معاون علمی و فناوری رییس‌جمهوری:

شرکت‌های دانش‌بنیان امنیت و سلامت غذا را ارتقا می‌دهند

تهران (پانا) - معاون علمی و فناوری رییس‌جمهوری از تحقق امنیت غذایی به کمک شرکت‌های دانش‌بنیان و حمایت از فعالان این حوزه در همکاری‌ با دستگاه‌های نقش‌آفرین و وزارتخانه‌ها سخن گفت.

کد مطلب: ۱۲۸۳۴۹۰
لینک کوتاه کپی شد
شرکت‌های دانش‌بنیان امنیت و سلامت غذا را ارتقا می‌دهند

به گزارش معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، سورنا ستاری روز دوشنبه در آیین آغاز به کار فاز سوم برنامه اصالت و سلامت مواد غذایی با اشاره به همکاری‌های مشترک معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با وزارتخانه‌های بهداشت و جهاد کشاورزی برای ارتقای امنیت، سلامت و کیفیت غذا افزود: آیین نامه مشترک اجرایی با محوریت استفاده از نوآوری‌ها و فناوری‌های حوزه غذا، در قالب قانون جهش تولید دانش بنیان با همکاری وزارت جهاد کشاورزی از ابتدای سال جاری آغاز شده است.

وی ادامه داد: در این آیین نامه به طور جدی به نقش شرکت‌های دانش‌بنیان در تامین امنیت، ارتقای کیفیت و سلامت فرآورده‌های غذایی با استفاده از فناوری‌ها توجه جدی صورت گرفته است.

ستاری با اشاره به همکاری با سازمان غذا و دارو برای تامین امنیت و سلامت غذای کشور گفت: در دوره جدید همکاری های جدی را با سازمان غذا و دارو شکل داده‌ایم که بر امنیت، سلامت و کیفیت غذا متمرکز است. پیش از این عمده تمرکز بر روی فرآورده‌های دارویی بود که دستاوردهای قابل توجهی نیز به ارمغان آورد مثلا آزمایشگاه شناسایی بیش از ۴۰۰ نوع سم جدید شکل گرفت.

به گفته معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری، در این دوره نیز تحول غذایی کشور دنبال می‌شود و شرکت‌های دانش‌بنیان با ورود به این حوزه‌ها، می‌توانند ضمن ایجاد اشتغال و خلق ارزش افزوده، نیازی مهم و راهبردی از کشور را تامین کنند.

ستاری تامین و خودکفایی در تامین نهاده‌های دام و طیور به منظور تامین امنیت غذایی جامعه را یکی از اولویت‌های اصلی این معاونت برشمرد و افزود: استفاده از دانش‌بنیان‌ها برای توسعه روش‌های فناورانه و نوآورانه تامین نهاده‌ها، همچنین جایگزین‌سازی نهاده‌ها با جایگزین‌های غذای دام و طیور دنبال می شود.

وی با اشاره به اهمیت حوزه زیست دریا گفت: پهنه گسترده دریایی ایران که دارای ظرفیت های بسیار زیادی در تامین امنیت غذایی است، مورد توجه قرار گرفته و طرح‌های فناورانه در حوزه زیست‌دریا از سوی معاونت علمی و فناوری مورد حمایت قرار می‌گیرند.

ستاری همچنین از اهمیت حوزه گیاهان دارویی، طب سنتی و فرآورده‌های وابسته گفت و افزود: نوآوری‌های حوزه گیاهان دارویی، صنایع تبدیلی، اهلی سازی و خودکفایی در بذر از ظرفیت های بسیار خوب حوزه کشاورزی، گیاهان دارویی و فرآورده‌های وابسته به شمار می‌روند که از شرکت‌های دانش‌بنیان فعال در این حوزه‌ها حمایت می‌کنیم.

معاون علمی و فناوری رییس‌جمهوری با بیان اینکه تدوین دارونامه طب سنتی می تواند بازاری بزرگ برای شرکت های دانش بنیان و خلاق این حوزه ایجاد کند، ادامه داد: روند همکاری ها در حوزه غذا با همکاری وزارت بهداشت شتاب گرفته و امیدواریم ادامه این روند، به تحقق امنیت غذایی و روتق محصولات این حوزه منجر شود.

امروز(دوشنبه) تفاهمنامه سه جانبه همکاری در قالب فاز سوم برنامه جامع سلامت و اصالت غذای کشور با هدف مدیریت و کنترل آلاینده ها و تقلب ها در مواد غذایی به امضای معاون علمی و فناوری وزیر بهداشت و رئیس مرکز همکاری‌های تحول و پیشرفت ریاست جمهوری رسید.

در فاز سوم برنامه اصالت و سلامت مواد غذایی، آموزش، استقرار و راه اندازی روش های آنالیز سموم شیمیایی و آلی، روش های آنالیز دستگاهی آنتی بیوتیک ها در مواد غذایی و شناسایی تقلبات مواد غذایی با استفاده از روش های طیف سنجی در آزمایشگاه های بخش خصوصی و معاونت های غذا و دارو دانشگاه های علوم پزشکی انجام خواهد شد.

رونمایی از کتاب دارونامه داروهای صنعتی و طب سنتی و داروی ایران‌ساخت «تیوتروپیوم بروماید» نیز امروز انجام گرفت.

تیوتروپیوم بروماید از جمله داروهای استنشاقی DPI است که برای جلوگیری از محدود شدن راه هوایی در ریه ها در بزرگسالان مبتلا به آسم و بیماری انسدادی مزمن ریه استفاده می شود.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار