مدیر آموزش و پرورش نیشابور:
افزایش جمعیت دانش آموزی و کاهش نیروی انسانی مشکلاتی را در نیشابور به دنبال خواهد داشت
نیشابور(پانا)- معاون مدیر کل و مدیر آموزش و پرورش نیشابور، سال تحصیلی پیش رو را بسیار سخت و ویژه معرفی کرد و تدبیر، تلاش و کوشش گروهی، همگرایی و هم اندیشی در مهر حسینی را مورد تاکید قرار داد.

علیرضا کلیدری در جلسه کمیته پروژه مهر با اشاره به رشد پنج درصدی جمعیت دانش آموزی در شهرستان نیشابور نسبت به سال تحصیلی قبل، گفت: در سال گذشته چهار هزار و ۴۸۲ همکار فرهنگی در نیشابور مشغول فعالیت بودند که این تعداد در مردادماه سال جاری به چهار هزار و ۲۸۸ نفر رسیده است که این کاهش ۲۰۰ نفری با توجه به افزایش جمعیت دانش آموزی مشکلاتی را در بخش تامین نیروی انسانی به دنبال خواهد داشت.
وی با اشاره به جمعیت دانش آموزی و نیروهای شاغل در آموزش و پرورش نیشابور، افزود: تعداد دانش آموزان دوره ابتدایی ۳۹ هزار و ۴۷۲ نفر و تعداد معلمان این دوره ۹۵۷ نفر، تعداد دانش آموزان متوسطه دوره اول ۱۷ هزار و ۲۴۲ نفر و تعداد معلمان شاغل در این بخش ۸۳۵ نفر، تعداد دانش آموزان متوسطه دوره دوم نظری هفت هزار و ۵۳۸ نفر و تعداد معلمان این دوره ۴۹۲ نفر، تعداد هنرجویان متوسطه فنی و حرفه ای و کاردانش چهار هزار و ۸۵۲ نفر و تعداد هنر آموزان ۲۳۰ نفر می باشند.
این مقام مسئول ادامه داد: از جمله اقدامات شاخص صورت گرفته در راستای آموزش های مجازی، می توان مواردی از قبیل؛ تهیه فایل های آموزشی و نرم افزارهای آموزش مجازی، آموزش مدیران و همکاران در زمینه استفاده از نرم افزارهای آموزش مجازی، تمهید مقدمات تدوین برنامه سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ از طریق پرسش نامه و نظر خواهی مدیران، خودارزیابی مدیران از طریق پرسش نامه، آموزش مدیران و همکاران در زمینه استفاده از نرم افزارهای آموزش مجازی، تجهیز و به روز رسانی امکانات فنی مدارس، کنترل ثبت نام دانش آموزان و کنترل کلاس بندی در سامانه سناد، انعقاد قرارداد کلاس بندی و قرار داد نیروی انسانی با استان و نظارت بر اجرای آن، انعقاد قرارداد غیرموظف با استان و نظارت بر اجرای آن و برگزاری آزمون و دوره دانش افزایی ویژه معاونان فناوری به منظور ارتقاء مهارت در دوران کرونا را عنوان کرد.
مدیر آموزش و پرورش نیشابور وضعیت پوشش تحصیلی شهرستان نیشابور را ۹۲ و سه درصد دانست و ادامه داد: در راستای توسعه متوازن در نیشابور، با برنامه ریزی های انجام شده و اقدامات شاخص صورت گرفته در متوسطه دوره دوم نظری، رقم ۵۶/۵۹ درصد و در بخش متوسطه فنی و حرفه ای و کاردانش ۴۳/۴۱ درصد حاصل شده است که این آمار، نزدیک شدن این شهرستان به اهداف تبیین شده را نشان می دهد.
کلیدری در خصوص بررسی وضعیت پروژه های عمرانی شهرستان، تعداد کلاس و مدارس آماده بهره برداری برای سال تحصیلی جدید و همچنین اعتبارات هزینه شده خاطر نشان کرد: شهرستان نیشابور با ساخت و تکمیل ۳۸ پروژه شامل صد و ۴۵ کلاس درس با زیر بنای ۱۶ هزار و ۳۲۰ مترمربع با صرف اعتباری بالغ بر ۸۹۰ میلیارد ریال با کمک خیرین نیک اندیش نیشابور و همچنین اعتبارات اداره کل نوسازی مدارس گام بزرگی در جهت ساماندهی فضای آموزشی در این شهرستان برداشته است.
معاون مدیر کل و مدیر آموزش و پرورش نیشابور به تشریح وضعیت بهسازی و تعمیر فضاهای آموزشی و پرورشی پرداخت و گفت: راه اندازی و تجهیز ۳۶ کلاس درس به تجهیزات هوشمند سازی، توزیع لوازم اداری بین مدارس از جمله ۲۳ دستگاه فتوکپی و ۱۵ دستگاه چاپگر، بازسازی و تعمیر سه هزار و ۵۰۰ دستگاه میز، نیمکت، صندلی و میز معلم و توزیع بین مدارس، اجرای سیستم گرمایش مرکزی مدارس، پی گیری و اجرای سیستم گرمایشی ۴۵ آموزشگاه، ۱۱۵ کلاس درس مجهز به سیستم گرمایشی مرکزی شوفاژ، پی گیری جهت لوله کشی گاز، خرید انشعاب و نصب بخاری های هوشمند به تعداد ۲۵ آموزشگاه، پایان کار گازکشی مدارس دهستان بینالود با تخصیص چهار میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال اعتبار، دیوار کشی بتنی و آجری مدارس شهری و روستایی به میزان ۹۰۰ متر مربع، جذب و تخصیص ۶۰ میلیون تومان اعتبار کمک سرانه مدارس جهت پروژه مهر و بازسازی، نقاشی، رنگ آمیزی ساختمان، کلاس های درس و محوطه ۵۷ آموزشگاه بااعتباری بالغ بر هزار میلیون ریال جهت آماده سازی پروژه مهر، تعمیر، توسعه، بازسازی ساختمان، محوطه، جداسازی و ایجاد فضای کلاسی جدید در ۱۵۸ آموزشگاه، کمک به بهسازی و زیبا سازی فضاهای فیزیکی مدارس شهرستان و تخصیص مصالح ساختمانی، تعمیرات ساختمانی، ایجاد فضای سبز مدارس و تفکیک کلاس ها و بهسازی سرویس های بهداشتی با نظر کمیته فنی و تجهیز و پیگیری جهت محوطه سازی و اجرای آسفالت مدارس به میزان ۲۷ هزار و ۵۰۰ متر مربع و اجرای ایزوگام مدارس به میزان ۲۴ هزار متر مربع تا آغاز پروژه مهر ۹۹، از جمله مهمترین اقدامات انجام شده در این بخش به شمار می رود.
وی در ادامه توسعه بی سابقه ۲۱ کد رشته جدید در شاخه فنی و حرفه ای و کاردانش، کسب رتبه اول استان درمحور طرح دبیرخانه هاو کارگروه ها در متوسطه اول و کسب رتبه اول استان در طرح خیرین آموزشی در آموزش های آنلاین در متوسطه اول را از جمله شاخص های مهم مدیریت آموزش و پرورش نیشابور عنوان کرد.
علیرضا کلیدری در پایان؛ کمبود نیروی انسانی، کمبود فضاهای آموزشی و ورزشی، مدارس تخریبی و اجبار در استفاده از آنها، مشکلات مربوط به تامین اینترنت و تبلت برای دانش آموزان محروم و مدارس روستایی در صورت غیر حضوری بودن و برگزاری کلاس های آنلاین، نامشخص بودن دقیق وضعیت دانش آموزان برای سال تحصیلی پیش رو، نگرانی برخی خانواده ها از برگزاری کلاس های حضوری با توجه به تشدید بیماری کرونا در پاییز، مشکلات مربوط به سرویس های دانش آموزی، مشکلات مربوط به هدایت تحصیلی و پایین بودن سرانه دانش آموزی در مدارس را از جمله مهم ترین چالش های این مدیریت مطرح کرد و افزود: تهیه دستگاه ضدعفونی دست و تب سنج ویژه مدارس، تهیه پک بهداشتی و حفاظت شخصی ویژه مراقبین سلامت، توزیع رایگان ملزومات بهداشتی شامل کیف و وسایل کمک های اولیه، تهیه مواد ضدعفونی دست و ماسک در راستای اجرای پروژه مهر ویژه مدارس حاشیه شهر و روستا، تهیه سطل های پدالی در مدارس جهت استفاده دانش آموزان، بررسی کپسول های آتش نشانی در سراسر مدارس شهرستان، تهیه لیست دانش آموزان و همکاران در معرض خطر به صورت محرمانه، تهیه و تصب بنرهای آموزشی، رعایت پروتکل های بهداشتی و پیش بینی اتاق ایزوله ویژه دانش آموزان دارای علایم مشکوک نیز از جمله فعالیت هایی است که در روزهای سخت کرونایی در نیشابور اجرایی شده است.
ارسال دیدگاه