برگزاری بیش از ۴ هزار دوره آموزشی برای کشاورزان

تهران (پانا) - رئیس مؤسسه آموزش و ترویج کشاورزی گفت بیش از ۴ هزار دوره آموزشی در حوزه‌های تخصصی کشاورزی از بهمن سال ۹۹ تا کنون برای بهره‌برداران برگزار شده است.

کد مطلب: ۱۱۹۷۲۰۳
لینک کوتاه کپی شد
برگزاری بیش از ۴ هزار دوره آموزشی برای کشاورزان

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، علی اکبر مویدی رئیس مؤسسه آموزش و ترویج کشاورزی با بیان اینکه بیش از ۴ هزار دوره آموزشی در حوزه‌های تخصصی با راه اندازی شبکه آموزش کشاورزی کشور «شاک» به صورت مجازی از بهمن سال ۹۹ تا کنون برای بهره برداران برگزار شده است، گفت: شیوع ویروس کرونا به بخش آموزش و ترویج کشاورزان آسیب جدی زده و از این رو در بهمن سال گذشته شبکه آموزش کشاورزان کشور را در راستای آموزش و ترویج مجازی راه اندازی کردیم.

او افزود: روزانه ۶۰ تا ۸۰ دوره آموزشی توسط محققان و مدرسان این سازمان به صورت آنلاین در زمینه‌های مختلف همچون زراعی، باغی، دام و طیور و آبزیان در این شبکه با اطلاع قبلی برگزار می‌شود و کشاورزان و کارشناسان می‌توانند پرسش‌های خود را به طور مستقیم مطرح و پاسخ آن را دریافت کنند.بهره بردارانی که از طریق شبکه شاک وارد آدرس شبکه آموزش کشاورزی کشور شوند، ۶۰ درصد اینترنت شأن رایگان خواهد بود.

مویدی با بیان این که به زودی تفاهم نامه‌ای را با یکی از اپراتورها برای ارائه سیم کارت رایگان به کشاورزان منعقد خواهیم کرد، گفت: اکنون در حال تدوین این تفاهم نامه هستیم و با انعقاد آن می‌توانیم به ۶۰ هزار تا ۷۰ هزار کشاورز سیم کارت ارائه بدهیم تا آنان به صورت رایگان از برنامه‌های شبکه آموزش کشاورزی کشور استفاده کنند.

معاون سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی از طریق این سیم کارت، بهره برداران می‌توانند با موبایل در مزرعه، واحد تولیدی و یا ماشین و با آدرس shak.iate.ir به طور مستقیم وارد دوره آموزشی مورد علاقه خود شوند.

او افزود: با توجه به شیوع کرونا، ستاد ملی رسانه وزارت جهاد کشاورزی در معاونت آموزش و ترویج سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی را در اواخر سال گذشته راه اندازی شده است.

مویدی، سهم برنامه‌های کشاورزی در رسانه را ناکافی دانست و گفت: حدود ۴ میلیون و ۳۰۰ هزار بهره بردار در حوزه کشاورزی فعالیت می‌کنند و باید بخش زیادی از برنامه‌های صدا و سیما در زمینه کشاورزی باشد.

او اضافه کرد: با راه اندازی ستاد ملی رسانه وزارت جهاد کشاورزی، ۱۷ هسته محتوایی در زیربخش های مختلف از جمله زراعی و باغی تشکیل شده و در هر یک از این هسته‌ها، بهترین متخصصان وزارت جهاد کشاورزی حضور دارند.

به گفته مویدی، این هسته‌ها مشخص می‌کنند که اولویت ما در صدا و سیما برای آموزش بهره برداران چیست، ضمن آن که ما در تمام زمینه‌های کشاورزی نیاز سنجی می‌کنیم.

او با اشاره به ضرورت آموزش بهره برداران در زمینه بهره برداری بهینه در مصرف آب با توجه به موضوع خشکسالی گفت: بخش اعظمی از آموزش‌های کشاورزان در زمینه بهره وری آب، استفاده از ارقام مناسب در شرایط خشکسالی و استفاده از سیستم آبیاری‌های نوین است.

معاون سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی در مورد الگوی کشت گفت: وظیفه ما این است در دوره‌های آموزشی به موضوع رعایت الگوی کشت بپردازیم.

او با بیان این که منافع حاصل از رعایت الگوی کشت به خود کشاورزان بر می‌گردد، تصریح کرد: متولی الگوی کشت وزارت جهاد کشاورزی است و ما در برنامه‌های آموزشی به ویژه در مناطقی که آب کمتری دارند، موضوع الگوی کشت لحاظ می‌کنیم.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار