معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش تشریح کرد:
برنامههای آموزشوپرورش در چهلوچهارمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی
محور برنامههای کمیته دانشآموزی و فرهنگیان دهه فجر شناخت هویت ملی و امیدآفرینی است
تهران (پانا) - معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش با اشاره به برنامههای کمیته فرهنگیان و دانشآموزی دهه فجر، شناخت هویت برای مبارزه با استکبار و امیدآفرینی برای تبیین آینده روشن را محور برنامههای این کمیته اعلام کرد.
اصغر باقرزاده در نشست خبری اعلام برنامههای دهه فجر در خصوص اقدامات کمیته فرهنگیان و دانشآموزی گفت: این کمیته طی هفته گذشته با حضور وزیر آموزش و پرورش تشکیل شد.
وی با بیان اینکه اهدافی برای طراحی و اجرای برنامهها در نظر گرفته شده که برگرفته از بیانیه گام دوم انقلاب و سند تحول بنیادین آموزش و پرورش است، اظهار کرد: هویت و امیدبخشی طبق بیانیه گام دوم انقلاب، محور و هدف برنامههای دهه فجر است.
باقرزاده خاطرنشان کرد: هویت شامل هویت ملی و انقلابی و امیدآفرینی نیز مربوط به بیان آینده روشن برای نسل مقاوم و پویا برای جمهوری اسلامی است.
معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش گفت: در بخش هویت، نیاز به تبیین انقلاب و اهداف آن و تحقق استقلالطلبی، استکبارشناسی و استکبارستیزی مردم ایران داریم که ارکان اولیه هویت هستند.
وی افزود: در این زمینه باید دلیل انقلاب مردم ایران با روشها و تکنیکهای دوجانبه و تعاملی برای دانشآموزان تبیین شود و به دانشآموزان باید اجازه دهیم که نگاه تحلیلی و انتقادی داشته و شبهات خود را بیان کنند.
وی تصریح کرد: پایههای دین اسلام، محکم است و به همین دلیل این سوالات به راحتی قابل بررسی و پاسخگویی است تا روشنگری در وجود دانشآموزان مهیا شود.
وی با بیان اینکه موضوع بعدی این است که وقتی فرد از پاسخ سوالات خود آگاه شد، نوبت به این میرسد که به دستاوردها و موفقیتهای انقلاب پی ببرد، اظهار کرد: همه این مقدمات موجب ایجاد امید به آینده میشود.
باقرزاده با بیان اینکه ساز و کاری که در نظر گرفته شده، مشارکت فعال دانشآموزان در همه مراحل است، خاطرنشان کرد: دانشآموزان در اردوی راهیان پیشرفت با دستاوردهای نظام آشنا میشوند و امید و نشاط در فضای دانشآموزی و مدارس بهوجود میآید.
معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اهم برنامههای کمیته فرهنگیان و دانشآموزی دهه فجر گفت: فعالیتهای آوایی سرودها، همخوانیها و شعرهای دستهجمعی از محور برنامهها است و تمام تشکلهای دانشآموزی، گروه سرود دارند که سرودهای خود را با مضامین امید، هویت و تبیین دستاوردها در مراکز عمومی مثل ترمینالها، فرودگاهها، نمازهای جمعه و جماعت به خواندن در ایام دهه فجر اجرا خواهند کرد.
وی با بیان اینکه تبلیغ و ترویج پویش هیسطوری نیز یکی دیگر از محورها است، بیان کرد: تاکنون بیش از ۱۱۰ هزار نفر در این پویش شرکت کردهاند که دانسآموزان با مطالعه کتاب سرگذشت استعمار در این پویش با گذشته کشور آشنا میشوند که این اقدام در جهت استکبارشناسی و استکبارستیزی است.
باقرزاده افزود: پویش دیگری با عنوان اجرای سرود ملی و اهتزاز پرچم مقدس جمهوری اسلامی در دهه فجر در مدارس کشور اجرا خواهد شد همچنین شورای تشکلهای دانشآموزی نیز با ۷۵۰ هزار عضو در سراسر کشور در ایام دهه فجر در مدارس اقدام به اجرای برنامههای مختلف فرهنگی و هنری و هنری خواهند کرد.
معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش با اشاره به هدفگذاری برای حضور ۵۰ هزار نفر در اردوی راهیان پیشرفت طی سال تحصیلی جاری گفت: این اردوها بهصورت یکروزه در شهرهایی که امکان دارد برگزار میشود و دانشآموزان از مراکز صنعتی، پدافندی، علمی و پژوهشی بازدید میکنند که در ایام دهه فجر ۶ هزار دانشآموز به اردوهای تهرانگردی خواهند رفت.
وی افزود: برگزاری نمایشگاههای دانشآموزی مدرسه انقلاب توسط اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشآموزان نیز از دیگر برنامهها است که روند شکلگیری انقلاب اسلامی توسط خود دانشآموزان به نمایش گذاشته میشود و راوی این نمایشگاهها دانش آموزان هستند.
باقرزاده با اشاره به مصادف شدن سالروز ولادت حضرت علی(ع) با ایام دهه فجر انقلاب اسلامی اظهار کرد: تلاش کردیم برخی رخدادهای مهم تربیتی همزمان با این ایام برگزار شود از جمله آنها جشن تکلیف ۷۰۰ هزار دانشآموز دختر بود که اختتامیه آن در دهه فجر برگزار میشود و جشن تکلیف پسران نیز مصادف با ولادت حضرت علی(ع) آغاز خواهد شد. همچنین مرحله کشوری مسابقات قرآن نیز در دهه فجر آغاز میشود.
معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه شبهات و ابهامات دانشآموزان جمعآوری شده که باید به آنها پاسخ داده شود، گفت: این شبهات و ابهامات به صورت حضوری و مجازی در حال پاسخگویی است.
وی با بیان اینکه آذینبندی با توجه به همزمانی دهه فجر با ایام ولادت حضرت علی(ع) در مدارس انجام میشود، اظهار کرد: مدارس برخی مناطق هم با توجه به رویکرد مدرسه کانون محله، اعلام کردهاند که آذینبندی و برگزاری جشن محله را انجام میدهند.
باقرزاده با بیان اینکه اسناد لانه جاسوسی آمریکا با توجه به تاکیدات رهبر معظم انقلاب اسلامی و طبق برنامهریزیها در سالهای آینده در کتابهای درسی گنجانده میشود، خاطرنشان کرد: برخی اسناد مرتبط با انقلاب اسلامی نیز در دهه فجر به صورت موشنگرافیک و سایر قالبها در فضای مجازی در اختیار دانشآموزان قرار داده میشود.
وی ادامه داد: تجلیل از خانواده معظم شهدا و جانبازان و راهاندازی پویشهای مختلف، جشن نونهالان گام دوم انقلاب، نشستهای جهاد تبیین توسط بسیج فرهنگیان، اعتکاف به عنوان یک موقعیت تربیتی، برگزاری مسابقه کتابخوانی حول محور دستاوردهای انقلاب اسلامی، کرسیهای آزاداندیشی و جلسات پرسش و پاسخ نیز از دیگر برنامههای گرامیداشت دهه فجر است.
وی با اشاره با برنامههای مفصل سازمان دانشآموزی در این ایام خاطرنشان کرد: پویشی با عنوان تکیهگاه امن به مناسبت ولادت حضرت علی(ع) به صورت بوسه بر دستان پدر، برگزاری مسابقه، کوهپیمایی، تداوم اردوهای راهیان نور و... از جمله این برنامهها است.
باقرزاده با اشاره به برنامههای اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشآموزان خاطرنشان کرد: برنامه کافه ۵۷ شامل گفتوگوی دانشآموزان با یکدیگر، برگزاری یازدهمین دوره نمایشگاههای مدرسه انقلاب در ۴ هزار مدرسه و اجرای برنامه رادیو مدرسه در ۲۵۰۰ مدرسه از جمله این برنامهها است که تمام این برنامهها تا قبل از ۲۲ بهمن برگزار میشود.
باقرزاده گفت: از همه دانشآموزان، فرهنگیان، مربیان و اولیا برای حضور گسترده در راهپیمایی ۲۲ بهمن دعوت شده و از دانشآموزان نیز درخواست شده که دستنوشتهها و دستسازههای مرتبط با انقلاب اسلامی و همچنین تصاویری از امام راحل که خودشان نقاشی کردهاند را در مسیر راهپیمایی همراه داشته باشند.
معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش افزود: اجرای سرود و برنامه فرهنگی، گروه سرود ۱۳۵۷ نفری در همه استانها تدارک دیده شده و سرود مورد نظر نیز ارسال شده که در مراسم اصلی تمام استانها اجرا خواهد شد.
ارسال دیدگاه