توسعه تجدیدپذیرها در دولت چهاردهم
ظرفیت نیروگاههای تجدیدپذیر امسال به سه هزار مگاوات میرسد
تهران (پانا) - به تازگی وزیر نیرو از یک طرح ۱۰۰ مگاواتی نیروگاه تجدیدپذیر رونمایی و ابراز امیدواری کرده است که ظرفیت این نیروگاه ها تا پایان امسال به بیش از سه هزار مگاوات برسد.

بر اساس برنامه هفتم پیشرفت، در طول پنج سال اجرای برنامه باید ۱۲ هزار مگاوات ظرفیت جدید نیروگاههای تجدیدپذیر در ایران احداث شود و در همین راستا دولت چهاردهم افزایش ۳۰ هزار مگاواتی توسعه ظرفیت تولید برق تجدیدپذیر را در طی چهار سال هدف گذاری کرده است.
از ابتدای فعالیت دولت چهاردهم تا به امروز (ابتدای شهریور ۱۴۰۳) بالغ بر حدود ۸۰۰ مگاوات ظرفیت جدید تولید برق تجدیدپذیر به بهره برداری رسیده و ظرفیت منصوبه نیروگاههای تجدیدپذیر در ایران نیز ۲ هزار مگاوات شده است؛ این رقم بی سابقه نشان از تلاش گسترده این دولت در کاهش ناترازی برق است به طوری که تازه ترین گزارش وزارت نیرو هم نشان می دهد تا پایان خرداد ماه ۱۴۰۴ ، رشد ۳۰ درصدی تولید نیروگاههای تجدیدپذیر کشور محقق شده است.
بر اساس گزارش مرکز پایش منابع انرژی تجدیدپذیر و تولیدپراکنده، نیروگاههای تجدیدپذیر رویتپذیر کشور در سه ماه نخست سال جاری بالغ بر ۸۳۶ گیگاوات ساعت از سبد انرژی برق کشور را تامین کردند که نیروگاه های خورشیدی با تولید ۴۶۹ گیگاوات ساعت انرژی، رشد قابل توجه ۷۷ درصدی را نسبت به مدت مشابه سال گذشته داشته است.
همچنین نیروگاههای بادی ۲۷۵ گیگاوات ساعت، برقآبی کوچک ۷۶ گیگاوات ساعت، توربین انبساطی ۱۲ گیگاوات ساعت و زیست توده ۴ گیگاوات ساعت انرژی تولید کردند.
در این مدت شرکتهای برق منطقهای اصفهان ۲۶۰ درصد، هرمزگان ۱۲۰ درصد، باختر ۹۲ درصد، کرمان ۷۰ درصد، یزد ۵۹ درصد بیشترین رشد تولید در سه ماه ابتدای سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته داشتهاند.
به گفته عباس علی آبادی، وزیر نیرو، در گذشته تمرکز تولید برق متوجه نیروگاههای حرارتی بود و بخش بسیار بزرگی از ۹۵ هزار مگاوات نیروگاه کشور را این نیروگاهها تولید می کردند.
وی افزود: در ابتدای دولت چهاردم حدود ۱۲۰۰ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر وجود داشت که اکنون این عدد به بیش از ۲۰۰۰ مگاوات رسیده و انتظار است تا پایان امسال در مجموع به ۳۸۰۰ مگاوات برسد.
وزیر نیرو خاطرنشان کرد: تلاش می شود سرمایهگذاری در نیروگاههای تجدیدپذیر برای کسب و کارها و بخش خصوصی جذاب شود و همین مساله با استقبال سرمایهگذاران بسیار زیادی برای ورود به این عرصه همراه شده است.
علی آبادی از صدور پروانه برای احداث حدود ۳۰ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر خبر داده و اینکه صدور پروانه فعالیت برای ۷۸ هزار مگاوات نیز در حال بررسی است که این امر شتاب دولت در توسعه تجدیدپذیرها را نشان می دهد به طوری که در هزار نقطه از کشور احداث نیروگاههای تجدیدپذیر و حرارتی و واحدهای پراکنده در دست اجراست.
ارسال دیدگاه