شدن حیوانات به جوامع شهری و روستایی در فصل سرما یک امر طبیعی است. در واقع با احداث بیرویه جاده ها و محدوده های صنعتی و مجتمعهای مسکونی زیستگاه حیوانات محدود شده است و به طور طبیعی حیوانات در مسیر گذر فصلی خود ممکن است به مراکز تجمع انسانی نزدیک شوند، لذا نباید از این اتفاق سوء استفاده کرد .
حقیقی خاطرنشان کرد: در مناطقی که پوشش گیاهی نامناسب دارد و یا پوشش گیاهی در حال نابودی است، حیوانات گوشت خوار از حیوانات گیاهخوار بیشتر هستند و به علت نبود منابع غذایی برای گوشتخواران این حیوانات به مصرف زبالههای شهری گرایش پیدا کرده و در نهایت خوی وحشیگری خود را از دست داده و یا دچار بیماری میشوند .
وی تاکید کرد: در برخی موارد گرگ، شغال، روباه یا کفتارها به دنبال تامین نیازهای حیاتی خود به مناطق مسکونی نزدیک میشوند و در صورتی که تمامی موارد امنیتی و حفاظتی توسط ساکنان این مناطق رعایت شود صدمات جانی و مالی برای ساکنان مناطق به بوجود نخواهد آمد .
حقیقی تصریح کرد: متاسفانه برخی افراد سگ های ولگرد را گرگ می نامند و این امر باعث بروز برخی شایعات از جمله شایعه بی اساس رهاسازی گرگ در طبیعت توسط سازمان حفاظت محیط زیست میشود و باعث ایجاد رعب و وحشت در جامعه میگردد .
این مسوول در خصوص پرندگان مهاجر نیز گفت: مهاجرت پرندگان از جمله بارزترین نمونه های مهاجرت در حیاتوحش محسوب میشود که استقبال ما در مقابل این مهاجرین در مقایسه با سایر کشورها نامناسب بوده و در برخی مناطق شاهد شکار تعداد زیادی از این گونه ها هستیم .
حقیقی تصریح کرد: کشتارهای جاده ای گونههای مختلف حیاتوحش به ویژه حیوانات نابالغ و مادههای آبستن که توان حرکت سریع و گریز از خطر را ندارند و در فصل سرما به دلیل گرم تر بودن سطح جادهها و بزرگراه ها نسبت به زمین های اطراف به سوی این گذرگاه ها جلب میشوند، آمار نگرانکنندهای دارد و لازم است رانندگانی که در این مسیرها تردد می کنند در این خصوص دقت لازم را داشته باشند.
ارسال دیدگاه