مالکی: ایران حامی دولت فراگیر مردمی در افغانستان است

جمهوری اسلامی نسبت به امنیت مرزهای طولانی خود با کشورهای همسایه شرقی پایش و حساسیت لازم را به خرج می‌دهد

تهران (پانا) - عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس با بیان اینکه ایران نسبت به امنیت مرزهای خود با افغانستان حساسیت لازم را به خرج می‌دهد، تاکید کرد با وجود مشکلات اقتصادی ناشی از اعمال تحریم‌های ظالمانه آمریکا، ایران همواره پذیرای پناهجویان افغانستانی است.

کد مطلب: ۱۲۲۷۲۰۹
لینک کوتاه کپی شد
مالکی: ایران حامی دولت فراگیر مردمی در افغانستان است

به گزارش روابط عمومی مجلس، فداحسین مالکی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی روز گذشته (یکشنبه، 9 آبان) با هیدئو ایکبه دستیار نماینده سازمان ملل دیدار و پیرامون مسائل افغانستان گفت‌وگو کرد.

مالکی در این دیدار با اشاره به تحولات اخیر افغانستان با بیان اینکه امروزه مسائل افغانستان و تحولات پس از به قدرت رسیدن طالبان در این کشور در کانون توجه جامعه بین‌المللی قرار دارد، گفت: جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک کشور دارای دین، زبان، فرهنگ و تاریخ مشترک با این کشور نسبت به تحولات سیاسی و اجتماعی آن حساسیت ویژه‌ای داشته و همواره خواهان استقرار صلح و ثبات در همسایگی خود بوده است.

نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی در ادامه با انتقاد از سیاست‌های دولت‌های مختلف آمریکا در دو دهه گذشته درخصوص افغانستان اظهار داشت: اکنون زمان آن رسیده که جامعه بین‌المللی و به ویژه سازمان ملل این سوال جدی را از خود بپرسد که حضور و اشغال نظامی افغانستان توسط آمریکا در دو دهه گذشته چه ارمغانی جز تخریب، ویرانی، جنگ داخلی، ناامنی، افزایش تولید و قاچاق مواد مخدر برای مردم این کشور و منطقه داشته است؟

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس افزود: اکنون اعتبار دولتمردان آمریکا بیش از هر زمان دیگر در افکار عمومی جهانی مخدوش شده و آنها از خود می‌پرسند چگونه است که به یکباره تمام کشور افغانستان طی چند روز در اختیار طالبان قرار می‌گیرد و دولت مستقر به راحتی سقوط می‌کند؟

مالکی همچنین افزود: جمهوری اسلامی ایران از روی کارآمدن یک دولت فراگیر مردمی و برگرفته از نمایندگان تمام اقوام، مذاهب و فرهنگ‌های ساکن در این کشور حمایت می‌کند و امیدوار است همواره صلح، آرامش، رفاه و امنیت در این کشور برقرار باشد تا شاهد صدور ناامنی و هجوم سیل مهاجران به کشورهای همسایه از جمله ایران نباشیم.

سفیر سابق جمهوری اسلامی در افغانستان در پایان یادآور شد: جمهوری اسلامی نسبت به امنیت مرزهای طولانی خود با کشورهای همسایه شرقی پایش و حساسیت لازم را به خرج می‌دهد و با وجود مشکلات اقتصادی ناشی از اعمال تحریم‌های ظالمانه آمریکا و براساس وظیفه انسانی و اسلامی خود و تاکیدات رهبر معظم انقلاب همواره پذیرای پناهجویان افغان بوده و حتی در موضوع واکسیناسیون بیماری کرونا اقدامات بهداشتی را همچون سایر هموطنان ایرانی برای افاغنه ساکن درایران انجام داده است.

بحران انسانی افغانستان باید با کمک سازمان ملل و کشورهای همسایه رفع شود

هیدئو ایکبه دستیار نماینده سازمان ملل در امور افغانستان با اشاره به تجارب ده ساله خود در پیگیری مسائل این کشور گفت: سازمان ملل به خوبی درک می‌کند که جمهوری اسلامی ایران در طول چهار دهه گذشته همواره به گرمی پذیرای پناهندگان و مهاجران افغان بوده و در این راه مصائب گوناگونی را متحمل شده است.

وی با اشاره به تحولات اخیر در افغانستان تسلط طالبان بر افغانستان اظهار داشت: حاکمیت طالبان بر تمام افغانستان با وجود تمام سناریوهای تعریف شده باعث شگفتی و غافلگیری جامعه جهانی و سازمان ملل شد و در حال حاضر هم یک بحران انسانی در این کشور جریان دارد که باید با کمک سازمان ملل و کشورهای همسایه مرتفع شود.

ایکبه افزود: علت سقوط یکباره دولت و ارتش سابق افغانستان، اتکای صرف آنها به نیروی نظامی آمریکا بود که پس از خروج ناگهانی از افغانستان چاره‌ای جز واگذاری کشور به طالبان نداشتند.

نماینده سازمان ملل در امور افغانستان همچنین خاطرنشان کرد: دولت طالبان تا فراگیرشدن فاصله زیادی دارد و درخصوص ورود و حضور دولت‌های غربی در مسائل افغانستان هم باید گفت همواره قدرت‌های جهانی در موضوع افغانستان به انحاء مختلف مداخله مستقیم و غیرمستقیم داشته‌اند.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار