معاون فرهنگی و اجتماعی انتظامی استان چهارمحال و بختیاری مطرح کرد:

هکرها چگونه حساب بانکی شما را خالی می‌کنند؟

کلیک ممنوع!!

شهرکرد (پانا) - معاون فرهنگی و اجتماعی انتظامی استان چهارمحال و بختیاری نسبت به افزایش کلاهبرداری‌های مجازی، هشدار داده و از مردم خواسته با هوشیاری، از اطلاعات شخصی خود محافظت کنند و در این مصاحبه، به بررسی روش‌های رایج هکرها و راهکارهای مقابله با آن‌ها پرداخته‌ است.

کد مطلب: ۱۵۸۷۴۶۴
لینک کوتاه کپی شد

سرهنگ مرتضی عسگری، معاون فرهنگی و اجتماعی انتظامی استان چهارمحال و بختیاری در گفت‌وگو با خبرنگاران پانا مطرح کرد: «در دنیای امروز که فناوری با زندگی روزمره گره خورده است، روش‌های کلاهبرداری نیز هوشمندتر و پیچیده‌تر شده‌اند. بسیاری از افراد تصور می‌کنند هک شدن گوشی به معنای نفوذ مستقیم یک هکر از طریق دانش برنامه‌نویسی است، اما واقعیت این است که بخش قابل توجهی از این اتفاقات، نتیجه فریب و سوءاستفاده از اعتماد کاربران است که خودشان ناخواسته در آن نقش دارند.»

وی از چگونگی طعمه کردن کاربران توسط هکرها گفت: «هکرها، به‌ویژه آن‌هایی که تخصص کافی در برنامه‌نویسی ندارند، اغلب از روش‌های مهندسی اجتماعی برای دستیابی به اهداف خود استفاده می‌کنند. این روش‌ها شامل ارسال بدافزارها از طریق لینک‌های آلوده است که به طرق مختلفی مانند پیام‌های وسوسه‌انگیز (مثلاً دریافت یارانه معیشتی)، ارعاب (مانند تهدید به شکایت) یا ایجاد حس کنجکاوی، کاربر را به کلیک کردن روی لینک ترغیب می‌کنند.»

سرهنگ عسگری از سناریوهای رایج فریب، عنوان کرد: «فریب برای نصب برنامه به این صورت است که کاربر پس از کلیک روی لینک، با صفحه‌ای مواجه می‌شود که اطلاعات شخصی او را درخواست می‌کند. سپس، برای دریافت وعده‌هایی مانند یارانه بیشتر، او را به نصب یک نرم‌افزار دعوت می‌کنند. این نرم‌افزار، که در اصل یک بدافزار است، پس از نصب، کنترل گوشی را در اختیار مجرم قرار می‌دهد. در مرحله بعد، ممکن است از کاربر خواسته شود مبلغ کمی را به عنوان هزینه یا برای فعال‌سازی یک سرویس پرداخت کند. این مرحله، کاربر را به سمت یک درگاه پرداخت جعلی هدایت می‌کند. در این درگاه، کاربر اطلاعات کارت بانکی خود (شماره کارت، تاریخ انقضا، رمز دوم و…) را وارد کرده و این اطلاعات مستقیماً در اختیار مجرم قرار می‌گیرد.»

وی در ادامه اظهار داشت: «با در اختیار داشتن اطلاعات بانکی ، مجرم می‌تواند خرید اینترنتی انجام دهد. اما برای تکمیل تراکنش، به رمز یکبار مصرف (OTP) که از طریق پیامک به گوشی کاربر ارسال می‌شود، نیاز دارد. از آنجایی که گوشی آلوده است، مجرم می‌تواند رمز ارسالی را مشاهده کرده و به راحتی حساب بانکی کاربر را خالی کند. پس از خالی کردن حساب، مجرم با کنترل گوشی قربانی، پیام‌های آلوده را از طریق همان گوشی برای هزاران نفر دیگر ارسال می‌کند و چرخه کلاهبرداری را ادامه می‌دهد. همچنین، با دسترسی به دفترچه تلفن و حساب‌های کاربری در پیام‌رسان‌ها (مانند روبیکا، تلگرام، ایتا و…)، لینک‌های آلوده را برای مخاطبین و گروه‌های قربانی ارسال کرده و افراد بیشتری را درگیر این کلاهبرداری می‌کند.»

معاون فرهنگی و اجتماعی انتظامی استان توصیه کرد: «هرگز روی لینک‌هایی که از منابع نامعتبر یا پیام‌های مشکوک دریافت می‌کنید، کلیک نکنید. نرم‌افزارهای مورد نیاز خود را فقط از فروشگاه‌های رسمی و معتبر (مانند اپ استورها) دانلود کنید. به هیچ عنوان اطلاعات کارت بانکی خود را در درگاه‌های پرداخت ناشناس یا مشکوک وارد نکنید.به هشدارهای پلیس و هشدارهای امنیتی اپلیکیشن‌های بانکی توجه کنید.»

حجم فایل ویدیویی : ۱۶.۶۳M مدت زمان فایل ویدیویی : ۰۰:۰۴:۱۰ دانلود فایل
خبرنگار : هانیه هاشمی بنی , زهرا شاهسون

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار