در بیست و هفتمین اجلاس مجازی سرپرستان مدیریت‌های استانی، پردیس‌ها و مراکز؛

حجت الاسلام دادگر: می‌توان با ابتکار عمل و خلاقیت کار را خیلی بهتر و با کیفیت به پیش برد

تهران (پانا) - مسئول دفتر نهاد نمایندگی‌ مقام معظم رهبری در سازمان مرکزی دانشگاه فرهنگیان بر پیشبرد امور با اتکا به اسناد بالادستی و با ابتکار عمل و خلاقیت تاکید کرد.

کد مطلب: ۱۱۷۵۸۹۴
لینک کوتاه کپی شد
حجت الاسلام دادگر: می‌توان با ابتکار عمل و خلاقیت کار را خیلی بهتر و با کیفیت به پیش برد

به گزارش روابط عمومی دانشگاه فرهنگیان، حجت الاسلام والمسلمین دادگر مسئول دفتر نهاد نمایندگی‌ مقام معظم رهبری در سازمان مرکزی دانشگاه فرهنگیان، در بیست و هفتمین اجلاس مجازی مشترک سراسری سرپرستان مدیریت های استانی، پردیس ها و مراکز این دانشگاه و مسوولان دفاتر نهاد دانشگاه فرهنگیان سراسر کشور که در روز 17 فروردین ماه 1400 و با شعار «دانشگاه فرهنگیان متولی آموزش و تربیت افسران سپاه پیشرفت کشور» آغاز به کار کرد، با ابراز تبریک بهار طبیعت و بهار معنویت و سال تولید و پشتیبانی‌ها و مانع زدایی‌ها، به سفارش امام رضا(علیه‌السلام) در روزهای پایانی ماه شعبان و استقبال از ماه رمضان اشاره کرد و گفت: امام رضا(علیه‌السلام) می‌فرمایند: اکثر من الدعا، زیاد دعا کردن و استغفار کردن و توبه از گناهان و همین‌طور ادای امانت هایی که بر گردن انسان است، بیرون ریختن کینه های از مومنان که در قلب انسان وجود دارد و انسان قلب را برای ورود به ضیافت الله مهیا کند، ریشه کن کردن گناهان از دل. اینکه گناهی در دل باقی نماند و در نهایت می‌فرمایند: واتق الله و تقوای الهی پیشه کردن و توکل علیه فی السر امرک و علانیه توکل بر خدا در امور آشکار و پنهان و این دعا را زیاد خواندن که می‌فرماید: «اللهم ان لم تکن غفرت لنا فی ما مضی من شعبان فاغفر لنا فی ما بقی منه». انسان این دعا را با توجه بخواند که در این باقی مانده از ماه شعبان مورد مغفرت و آمرزش خدای متعال قرار بگیرد و آماده برای ورود به ضیافت الله شود.

حجت الاسلام دادگر با اشاره به شعار سال جدید، راه پیروزی ملت ایران و انقلاب اسلامی در این جنگ اقتصادی را تولید برشمرد و بیان داشت: باید تولید به درستی اتفاق بیفتد و این که امسال شعار سال تولید و پشتیبانی ها و مانع زدایی ها نامگذاری شده و تقریبا از سال ۱۳۸۰ نامگذاری ها، غالبا شعارهای اقتصادی بوده است، درک و تحلیل راهبردی و کلان رهبری عزیز انقلاب از مسائل واقعی و حقیقی و میدانی ملت و کشور را می رساند که با دغدغه و حساسیت این نامگذاری ها را دارند. این مسئولیت دانشگاه ها را سنگین می کند که هر دانشگاهی نقش و وضعیت خودش را در تحقق شعار سال جانمایی کند که در چه موقعیت و کجای این مسائل قرار دارد. از طرف دیگر دشمنان هم در تلاشند برای اینکه ملت و خصوصا جوانان را منحرف و مایوس کنند؛ دشمنان به این نکته رسیده اند که از طریق اقتصاد می توانند چالش‌های جدی فراروی ملت ایران قرار دهند و از طرفی هم افول آمریکا نشانه هایش پیداست و اینها نکاتی است که با چنگ و دندان تلاش می‌کنند که هم خودشان را حفظ کنند و هم حرکت ملت ایران را خنثی و یا دچار چالش کنند. علی ایحال مسئولیت همه ما در هر نقطه‌ای که هستیم بسیار سنگین است. انشاء‌الله امیدوارم در ایام پایانی ماه شعبان، ماه پیغمبر اکرم(صلی الله علیه و آله) هم فکرها و هم دل‌ها را متوجه به خدا کنیم و هم مساجد و نمازخانه ها را غبار روبی و پاکسازی کنیم و این غبارروبی هم ظاهری و هم باطنی باشد چرا که در حقیقت یک آماده باش برای ورود به این میهمانی و فرصت ویژه ای برای خودسازی است و ان شاءالله خروجی ماه مبارک رمضان تقوا و خودسازی باشد که به توفیقات خوبی نائل شویم.

وی با بیان این که امسال هم ابتدای سال در فروردین ماه و هم در انتهای سال در اسفند ماه نیمه شعبان را داشتیم و داریم اظهارداشت: فرصت مغتنمی است برای عملیاتی سازی بهتر تفاهم نامه‌ای که بین رئیس محترم دانشگاه دکتر خنیفر و رئیس بنیاد مهدویت حاج آقای قرائتی منعقد شده و انشاءالله بر اساس آن مدیران محترم استانی و مسئولان محترم دفاتر نهاد نمایندگی از این فرصت برای بسط معارف مهدوی و پاسخ به سئوالات و رفع شبهاتی که وجود دارد و نیز ارتقای فکری و معرفتی و آگاهی دانشجو معلمان، نهایت استفاده را ببرند و همچنین از فرصت ماه مبارک رمضان و فضای مجازی برای نهضت قرآنی بهره تربیتی بیشتری ببریم.

عضو هیأت رییسه دانشگاه فرهنگیان با اشاره به توفیقات دانشگاه در سال گذشته تأکیدکرد: در سال ۱۴۰۰ و در راستای گام دوم انقلاب اسلامی قاعدتاً نباید به داشته‌ها و توفیقاتی که سال گذشته بوده اکتفا شود، گرچه الحمدلله کیفیت بخشی به مسائل دانشگاه قابل توجه هم بوده که جای تبریک دارد ولی چالش‌ها و کاستی‌ها نیز همواره باید یادمان باشد و آنها را در نظر داشته باشیم که غفلت نکنیم و ضمن اینکه این توفیقات را لازم است مغتنم بشماریم و آنها را حفظ و صیانت کنیم اما ان‌شاءالله آن اشکالاتی هم که هست که بخشی از آنها ناظر به دستگاه‌ها و وزارتخانه‌های دیگر است و بخشی هم قاعدتاً به خود دانشگاه برمی‌گردد اینها را جدی‌تر توجه کنیم. البته اگر نکاتی راجع به کیفیت می‌گوییم خود این علامت ها و توفیقاتی که در سال گذشته وجود داشته کم نیست؛ اینها گام‌های بسیار مهمی است در راستای کیفیت بخشی و اعتلای دانشگاه که به همت ستاد و صف و راهبری مدیریت ارشد دانشگاه برداشته شده و امیدوارم که با اهتمامی که در معاونت‌های محترم دانشگاه و مدیریت های محترم در استان ها اتفاق می‌افتد در سال جدید نیز شاهد ارتقای کیفی بیشتر کارها در دانشگاه باشیم.

دادگر "مسئله شناسی" و حل مسئله را حلّال بسیاری از مشکلات دانست و تصریح کرد: ما باید بدانیم در دانشگاه فرهنگیان مسائل چیست و راهکاریابی برای حل مسئله و دستیابی به حل مسئله را هم قاعدتا باید به آن فکر کنیم و بتوانیم یک نقشه پردازی برای مهندسی متوازن کارها و اقدامات و برنامه ها داشته باشیم و به نظر می رسد نباید از این نکته غفلت کرد.

وی با تأکید بر احساس مسئولیت و تعهد و اهتمام نسبت به اسناد بالادستی افزود: اسناد بالادستی ما را از اینکه وارد فضای سلیقه‌ای شویم مصون نگه می دارد یعنی اگر به اسناد بالادستی و مطالباتی که رهبری عزیز انقلاب دارد توجه شود تکلیف روشن است و آنوقت با ابتکار عمل و خلاقیت است که می‌توانیم کار را خیلی بهتر و با کیفیت به پیش ببریم. لذا خواهش ما این است که در حوزه فرهنگ و تربیت دینی و انقلاب اسلامی سال جدید با کیفیت و اهتمام بیشتر و تعامل مناسب تر و هم‌افزایی و همدلی اتفاقات مبارکی بیفتد.

مسئول دفتر نهاد سازمان مرکزی دانشگاه بیان داشت: اکنون که در شرایط کرونایی هستیم و این شرایط همه‌چیز را خاص کرده و عمده فعالیت ها به سمت فضای مجازی رفته است، حتی برنامه های ماه مبارک رمضان؛ باید تلاش کنیم که از ظرفیت های مجازی نهایت استفاده را بنمائیم چرا که ۲۵ فروردین تا ۲۵ اردیبهشت فرصت اصلی و مناسب برای فعالیت نیمسال دوم سال تحصیلی است و دقیقا ماه مبارک رمضان در این فاصله افتاده است قبل از ماه مبارک رمضان تا فعالیت های دانشگاه موتورش داغ و فعال شود یعنی فضای دانشجویی و بعد ماه مبارک رمضان نیز فضای کشور در حال و هوای انتخاباتی است و اصلاً ممکن است زمینه برای پرداختن به کارهای تربیتی و کیفیت بخشی و مباحث فرهنگی و اخلاقی و معنوی چندان وجود نداشته باشد. لذا بهترین فرصت همین زمان است، لذا خواهش من این است که به طور ویژه از ظرفیت ماه مبارک رمضان استفاده کنیم و این فرصت را از دست ندهیم.

حجت الاسلام دادگر ادامه داد: همان طور که جناب آقای دکتر خنیفر به جمعیت و آمار دانشجویان و مهارت آموزان اشاره کردند، حقیقتاً این جمعیت بیش از ۱۵۰ هزار نفری، خیلی ظرفیت قابل توجهی است یعنی دانشگاه بیش از ظرفیت موجود، دانشجو و مهارت آموز جذب کرده است.

مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری ادامه داد: این هم فرصت خیلی مغتنمی است. این یک مجاهدت شبانه روزی می‌طلبد برای این که ان شاءالله دوره‌های مهارتی با کیفیت بهتری پیش برود. دوره‌ های چهارساله نیز ان شاءالله با دقت بیشتر پیش رود. این فرصت را هم از آن بهره بگیریم.در گزینش ها و مصاحبه ها دقت شود.

عضو هیات رئیس دانشگاه با اشاره به موضوع واگذاری دوره های ضمن خدمت به دانشگاه فرهنگیان، گفت: دوره های ضمن خدمت یکی از بهترین فرصت های مغتنم برای توانمندسازی معلمان است. ان شاءالله با استفاده از ظرفیت دفاتر نهاد نمایندگی و ظرفیت و نقش تربیتی که استادان دارند از این فرصت ها بهره بگیریم. فرصت استفاده از ظرفیت اساتید که کلاس در اختیار آنهاست و می توانند با ارتباط وسیع و مستقیمی که با دانشجو معلمان دارند به ارتقای وضعیت و نقش تربیتی کمک کنند. سؤالات و شبهات دانشجویان هم در فضای مجازی فراوان است علاوه بر اینکه ظرفیت‌های خوبی را ایجاد می کند، متاسفانه سؤالات و شبهات گسترده‌ای را می پراکنند و بخش قابل توجهی از اینها یا بدون پاسخ می‌ماند و یا تا پاسخ داده شود تاثیر سوء خودش را گاهی می گذارد. دوستان برای این مسائل لجنه های مختلف علمی استادان را فعال در میدان نگه دارند برای کمک به پاسخگویی به سؤالات و شبهات را شناسایی کنند.

وی با تأکید بر این که باید در فضای دانشگاه از سیاست زدگی و سیاسی‌کاری پرهیز شود اظهارداشت: انتخابات های مختلفی را از جمله در برخی جاها شورای شهر و روستا، میان دوره‌ای مجلس و ریاست جمهوری در پیش داریم. آن چیزی که ملاک همه ما باید باشد به عنوان دغدغه که نسبت به کلان نظام جمهوری اسلامی و نظام اسلامی است، مشارکت حداکثری است. این را به عنوان یک اصل و قاعده، تشویق و ترغیب کنیم و زمینه ها را برای مشارکت حداکثری فراهم کنیم. نظرسنجی ها حاکی از این است که بالای ۵۰ درصد مردم مشارکت و حضور خواهند پیدا کرد. این کفایت نمی‌کند و باید بیش از این همت شود که ان شاءالله اتفاق بیفتد. در مصادیق بالاخره هر کسی یک نظری دارد ولی از امکانات دانشگاه و بیت‌المال نباید در مجموعه ها برای مصادیق استفاده شود؛ دقت کنیم که دانشگاه را به سمت و سویی نبریم که متهم شود و پرهیز از سیاست‌زدگی کنیم.

وی در پایان ابراز امیدواری کرد: خروجی کار همه ما تربیت دینی و انقلابی و معلمانی کارآمد از دانشگاه فرهنگیان برای ارتقای کیفیت تعلیم و تربیت کشور و تحول بنیادین در آموزش و پرورش باشد.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار