بخش نمایشنامه‌خوانی جشنواره آموزشی تئاتر پنجمک فعال می‌شود

تهران (پانا) - جشنواره آموزشی تئاتر پنجمک که به دلیل شرایط قرمز کرونایی بخشی از برنامه‌های خود را موقتا متوقف کرده‌بود در حال برنامه‌ریزی برای ادامه اجرای بخش‌های باقیمانده از جمله نمایشنامه‌خوانی است.

کد مطلب: ۱۲۱۵۵۴۶
لینک کوتاه کپی شد
بخش نمایشنامه‌خوانی جشنواره آموزشی تئاتر پنجمک فعال می‌شود

به گزارش روابط‌عمومی جشنواره آموزشی تئاتر پنجمک، مریم کاظمی مدیر جشنواره آموزشی تئاتر پنجمک از برنامه‌ریزی برای اجرای نمایشنامه‌خوانی آثار حاضر در جشنواره و آموزش شکل دیگری از اجرای نمایشنامه در قالب جشنواره پنجمک خبر می‌دهد.

این هنرمند تئاتر درباره برنامه‌های پیش روی جشنواره تئاتر پنجمک می‌گوید: علیرغم تلاش‌های مجدانه‌ای که برای رعایت بهداشت محیط و پروتکل‌های شرایط اپیدمی داشتیم، این نگرانی وجود داشت که سلامت همکاران و شرکت‌کنندگان در جشنواره به خطر بیفتد بنابراین ادامه اجراهای جشنواره و مراسم اختتامیه را به پاییز ۱۴۰۰ و بعد از ماه‌های محرم و صفر موکول کردیم که در حال برنامه‌ریزی برای آن هستیم.

وی می‌افزاید: هفت نمایشنامه‌ای که برای هفت گروه نمایشی حاضر در جشنواره نوشته‌ام مراحل چاپ را در انتشارات گیسا پشت‌سر می‌گذارند. تجربه نمایشنامه‌خوانی می‌تواند برای هنرجویان تئاتر جنبه‌های آموزشی متفاوتی از اجرای صحنه‌ای داشته باشد که از این رو بخش نمایشنامه‌خوانی را با مراسم رونمایی از کتاب‌های نمایشنامه برگزار خواهیم کرد.

اولین جشنواره آموزشی تئاتر پنجمک که قرار بود از ۴ مرداد ماه ۱۴۰۰ در پردیس تئاتر تهران کار خود را آغاز کند به دلیل وضعیت ناخواسته همه‌گیری کرونا، مجبور به تغییر زمانبندی جدول اجراهای خود شده و از ۷ مرداد با اجرای نمایش «پیتر پن» کار خود را به طور رسمی آغاز کرد.

از آنجا که گروه‌های این جشنواره متشکل از هنرجویان کودک و نوجوان و گروه حرفه‌ای تئاتر در بخش‌های طراحی و پشتیبانی فنی و هنری می‌شدند، ستاد جشنواره اجرای سه نمایش پری دریایی، پوستین زرین و هانسل و گرتل را به دلیل امکان سرایت بیماری به بخش دوم جشنواره در پاییز موکول کرد. ضمنا نمایش «شاهزاده و گدا» هم اجرای جدیدی برای تصویربرداری از نمایش خواهد داشت.

مرداد ماه گذشته، دومین روز جشنواره نمایش «شاهزاده و گدا»، در سومین روز نمایش «بابا لنگ دراز» و چهارمین اجرا در روز ۱۷ مرداد نمایش «آرش کمانگیر» در دو نوبت روی صحنه رفتند.

در همان آغاز شورای سیاستگذاری جشنواره به دلیل حفظ سلامت مخاطبان، هنرمندان و هنرجویان، فروش بلیط برای این فستیوال خصوصی را متوقف کرده و جشنواره تنها با حضور خانواده هنرجویان و تعداد محدودی از مهمانان ویژه در سالن اصلی پردیس تئاتر که بیش از ۹۰۰ صندلی دارد و یکی از بزرگترین سالن‌های تهران محسوب می‌شود برگزار شد.

برای این جشنواره ۱۳۶ دست لباس دوخته شد، صدها کلاه، کلاهگیس، سربند، اکسسوار برای صحنه و بازیگران طراحی و ساخته شدند، بیش از ۵۰ قطعه موسیقی ضبط شده و قطعاتی نیز به صورت زنده به اجرا در آمدند، بیش از ۳۰ هنرمند و چهره تئاتر که نزدیک دو سال بیکاری را تجربه کرده بودند به مدت سه ماه در کنار هنرجویان کار و تلاش کردند تا تجربه اجرای حرفه‌ای برای کودکان و نوجوانانی که تئاتر را برگزیده‌اند و نسل تازه‌ای از هنرمندان این رشته هنری خواهند بود، بیافرینند.

هر نمایش بسته به فضای نمایشنامه در سبک نمایشی خاص طراحی و اجرا شد که از کارهای مدرن تا حماسی، رئالیستی تا فراواقعی را در بر می‌گرفت. کیفیت برخی آثار قابلیت اجرای عمومی در سالن‌های حرفه‌ای داشتند.

طبق گفته مریم کاظمی سرپرست گروه تئاتر مستقل و مدیر جشنواره آموزشی تئاتر پنجمک، پاییز امسال شاهد برپایی دور دوم جشنواره‌ای خواهیم بود که شور و شوق نوجوانی و طراوت و تازگی کودکی را به تئاتر هدیه می‌دهد.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار