توصیههای تغذیهای وزارت بهداشت در آستانه شب یلدا
تهران (پانا) - عضو هیات علمی گروه تغذیه در دانشگاه علوم پزشکی شیراز ضمن گرامیداشت شب یلدا به عنوان یک رویداد فرهنگی غنی ایرانی، انتخاب هوشمندانه مواد غذایی برای دورهمی های شب یلدا را موجب حفظ خاطره شیرین این شب برای خود و خانواده دانست.
به گزارش وبدا، نجمه حجازی با بیان اینکه شب یلدا به عنوان آئینی دیرینه از تاریخ کهن ایرانی به ما رسیده است، گفت: فرهنگ غذایی تاریخی شب یلدا از دیرباز همراه با مواد غذایی سالم و انرژی بخش برای ورود به فصل سرما بوده است که در سال های اخیر شاهد تغییراتی در این زمینه بوده ایم.
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شیراز میوه هایی مانند انار، خرمالو، هندوانه و نارنگی را به عنوان منابعی غنی از آنتی اکسیدان و انتخاب هایی مناسب برای دورهمی های شب یلدا عنوان کرد که با رعایت اصل تعادل در مصرف، موجب تقویت سیستم ایمنی بدن می شود.
وی ادامه داد: در سال های اخیر شاهد این هستیم که آجیل های سنتی ایرانی مانند گندم برشته، برنجک و مغزهای روغنی، جای خود را به تنقلات صنعتی حاوی قند و نمک بالا داده؛ این در حالی است که تعدد استفاده از این محصولات در شب یلدا، می تواند سلامت افراد به ویژه برخی گروه های بیماران را تهدید کند.
دکتر حجازی با توصیه به انتخاب مغزها و آجیل های خام به جای شور برای بیماران قلبی_عروقی و مبتلایان به فشارخون بالا افزود: همچنین به بیماران کلیوی نیز توصیه می شود به دلیل وجود فسفر و نمک در آجیل ها، تنها به میزان مجاز و بر اساس مقدار توصیه شده در رژیم غذایی فردی در دورهمی های شب یلدا از این مواد غذایی استفاده کنند.
پرهیز از مصرف مقادر زیاد محصولات حاوی قند و یا دارای شاخص گلایسمی بالا مانند هندوانه به افراد مبتلا به دیابت و پیش دیابت، دیگر توصیه این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز بود.
وی در بخش دیگری از صحبت های خود به شرایط جوی کنونی اغلب استان های کشور در روزهای اخیر اشاره کرد که با کاهش محسوس دما مواجه هستیم و گفت: استفاده از دمنوش های گرم بدون قند، از جمله انتخاب های مناسب برای دورهمی های شب یلدا است.
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شیراز آش های سنتی ایرانی و سوپ های حاوی سبزیجات را دیگر انتخاب های سالم برای وعده شام در شب یلدا عنوان کرد که می تواند با حفظ سلامت ما، خاطره ای شیرین از این شب را به یادگار بگذارد.
ارسال دیدگاه