یوسف نوری در گردهمایی معاونان پرورشی و فرهنگی ادارات‌کل آموزش‌وپرورش سراسر کشور:

تحولات دانش‌بنیان، راهبرد ارتقای تولید و اشتغال است

آموزش و پرورش محور شعار سال است/سند تحول بنیادین راه را نشان داده است/ دانش‌آموزان در مدارس‌ با ایجاد خانه‌های خلاق جهادی، دانش‌ را در دل جامعه نهادینه کنند

تهران (پانا) - وزیر آموزش و پرورش با تاکید بر ایجاد و تقویت‌ زمینه و فضای شکوفایی خلاقیت در مدارس، مربیان امور تربیتی را با مسئولیت‌های سنگین، در خط مقدم فعالیت‌های فرهنگی دانست.

کد مطلب: ۱۲۹۰۲۶۲
لینک کوتاه کپی شد
تحولات دانش‌بنیان، راهبرد ارتقای تولید و اشتغال است

به گزارش خبرنگار پانا، یوسف نوری در گردهمایی معاونان پرورشی و فرهنگی و روسای ادارات امور تربیتی، مشاوره و مراقبت در برابر آسیب‌های اجتماعی ادارات‌کل آموزش و پرورش سراسر کشور گفت: سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، به عنوان نقشه راه فعالیت‌های تربیتی است.

وی با اشاره به عوامل تربیتی و روانشناختی موثر بر ساختار مراکز تربیتی، اظهار کرد: محیط یادگیری و فضای تربیتی مدارس باید با رویکرد دانش‌بنیان باشد، یعنی علاوه بر بهره‌گیری از آخرین دستاوردهای علمی و روز دنیا، باید صفر تا صد دانش بومی در امور تربیتی پیاده شود.

وزیر آموزش و پرورش افزود: باید فضا را به گونه‌ای تدارک دید که تمام اجزای محیط هم تربیتی دانش‌بنیان شده و در تحقق سطوح مختلف یادگیری و شکوفایی، خلاقیت‌ها و استعدادها نقش حیاتی ایفا کند.

نوری تاکید کرد: مقام معظم رهبری(مدظله‌العالی) به‌درستی تشخیص دادند و ما باید در همین راستا حرکت کنیم. ایشان با نام‌گذاری سال ۱۴۰۱ مسیر را به ما نشان دادند. فعالیت دانش‌بنیان، بهبود شرایط تولید و اشتغال را به دنبال خود دارد و اگر چرخه تولید و اشتغال در حرکت باشد امور تربیتی هم با پیشرفت همراه خواهد بود.

وی یادآور شد: بارها تاکید داشتم که آموزش و پرورش محور شعار سال است و تحولات بر مبنای دانش‌بنیان، راهبرد افزایش تولید و اشتغال است. البته لازمه آن همراهی بخش‌های مختلف است و شما نیز به عنوان مربیان تربیتی امروز نقشه‌راه دارید و سند تحول بنیادین راه را به شما نشان می‌دهد.

وزیر آموزش و پرورش با تاکید بر ضرورت تشویق دانش‌آموزان به پیگیری موضوعات دانش‌بنیان گفت: همراه با دانش‌آموزان بروید و از دستاوردهای دانش‌بنیان بازدید کنید و از آنها بخواهید که در مدارس‌ با ایجاد خانه‌های خلاق جهادی، دانش‌ را در دل جامعه نهادینه کنند.

نوری تاکید کرد: باید نیازها و سلایق دانش‌آموزان را در همه امور لحاظ کنیم. به نظرم امور را باید به خود دانش‌آموزان بسپاریم و این مشارکت، کارگشا است. ما یک زمانی کمبود مربی داشتیم اما اکنون اتحادیه انجمن‌های اسلامی و فعالان سازمان بسیج دانش‌آموزی خودشان مربیان تربیتی هستند. بنابراین کار را به دانش‌آموزان محول کنید و تنها از دور نظارت داشته باشید.

وزیر آموزش و پرورش در بخش دیگری از سخنان خود گفت: امورتربیتی برای تحقق اهداف گام دوم انقلاب باید برنامه‌های جدیدی داشته باشد و لازمه این امر توانمندسازی مربیان تربیتی است. بنابراین امورتربیتی باید فراتر از مدرسه عمل کند و در برنامه‌هایش از کارهای کلیشه‌ای بپرهیزد.

وی در ادامه اظهار داشت: باید زمینه و فضای شکوفایی خلاقیت در مدارس ایجاد شود؛ باید دانش‌آموز را از فضای صرف مدرسه خارج کنیم و حتما با او به نماز جماعت در محلات و مساجد برویم. به تعبیر شهید مطهری باید حرکت کنیم و آنچنان کار کنیم که دانش‌آموز به عنوان پژوهشگر تربیتی، و مربی ما به عنوان یاریگر در کنار هم، شاخص‌های علمی و عملی کشور را بر پایه امور تربیتی و در راستای سند تحول بنیادین ارتقا دهند.

نوری با اشاره به در پیش بودن ایام محرم و صفر، تصریح کرد: هیات‌های دانش‌آموزی برای اجرای برنامه‌های ویژه ایام سوگواری محرم از هم‌اکنون آماده شوند و گروه‌های سرود باید بیش از پیش اجرا داشته باشند.

وزیر آموزش و پرورش فعالیت در حوزه تربیتی را دشوار اما ممکن توصیف و اظهار کرد: مربیان امور تربیتی در خط مقدم فعالیت‌های فرهنگی قرار دادند و مسولیت‌شان بسیار سنگین است.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار