تاکید رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی گیلان بر توسعه اگرواکوتوریسم
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان گیلان گفت : در جایی زندگی میکنیم که هنوز دارای مناطقی بکر است و آنچنان تحت ثأثیر صنعت و زندگی ماشینی قرار نگرفته ،که این امتیاز لازمه توسعه اگرو اکوتوریسم است.
به گزارش پانا از گیلان،کیوان محمّدی در پنجمین اجلاس کمیته مدیریت فنی ( TMC ) و کارگروه اگرو اکوتوریسم ( گردشگری بر پایه کشاورزی ) کشورهای آسیای مرکزی و غربی در رشت در جمع نمایندگان کشور های ایران ، قرقیزستان، ازبکستان، تاجیکستان، افغانستان ،ترکیه ، عراق ، آذربایجان و ترکیه افزود : بشر امروز از زندگی ماشینی خسته شده و در بسیاری از کشورهای توسعه یافته رویکرد بازگشت به گذشته به مفهوم محیط زیستی آن شدید است.
وی با بیان اینکه زمینهها و بستر 'اگرو اکوتوریسم' در کشورهای یاد شده فراهم است به ویژگیهای گیلان در این خصوص اشاره و تصریح کرد: گیلان استانی است که مراکز جمعیتی آن عمدتاً حول محور کشاورزی شکل گرفته و این موضوع هنوز هم به قوت خود باقی است.
وی خاطرنشان کرد: ما در این استان شهر رودبار را داریم که حول محور تولید زیتون شکل گرفته است و علاوه بر فروش کامل محصول خود در کشور این ظرفیت را دارد که از اقصی نقاط ایران و دنیا مانند عراق، یونان زیتونشان در اینجا فروخته شود.
وی گفت : شهر لاهیجان نیز حول محور چای شکل گرفته و ما در استانی زندگی میکنیم که زمینه تاریخی، بالقوه و بالفعل 'اگرو اکوتوریسم' در آن وجود دارد.
محمّدی اظهار داشت: اگر در نوار شمالی از آستارا به سمت گرگان حرکت کنید در دو سوی جاده، تعمیرگاهها و تأسیسات مختلف، موجب میشود گردشگران باغهای کشاورزی و زیباییهای دو سوی جاده های این استانهای شمالی را نبینند در حالیکه ممکن است این پدیده را در بسیاری از کشورها مانند افغانستان و قرقیزستان نداشته باشیم که باید از ایجاد بنا در حاشیه جاده ها پیشگیری شود.
محمدی گفت : اگر میخواهیم روستاهای ما خالی از سکنه نشود باید در اقتصاد کشاورزی برای زارعان فرصتهای اقتصادی را فراهم آوریم که به ازای آن بتوان روستا را سرپا نگه داشت.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان گیلان با اشاره به نتایج مثبت اگرو اکوتوریسم در ایران گفت : به عنوان نمونه در استان فارس یکی از عشیرهنشینها توانسته ارتباط خوبی را با کشور آلمان برقرار نماید و اکنون درآمد بسیار خوبی را برای منطقه ایجاد کرده است .
محمّدی با بیان اینکه اگر گیلان میخواهد به گردشگری و کشاورزی به عنوان یک راهبرد افزایش درآمد و توسعه اقتصاد روستایی بنگرد باید مواردی را مورد توجه قرار دهد افزود : در وهله اوّل میبایست جذابیتهایی مانند جشنواره ، فرهنگ و سنن روستایی ، مزارع و حیوانات وجود داشته باشد که گردشگر به سفر و بازدید راغب شود .
وی تصریح کرد: در وهله دوّم باید کاری برای گردشگر در نظرگرفته شود تا صرفاً بیننده طبیعت نباشد، اگر بتوانیم در جاهایی زمینه ماهیگیری، آشپزی، برداشت محصول و غیره را برای گردشگر فراهم آوریم موثر خواهد بود.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان گیلان تأکید کرد: میبایست کشاورزی، مزرعه و روستا برای بحث اگرو اکوتوریسم وجود داشته باشد تا بتوانیم از گردشگران برای استفاده از مواهب روستا دعوت کنیم.
محمّدی تصریح کرد: باید این توانایی به وجود آید که با آموزش، سطوح مختلف فرهنگی بین روستاییان و گردشگران به گونه ای منطقی متعادل شود.
ارسال دیدگاه