گزارش پانا از مثبت شدن شاخص کل در معاملات بازار سرمایه:
روزهای خوش بورس در هفتهای که گذشت
تهران (پانا) - برخلاف سرخپوشی تابلوی بورس در هفته گذشته،این بازار در هفته جاری روزهای بهتری را پشت سر گذاشت و شاخص در تمامی روزها مثبت شد.

به گزارش خبرنگار پانا، بورس تا قبل از ریزشهای اخیر رکوردشکنی کرده و تا کانال ۳.۲ میلیون واحد رشد کرده بود اما دلایل متعددی از جمله تنشهای سیاسی و منطقهای و جنگ باعث شد تا شاخص سقوط کند.
بازار سرمایه پس از دو هفته ریزش، تمام روزهای کاری هفته جاری سبزپوش بود؛ درمعاملات روز چهارشنبه به عنوان روز پایانی معاملات این هفته هم شاخص کل با افزایش بیش از ۲۴ هزار واحد به رقم دو میلیون و ۷۸۵ هزار واحد رسید.
رشد ۴۰ هزار واحدی شاخص بورس در معاملات روز شنبه
بعد از حدود دو هفته سرخپوشی بازار، حمایتهای شبکه بانکی، بانک مرکزی و صندوق توسعه ملی از طریق سازوکار صندوق تثبیت بازار سرمایه کارساز شد و شاخص کل بورس در نخستین روز هفته با رشد ۴۰ هزار واحدی مواجه شد.
شاخص کل بورس تهران در پایان معاملات شنبه ۲۱ تیر ماه با رشد ۴۰ هزار واحدی به تراز ۲ میلیون و ۶۷۷ هزار واحد رسید. شاخص هموزن نیز با افزایش ۲۸۵۳ واحدی به ارتفاع حدودا ۸۳۰ هزار واحدی دست یافت.
ارزش کل بورس تهران در ردههای میانی کانال ۸.۴ هزار همت تثبیت شد ارزش معاملات امروز از ۲۰ همت عبور کرد و ارز معاملات خرد نیز به نزدیک ۷ همت (۶.۹ همت) رسید.
رشد ۳۰ هزار واحدی شاخص بورس در معاملات روز یکشنبه
شاخص کل بورس در پایان معاملات دومین روز هفته با تداوم سبزنشینی، رشد ۳۰ هزار واحدی داشت و از تراز ۲.۷ میلیون واحدی عبور کرد.
شاخص کل بورس در پایان معاملات یکشنبه، ۲۲ تیرماه با رشد بیش از ۳۰ هزار واحدی به تراز ۲ میلیون و ۷۰۷ هزار واحد صعود کرد. شاخص هموزن ۴۳۱ واحد منفی شد و با کاهشی اندک نسبت به تراز دیروز، در ارتفاع ۸۲۹ هزار واحد باقی ماند.سه نماد فارس، فملی و وبملت از نمادهای معاملاتی اثرگذار در رشد شاخص کل بودند.
رشد ۲۶ هزار واحدی شاخص کل در معاملات روز دوشنبه بورس
برای سومین روز متوالی در هفته جاری، بورس در معاملات روز دوشنبه ۲۳ تیرماه سبزپوش شد و شاخص کل با بیش از ۲۶ هزار واحد افزایش، به تراز ۲ میلیون و ۷۳۴ هزار واحد رسید.
در پایان معاملات دوشنبه، ۲۳ تیر ماه، شاخص کل بورس با رشد ۲۶ هزار و ۴۸۹ واحدی به جایگاه ۲ میلیون و ۷۳۴ هزار واحدی رشد کرد، شاخص هموزن نیز یکهزار و ۸۳۵ واحد مثبت شد. فارس و فملی نمادهای شاخصساز امروز بودند.
شاخص کل روز سه شنبه ۲۷ هزار واحد رشد کرد
شاخص کل بورس تهران در پایان معاملات روز سهشنبه ۲۴ تیر ماه نیز روند سبزپوشی را حفظ کرد و ۲۷ هزار و ۲۵۰ واحد مثبت شد و در ارتفاع ۲ میلیون و ۷۶۱ هزار واحد قرار گرفت. شاخص هموزن نیز اگرچه تا ساعت ۱۱:۲۱ به تراز ۸۳۱ هزار واحد کاهش یافت اما تا پایان بازار با رشد مثبت ۱۳۶۰ واحدی به جایگاه ۸۳۲ هزار و ۷۲۶ واحدی صعود کرد. ارزش صف فروش در روز سه شنبه به ۲۴۵۲ میلیارد تومان افت کرد.
رشد ۲۴ هزار واحدی شاخص در معاملات روز چهارشنبه
روز چهارشنبه شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران ۲۴ هزار و ۱۶۷ واحد رشد کرد و به رقم دو میلیون و ۷۸۵ هزار و ۶۶۴ واحد رسید.در آخرین روز کاری هفته شاخص هموزن نیز ۵۹۰۹ واحد افزایش داشت و در عدد ۸۳۸ هزار و ۶۶۶ واحد ایستاد.
در روز چهارشنبه ۲۵ تیر، تعداد سهام مثبت بورس ۲۸۵ عدد و سهام منفی ۳۴ عدد بود. تعداد خریداران به بیش از ۳۷ هزار نفر رسید. به طور کلی بازار ۰.۸۸ درصد افزایش داشت. همچنین امروز ۲۸۲ هزار فقره معامله به ارزش حدود ۱۱ هزار میلیارد تومان در بازار سهام انجام شد.
فارس، فملی و پارسیان بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص بورس داشتند. از نمادهای پرتراکنش نیز میتوان به خساپا، وبملت و وتجارت اشاره کرد.روز چهارشنبه شاخص فرابورس ایران هم افزایش ۱۳۷ واحد را تجربه کرد و به ۲۵ هزار واحد رسید. تعداد معاملات امروز فرابورس ۱۶۳ هزار فقره و ارزش آن ۵۶۸۰ میلیارد تومان بود.آریان، سامان و آریا بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص فرابورس داشتند. رپویا، فزر و مهر نیز از نمادهای پرتراکنش فرابورس بودند.
روزهای پرنوسان بازار سرمایه از ابتدای امسال
بازار بورس از روز سهشنبه (۱۹ فروردین) پس از اعلام خبر گفتوگوی غیرمستقیم ایران با ایالات متحده که روز ۲۳ فروردین در عمان آغاز شد روند صعودی به خود گرفت.قبلتر بازار سهام در ایران از روز دوم آبان ۱۴۰۳ صعودی شده بود و در ادامه، رکوردهای جدیدی را به ثبت رساند. اما از ۲۲ دیماه به بعد دچار نوسان کاهشی شد. روز ۲۳ دیماه کانال ۲.۹ میلیون را از دست داد. در هفتههای پایانی سال گذشته این بازار بین کانال ۲.۷ تا ۲.۸ میلیون واحد در نوسان بود و چهار مرتبه کانال ۲.۸ میلیون را از دست داد. ۲۱ اسفند نیز به پایین کانال ۲.۷ میلیون سقوط کرد که ۲۵ اسفند مجددا آن را تصاحب کرد. ۱۹ فروردین ۱۴۰۴ به کانال ۲.۸ میلیون صعود کرد. ۲۴ فروردین پس از حدود ۹۰ روز مجددا از مرز ۲.۹ میلیون واحد گذشت.
روز ۳۰ فروردین ۱۴۰۴ برای اولین بار وارد کانال سه میلیون واحد شد، یکم اردیبهشت به ۳.۱ میلیون واحد رسید، ۲۳ اردیبهشت کانال ۳.۲ میلیون واحد را فتح کرد اما ۳۰ اردیبهشت آن را از دست داد. روز ۱۷ خرداد نیز کانال ۳.۱ میلیون را از دست داد. همچنین روز ۱۹ خردادماه به پایین کانال سه میلیون واحد سقوط کرد. روز ۸ تیر نیز به کانال ۲.۸ میلیون واحد افتاد، ۹ تیر به کانال ۲.۷ میلیون عقبگرد کرد، ۱۱ تیر وارد کانال ۲.۶ میلیون واحد شد. ۱۶ تیرماه کانال ۲.۷ میلیون را پس گرفت، ۱۷ تیر مجددا آن را از دست داد و ۲۲ تیر برای چندمین بار وارد کانال ۲.۷ میلیون شد.
اثرات مثبت بازار سهام از آغاز مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا
تا قبل از حمله رژیم صهیونیستی به ایران در روز ۲۳ خرداد ۱۴۰۴ متغیرهای سیاسی اثر مثبتی بر بازار سهام و رشد شاخص کل داشت. امیدواری به رفع تنشهای سیاسی که با آغاز مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا در مسقط پایتخت عمان ایجاد شد و همچنین احتمال تصویب لوایح پالرمو و سیافتی میتوانست اثر مثبتی بر بازار سهام داشته باشد؛ چراکه به گفته کارشناسان، حل مناقشات بینالمللی از یکسو با کاهش ریسکهای سیستماتیک و ایجاد شفافیت، فضای امنتری برای فعالیتهای اقتصادی منجر میشود و از سوی دیگر، مسیر تعاملات ایران با نظام مالی جهانی را هموار میسازد.
ارسال دیدگاه