شاعر پیشکسوت شعر آیینی کشور:
پرداختن به نشرمعارف اسلامی درحوزه شعرتاثیرگذاری وماندگاری بیشتری دارد
شاعر پیشکسوت شعر آیینی کشور گفت:پرداختن به نشر معارف اسلامی و الهی در حوزه شعر بیشتر از سایر حوزه ها تاثیرگذار و ماندگار است.
به گزارش خبرگزاری پانا به نقل از ستاد خبری نهمین نمایشگاه بزرگ کتاب استان خراسان شمالی؛ سعید بیابانکی از هنرمندان و شاعرات پیشکسوت شعر آیینی کشور در حاشیه نهمین نمایشگاه بزرگ کتاب خراسان شمالی، با بیان اینکه همه نوع شعر در کارنامه کاری خود دارد، گفت: با این وجود شعر آیینی و قلم زدن در این حوزه لذت بیشتری به من می دهد.
وی با اشاره به پذیرش بیشتر شعر آیینی توسط مخاطبان، افزود: با توجه به اینکه شعر آیینی از هنر قدسی که در برگیرنده باورها و اعتقادات و همه چیزهایی است که از کودکی با آن بزرگ شده ای سرچشمه می گیرد دارای مخاطبان بیشتری است.
بیابانکی از شاعران به عنوان حافظه های تاریخی و فرهنگی و آگاه جامعه یاد کرد و گفت: اگر شعر از دست برود فرهنگ و هویت ما نیز از دست می رود و این زنگ خطری بزرگ برای جامعه محسوب می شود.
وی تاکید کرد: در طول فعالیتم در حوزه شعر هیچ گاه تصمیم نگرفته ام به سراغ شعر آیینی بروم بلکه همیشه این نوع شعر بوده که به سراغ من آمده و به ناچار آن را بر روی کاغذ آورده ام.
بیابانکی به تفاوت شعر با سایر هنرها اشاره کرد و گفت: عمده این تفاوت در حوزه زبان و معنا است چرا که هر چه به روزگار معاصر نزدیک تر می شویم زبان شعر بیشتر به سمت زبان مردم و معیارها نزدیک است.
این شاعر پیشکسوت شعر آیینی کشور یادآور شد: اگر در روزگاری زبان شعر فقط زبانی بود که در دربار پادشاهان مورد استفاده قرار می گرفت امروز به تدریج با شاعرانی چون مولانا و سعدی و دیگر شاعران برجسته، شعر به زبان مردم کوچه و بازار خود را نزدیک تر کرد.
سعید بیابانکی با بیان اینکه این نزدیکی به زبان هنر در دوره معاصر بیشتر شد، گفت: در حوزه مفاهیم، شعر آیینی امروز بیشتر یک شعر تبیین گرا و اندیشمند شده در حالی که شعر کهن بیشتر در یک فضای توصیف گرا قرار داشت.
وی با اشاره به انجام کارهای مختلف در شعر به دلیل شکل های مختلف آن، تصریح کرد: امروز شعر به صورت های مختلف در کتاب ها، مطبوعات، رادیو و تلویزیون، موسیقی فضاهای مجازی و دکلمه توسط شاعران و گویندگان انتشار داده می شود.
بیابانکی مخاطبان شعر را متنوع دانست و اظهار داشت: بر همین اساس شکل های شعری نیز باید روز به روز متنوع تر و به روز تر شوند تا بتوانند خود را بیشتر عرضه کنند.
وی یادآور شد: ما در سرزمینی زندگی می کنیم که اگر شعر از دست برود فرهنگ و هویت ما نیز از دست می رود و این زنگ خطری بزرگ برای جامعه محسوب می شود.
این شاعر پیشکسوت شعر آیینی کشور به گرایش عمومی مردم به سمت شعر در ١٠ سال اخیر اشاره کرد و بیان داشت: هم اکنون شاعران خوبی در کشور به ویژه در نسل جوان وجود دارد که مخاطبان زیادی نیز دارند.
وی ادامه داد: بر این اساس افراد علاقه مندی خود به شعر را از طریق خرید کتاب شعر، عضویت در گروه های ادبی، صفحه مجازی و یا آلبوم های موسیقی نشان می دهند.
بیابانکی با بیان اینکه اکنون این علاقه مندی به شدت افزایش یافته، گفت: این امر باعث شده تا بازار شعر در بین مردم داغ شود که نکته بسیار مثبتی است.
بیابانکی در رابطه با نمایشگاه کتاب خراسان شمالی نیز با اشاره به استقبال خوب مردم از این نمایشگاه و شب شعرهای آن، خاطرنشان کرد: آمار خریدهای انجام شده و حضور مردم حاکی از این امر است.
سعید بیابانکی متولد سال ١٣٤٧ شهرستان خمینی شهر اصفهان است که به گفته خود شعر را به صورت تفننی از سال ١٣٦٢ آغاز کرده و در سال ١٣٦٦ به صورت حرفه ای به این فعالیت اقدام کرده است.
ارسال دیدگاه