۳۲۰ روستا در اصفهان به صورت سیار آبرسانی می‌شوند

رکورد کم‌بارشی اصفهان در ۱۵ سال اخیر شکسته شد

اصفهان ( پانا) - مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با بیان اینکه ۳۲۰ روستا به صورت سیار آبرسانی می‌شوند، عنوان کرد بر اساس الگوهای جوی افزایش محسوس دما فراتر از نرمال در اکثر مناطق استان طی ماه‌های تیر و مرداد پیش‌بینی می‌شود.

کد مطلب: ۱۲۰۲۱۴۶
لینک کوتاه کپی شد
۳۲۰ روستا در اصفهان  به صورت سیار آبرسانی می‌شوند

به گزارش روابط عمومی استانداری اصفهان، منصور شیشه‌فروش با بیان این‌که الگوهای جوی و خروجی مدل‌های فصلی بیانگر استمرار و حاکمیت الگوهای گرم تابستانه طی ماه‌های تابستان 1400 است، اظهار کرد: این شرایط به سبب تقویت مرکز پر ارتفاع جنب حاره‌ای در لایه‌های میانی جو و همزمانی با تقویت کم فشار فصلی بر روی سطح زمین است.

وی افزود: الگوی جوی مذکور سبب افزایش محسوس دما فراتر از نرمال در اکثر مناطق استان طی ماه‌های تیر و مرداد می‌شود، این افزایش دما در مناطق شمالی، غرب و مناطق مرکزی بیشتر بین 2 تا 4 درجه سانتی‌گراد و بیشتر در بیشینه دما پیش‌بینی می‌شود.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با بیان اینکه کم بارشی شدیدی را از ابتدای سال آبی جاری تا 20 تیر در کشور شاهد بودیم، گفت: میانگین وزنی بارش 107 میلی‌متر بوده است که نسبت به بلند مدت 32 درصد و نسبت به سال گذشته 35 درصد کاهش داشته است و در سرشاخه‌های استان هم 40 درصد کاهش داشته است.

وی با اشاره به اینکه بر اساس آمار موجود یکی از کم‌بارش‌ترین سال‌ها طی 15 سال اخیر در استان اصفهان امسال است و تمام شهرستان‌ها کمبود بارش نسبت به بلندمدت دارند، بیان کرد: بارش‌های دریافتی در سال آبی جاری مربوط به مناطقی است که در حوضه زاینده‌رود نبوده و تأثیر زیادی بر سد و دبی رودخانه ندارد به طوری که در سرچشمه‌های آبی کاهش بارش بیشتر است.

شیشه‌فروش ادامه داد: افزایش قابل ملاحظه دما در اکثر مناطق استان به ویژه مناطق شمالی، غرب، سرچشمه‌های آبی زاینده‌رود و مرکزی تا پایان تابستان خواهیم داشت و بین 2 تا 3 درجه افزایش دارد، شرایط کم‌بارشی، بالا بودن میانگین دما نسبت به مقادیر نرمال در زمستان و بهار بین 2 تا 3 درجه سانتی‌گراد، افزایش تبخیر، کاهش پوشش برف و کاهش رطوبت خاک سبب تشدید خشکسالی و تنش آبی طی سال زراعی 99 -1400 شده است.

کم بارشی تا نیمه اول پاییز ادامه دارد

وی با بیان اینکه بررسی وضعیت خشکسالی استان با توجه به شاخص spei در یک دوره 10ساله بیانگر این است که وسعت و شدت خشکسالی در همه مناطق استان افزایش پیدا کرده است، بیان کرد: آخرین خروجی پیش‌بینی‌های فصلی نشان دهنده این است که بارش‌های پاییز با تأخیر آغاز خواهد شد و کم بارشی تا نیمه اول پاییز ادامه دارد.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با بیان اینکه 320 روستای استان هم‌اکنون به صورت سیار آبرسانی می‌شوند، گفت: بیشتر دامداری‌ها و مرغداری‌ها و 300 نقطه عشایری به صورت سیار آبرسانی می‌شود، یک میلیون و 100 هزار زیستگاه‌ گیاهی و جانوری به علت کمبود بارش و ضعف پوشش گیاهی نیاز به آبرسانی و علوفه دارند و محیط زیست کشور باید اعتبارات لازم برای تأمین آب و علوفه برای این زیستگاه‌ها و نجات 44 هزار رأس گونه جانوری را تخصیص دهد.

وی با اشاره به طرح آبرسانی اصفهان بزرگ گفت: در این طرح 380روستا و 57 شهر حدود 1.5 ماه است که با کمبود آب مواجه هستند و 3.4 مترمکعب بر ثانیه آب کم دارند و اکثر مناطق دچار مشکل کم فشاری و قطعی و نارضایتی شدند.

شیشه‌فروش با اشاره به اقدامات انجام شده در استان در موضوع آب شرب گفت: اصلاح 300 کیلومتر شبکه آب روستایی، رفع نشت انشعابات و شبکه، شناسایی و ساماندهی انشعابات غیرمجاز و برنامه‌های فنی عبور از بحران مثل جانمایی شیرهای فشارشکن، استفاده از مخازن ذخیره آب، نظارت بر مخازن، هوشمندسازی شبکه مانیتورینگ آب و حفر چاه‌های اضطراری انجام شده است ولی با وجود این اقدامات کمبود آب داریم.

وی با تأکید بر اینکه تمام بخش‌های اداری باید 25 درصد صرفه‌جویی کنند و فضای سبز را نباید با آب شرب آبیاری کنند و شهرداری‌ها هم آب شرب و فضای سبز را تفکیک کنند، افزود:200 تیم برای نظارت بر مصارف ادارات و صنایع و صنوف در اصفهان تشکیل شده است.

10 0 هزار هکتار از اراضی حاصلخیز استان کشت نشده است

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان ادامه داد: احداث منابع ذخیره استراتژیک آب، استانداردسازی کولرها، توزیع لوازم کاهنده مصرف، آموزش مدیران انرژی در دستگاه‌ها، آبیاری شبانه در شهرداری‌ها، استفاده از پساب برای صنایع، حفر و تجهیز چاه‌ها و مرمت قنوات باید انجام شود.

وی با اشاره به اینکه بیشتر چشمه‌ها و قنوات خشک شده و کیفیت آب پایین آمده است، تصریح کرد: 100 هزار هکتار از اراضی حاصلخیز استان کشت نشده و 400 هزار درخت کهنسال مواجه با خشکی‌ هستند، 20 هزار هکتار از باغات استان نیز با همکاری کشاورزان آبرسانی می‌شود.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار