یکی از معلمان تخصصی رشتهی طراحی و دوخت:
چگونه در رشته طراحی دوخت تحصیل کنیم؟
راهنمای ورود به هنرستان و دانشگاه
بن (پانا) - یکی از معلمان تخصصی رشتهی طراحی و دوخت هنرستان حضرت زهرا(س) شهر بن در گفتوگو با خبرنگار پانا، نکات و راهکارهای اساسی برای ورود به هنرستان، ادامه تحصیل در دانشگاه و موفقیت در بازار کار این رشته را بررسی کرد.

زهرا جعفری، یکی از معلمان تخصصی رشتهی طراحی و دوخت هنرستان حضرت زهرا(س) شهر بن در گفتوگو با خبرنگار پانا اظهار کرد: «رشته طراحی دوخت، یکی از رشتههای کاربردی و جذاب است که ترکیبی از مهارتهای مختلفی چون خلاقیت، مدیریت، کار عملی و دقت در عرصه پوشاک را در بر دارد. در دنیای امروز که تقاضا برای پوشاک خاص و طراحیهای منحصر به فرد همواره در حال افزایش است، این رشته به دلیل امکان خوداشتغالی و حتی کارآفرینی، مورد توجه بسیاری قرار گرفته است. با توجه به بازار کار مناسب در این حوزه، روز به روز بر تعداد علاقهمندان به آن افزوده میشود.»
ورود به رشته طراحی دوخت در مقطع هنرستان
وی در ادامه از مراحل ورود به این رشته در مقطع هنرستان را توضیح داد: «برای آغاز تحصیل در این رشته، هنرجویان از سال دهم تا دوازدهم تحصیل میکنند و باید حدود ۴۰ واحد درسی در هر سال تحصیلی را بگذرانند. در این رشته، هم دروس تئوری و هم دروس عملی وجود دارد. دروس تئوری شامل: دینی، عربی، زبان خارجی، جغرافیا، اقدامات محیط کار و... است. در کنار این دروس، هنرجویان باید دروس عملی متعددی مانند طراحی دوخت لباس زنانه، مدلسازی دامن، دانش فنی پایه، طراحی زبان بشری و... را نیز بگذرانند.»
ویژگیهای مهم هنرجویان این رشته
زهرا جعفری ادامه داد: «هنرجویان این رشته باید صبر، پشتکار و هوش ریاضی مناسبی برای انجام فعالیتهای مختلف از جمله الگوکشی داشته باشند. الگوکشی نیازمند مهارت در ضرب و تقسیم، جمع و تفریق و اندازهگیری است. همچنین باید به این نکته توجه داشته باشند که هزینههای این رشته نسبتاً بالا است. از طرفی، ابزارهای طراحی همچون مداد رنگی، گواش و همچنین پارچه و ملزومات دوخت هزینههایی را برای هنرجویان به همراه دارد که باید برای آن برنامهریزی کنند.»
ادامه تحصیل و فرصتهای شغلی
وی افزود: «فارغالتحصیلان رشته طراحی دوخت میتوانند برای ادامه تحصیل به دانشکدههای فنی یا ملی و مهارتی وارد شوند و در آنجا به مدت دو سال دوره کاردانی و سپس کارشناسی را سپری کنند. پس از فارغالتحصیلی در مقطع کارشناسی، هنرجویان باید پایاننامه خود را ارائه دهند. در این مقطع، دروس عملی بیشتر از دروس تئوری است.»
جعفری در رابطه با بازار کار این رشته گفت: «بازار کار این رشته به طور گستردهای گسترش یافته است و از آنجا که این رشته محدود به کار در ادارات و دانشگاهها نمیشود، بسیاری از افراد میتوانند با داشتن کمی تجهیزات، کارگاههای کوچک خود را راهاندازی کرده و کسب درآمد کنند. علاوه بر آن، کسانی که توانایی مالی و امکانات دارند، میتوانند کارآفرینی کرده و حتی چندین نفر را در کارگاههای خود مشغول به کار کنند.»
جعفری گفت: «افرادی که علاقهمند به کارهای دولتی هستند، میتوانند در زمینه آموزش و پرورش به عنوان هنرآموز مشغول به کار شوند یا به تدریس در دانشگاههای فنی بپردازند. به طور کلی، یکی از ویژگیهای منحصر به فرد این رشته، امکان فعالیت در حوزههای مختلف با توجه به تواناییهای مالی و امکانات فردی است.»
زهرا جعفری در پایان رشتهی طراحی و دوخت را فرصتِ شغلی عالی دانست و تصریح کرد: «این رشته بستری مناسب برای کارآفرینی و کسب درآمد در سطح فردی و گروهی فراهم میآورد. بنابراین، افراد علاقهمند به این رشته میتوانند با برنامهریزی و پشتکار، به موفقیتهای بزرگ دست یابند و در هر مقطع و سطحی که قرار دارند، پیشرفت کنند.»
ارسال دیدگاه