نماینده وزیر علوم:
گستره فعالیت پایگاه استنادی علوم جهان اسلام بین المللی شود
خبرگزاری پانا:نماینده وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) باید از نظر کیفی ارتقا یابد و گستره فعالیت آن بین المللی شود.
به گزارش خبرگزاری پانا، جلال بختیاری درآیین تجلیل از رییس پیشین مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری و سرپرست پایگاه استنادی جهان اسلام و معارفه مدیر جدید این مرکز و پایگاه در شیراز بیان کرد:در حالی که این پایگاه استنادی وظایف و ماموریت هایی در سطح بین المللی دارد در سال های گذشته عملکردی در سطح استانی و بلکه کمتر از استانی داشته است.
مدیرکل دفتر امور پشتیبانی پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اظهار کرد: هنوز همه دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی کشور این پایگاه استنادی را نپذیرفته اند و از این رو، ضرورت دارد فعالیت های مناسبی برای شناسایی این پایگاه استنادی در سطح ملی و بین المللی انجام شود.
در این آیین که با حضور روسا و مسوولان دانشگاه های استان فارس و در غیاب جعفر مهراد رییس پیشین مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری و سرپرست پایگاه استنادی جهان اسلام برگزار شد، احد جمالی معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری فارس نیز بر ضرورت ارتقای جایگاه این مرکز علمی در شهر شیراز که به 'دارالعلم' شهره است تاکید کردند.
رییس جدید مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری و سرپرست پایگاه استنادی جهان اسلام نیز در این آیین با بیان این که نظام های استنادی موسوم به I.S.I و اسکوپوس سالانه معادل ۱۲.۵ میلیارد دلار گردش مالی دارند، بر ضرورت ارتقای کیفی و کمی عملکرد این پایگاه استنادی تاکید کرد.
حمیدرضا دهقانی گفت: یکی از اهداف وزارت علوم، تحقیقات و فناوری این است که پایگاه استنادی جهان اسلام در سطح جهان دیده شود و برای همه کشورها شناخته شده باشد اما تحقق این امر در شرایطی که به عنوان نمونه، سامانه اداری و مالی این پایگاه دستی و بی بهره از اتوماسیون است، ماموریتی بس دشوار است.
وی گفت: امروز بین مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری که در آغاز فعالیت ، یک کتابخانه بوده با سایر کتابخانه ها ارتباطی وجود ندارد.
سرپرست پایگاه استنادی جهان اسلام همچنین طرح ریزی افق حرکت ۱۰ سال آینده این پایگاه استنادی را از جمله برنامه های خود برشمرد و اظهار کرد: انتقادهایی به شاخص های ورود مقالات به این پایگاه استنادی وارد بود که برای رفع آن آیین نامه سال ۸۷ این پایگاه اصلاح شد و این پایگاه شاخص های معتبرتر علمی را در سال ۹۴ برای ورود مقالات درنظر می گیرد.
محمدجواد دهقانی دانشیار دانشکده مهندسی برق دانشگاه صنعتی شیراز است و سوابقی چون معاونت آموزش و پژوهش این دانشگاه را در کارنامه فعالیت های خود دارد.
دهقانی نیمه دوم آذر ۹۳ در پی استعفای جعفر مهراد از مسوولیت در این مرکز و پایگاه استنادی با حکم وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به سرپرستی آن منصوب شد و امروز در آیینی با حضور نماینده این وزارتخانه معارفه شد.
جعفر مهراد از ابتدای تاسیس مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری اطلاع رسانی در سال ۱۳۷۰ در شیراز سکاندار مسوولیت این مرکز بود و چندین سال بعد که پایگاه استنادی علوم جهان اسلام در این مرکز ایجاد شد ، سرپرستی آن نیز با مهراد بود.
یک منبع مطلع ۲۵ آذر ۹۳ به ایرنا گفت: جعفر مهراد در دولت دهم بارها خواستار کناره گیری از مسوولیت خود شده بود اما وزرای علوم وقت با این درخواست موافقت نکردند.
این منبع اظهار کرد: فرهادی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در نامه ای از خدمات مهراد در مرکز منطقه ای علوم و فناوری قدردانی کرده است.
جمهوری اسلامی ایران پس از کشورهای آمریکا و هلند که میزبان پایگاه های استنادی موسسه اطلاعات علمی (ISI) و اسکوپوس هستند، سومین کشوری است که پایگاه استنادی و نظام نمایه سازی با عنوان پایگاه استنادی جهان اسلام را دایر کرده است.
ارسال دیدگاه