درباره غلظت خون چه می‌دانید؟

تهران (پانا) - افزایش تعداد گلبول‌های قرمز در واحد حجم را غلظت خون می‌گویند. افزایش غلظت خون در بدن سبب کند شدن حرکت خون در قلب و رگ‌ها می‌شود که با گرفتگی اندام‌هایی سبب سکته مغزی یا قلبی خواهد شد.

کد مطلب: ۱۱۷۴۹۹۳
لینک کوتاه کپی شد
درباره غلظت خون چه می‌دانید؟

به‌گزارش تبیان، غلظت خون می‌تواند به صورت اولیه و ناشی از بیماری پلی سیتمی‌ورا باشد و یا ثانویه به مشکلاتی مانند کاهش اکسیژن‌رسانی بافتی، بیماری‌های ریوی، ارتفاع بالا، شانت‌های داخلی قلبی، اختلالات مربوط به هموگلوبین، کشیدن سیگار، افزایش تولید اریتروپویتین و تومورها باشد.

غلظت خون یا تست CBC که در برگه آزمایش طبی مشخص است، به شمارش گلبول‌های قرمز خون می‌پردازد زیرا کم و زیاد شدن سلول‌ها نشان دهنده یک بیماری است.به لحاظ پزشکی، غلظت خون یعنی این که افزایش درصدی تعداد گلبول های قرمز خون در مقابل کل سلول‌های خونی ( هماتوکریت) سنجش می‌شود.

اصلی‌ترین و مهم‌ترین وظیفه گلبول‌های قرمز خون ،حمل اکسیژن به بافت‌ها و برداشت دی‌ اکسید کربن از آن‌هاست. کاهش یا افزایش این سلول‌ها هریک مشکلات خاصی را برای بدن ایجاد می‌کند.

علایم تعداد کم گلبول‌های قرمز

- خستگی
- تنگی نفس
- سرگیجه
- ضعف یا سبکی سر
افزایش ضربان قلب
- سردرد
- پوست رنگ‌پریده

علایم زیادبودن تعداد گلبول های قرمز

- خستگی
- تنگی نفس
درد مفصل
- حساسیت ناحیه کف دست یا کف پا
- خارش پوست به‌ویژه پس از استحمام
- اختلال خواب

چه مواردی باعث غلظت خون می‌شود؟

- سیگار کشیدن
- بیماری قلبی مادرزادی
- کمبود آب بدن
- سرطان سلول کلیوی (نوعی سرطان کلیه)
- فیبروز ریوی
- حضور در ارتفاع.

بهترین خوراکی‌ها برای بهبود غلظت خون

- فلفل قرمز
-کپسایسین فلفل قرمز با عث بهبود جریان خون می‌شود.

- انار
انار دارای آنتی اکسیدان‌های پلی فنول و نیترات است که ماده گشادکننده قوی عروق محسوب می‌شود.

- پیاز و سیر
پیاز منبع عالی آنتی اکسیدان‌های فلاونوئیدی است که برای سلامت قلب مفید است.

- گوجه فرنگی

گوجه فرنگی به کاهش فعالیت آنزیم مبدل آنژیوتانسین (ACE) کمک می کند و از این طریق باعث انقباض رگ‌های خونی برای کنترل فشار خون می‌شود.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار