تاراج زیره کرمان

کرمان (پانا) - زیره سیاه یکی از گیاهان بومی آسیا است که به خاطر عطر و مزه منحصر به فرد در انواع غذاها به کار می‌رود. ادویه این دانه‌ها بسیار عالی است و به همین دلیل است که در غذاهای مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد.

کد مطلب: ۱۲۹۰۵۹۴
لینک کوتاه کپی شد
تاراج زیره کرمان

از دیر زمانی است نام زیره را که می‌شنویم یاد کرمان می افتیم. گیاهی پر خاصیت و خوشبو.

دمنوش زیره خونتان را تصفیه می کند و قلبتان را آرام و هزار خاصیت دیگر، به عنوان ادویه هم غذا را خوش طعم و خوش بو می کند.

کرمان استان داروهای گیاهی متعددی است، ولی شاید عدم شناخت دست اندر کاران باعث غربت این موهبت های خدایی شده است.

فقط یک قلم از داروهای گیاهی این استان جهان را شیفته خود کرده و طرفداران زیادی را روانه این استان کرده، ولی گاهی سوء مدیریت‌ها و عدم شناخت مناطق مختلف سبب تخریب نعمات الهی می شود.

نیمه خرداد و نیمه تیر بهترین زمان برداشت زیره در کرمان است.

این ادویه و گیاه دارویی در مناطق کوهستانی بم دهبکری، دریجان، جزین، کوه شاه و مناطق آباد چهلتن می روید که سطح مراتع خودرو زیره شهرستان بم ۱۵۰ هزار هکتار است.

با یکی از قدیمی‌های شهر بم در مورد زیره کرمان صحبت کردم و دیدم انگار نگران این گیاه خوش عطر و بوست.

پیرمرد می‌گفت: گاهی وقتها خدا نکند خوشنام شوی که همین خوشنامی مایه دردسر است. زیره هم خوشنام است و هم خوش عطر و همین باعث شده دلالان زیادی برای جمع آوری آن به سمت این مناطق هجوم بیاورند.

وی می‌گفت: قبلا مراعات طبیعت را می کردیم و این نعمت الهی را به اندازه، برداشت می کردیم و لطمه ای به آن نمی زدیم، ولی با هجوم افراد سودجو از شهرهای مختلف این گیاه خودرو در حال نابودی است و حتی از شاخه ها و ریشه این گیاه دست برنمی دارند و برای مصارف مختلف می برند.

به سمت دامنه های کوهی که محل رویش این گیاه خوشنام و خوش عطر و بو است حرکت کردم. واقعا چه نعماتی داریم و قدر نمی دانیم. عدم وجود امکان عرق گیری یا تولید ادویه و داروهای مختلف در این مناطق سبب سوء استفاده های زیادی شده است.

از آن طرف جوانان جویای کار در این مناطق کم نیستند که هم به منطقه آشنا هستند و هم داروهای محلی را به خوبی می شناسند.

فقط اندکی همت می خواهد تا هم جوان بیکار ما مشغول شود هم منطقه آباد شود و هم دست سودجویان کوتاه شود.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار