رئیس کارگروه صنعت بنیاد ملی نخبگان استان آذربایجان شرقی:

کارگروه صنعت بنیاد ملی نخبگان آذربایجان شرقی، موتور محرکه توسعه فناوری و خودکفایی صنعتی است

اسکو (پانا) - رئیس کارگروه صنعت بنیاد ملی نخبگان استان آذربایجان شرقی با اشاره به پیشتازی در حل چالش‌های صنعتی استان، از مقابله با ناترازی انرژی تا تحقق آرزوی دیرینه پاکسازی چرمشهر، نویدبخش عصر جدیدی از فناوری و خودکفایی صنعتی در منطقه را خبر داد

کد مطلب: ۱۵۸۴۹۹۴
لینک کوتاه کپی شد
کارگروه صنعت بنیاد ملی نخبگان آذربایجان شرقی، موتور محرکه توسعه فناوری و خودکفایی صنعتی است

شهرام عالی‌پور در گفت‌وگویی جامع به تشریح دستاوردها و چالش‌های ۱۲ کمیته تخصصی این کارگروه پرداخت و با تاکید بر اهمیت مسئله‌محوری و محصول‌محوری در فعالیت‌ها از پیشرفت‌های چشمگیر در حوزه‌هایی مانند سولفورزدایی مشتقات نفتی، انرژی‌های نو، مواد و تجهیزات پیشرفته و محیط زیست خبر داد و نقش بنیاد ملی نخبگان را در شناسایی، پرورش و به‌کارگیری نخبگان صنعتی برجسته کرد.

عالی‌پور با اشاره به ساختار ۱۲ کمیته تخصصی فعال در این کارگروه گفت: هر کمیته بر روی یک شاخه صنعتی متمرکز است که خروجی‌های ملموسی داشته‌اند. برای مثال کمیته صنایع شیمیایی موفق به تولید فناوری سولفورزدایی از مشتقات نفتی شده است که گامی مهم در ارتقای کیفیت محصولات نفتی محسوب می‌شود.  

وی افزود: کمیته انرژی‌های نو نیز با تمرکز بر حل مشکلات ناترازی انرژی توانسته است اقدامات موثری انجام دهد. امروز در استان آذربایجان شرقی مجوز تولید ۳۷۰۰ مگاوات انرژی صادر شده اما متاسفانه حدود ۵۰ مگاوات هنوز به شبکه متصل نشده است که این موضوع ناشی از مشکلات مدیریتی و فروش مجوزهاست»  

عالی‌پور درباره اهمیت نیروگاه‌های خورشیدی توضیح داد: سرمایه‌گذاری در نیروگاه خورشیدی بازگشت سرمایه‌ای حدود دو سال دارد اما متاسفانه مافیاهای اقتصادی اجازه رشد تکنولوژی را نمی‌دهند. رسانه‌ها باید صدای ما را به گوش این گروه‌ها برسانند تا فضای رقابتی سالم برای توسعه فناوری فراهم شود.  

رئیس کارگروه صنعت همچنین به فعالیت‌های کمیته مواد و تجهیزات پیشرفته اشاره کرد که شامل تولید ماشین‌آلات ریخته‌گری مانند کوره القایی است. 

وی تاکید کرد که توسعه فناوری بدون همکاری دانشگاهیان ، فناوران ، بازاریان متخصص و تکنیسین‌های فنی ممکن نیست و خوشبختانه اعضای کارگروه ترکیبی از این چهار گروه هستند که باعث شکل‌گیری یک اکوسیستم پویا شده است.  

در حوزه محیط زیست نیز یکی از مهم‌ترین دستاوردهای کارگروه حذف آلایندگی چرمشهر بوده است؛ معضلی اساسی برای استان آذربایجان شرقی که با حذف پساب‌های کروم توانسته قراردادهای همکاری بین ادارات دولتی منعقد کند و بخش خصوصی را نیز وارد میدان نماید.  

عالی‌پور درباره ماموریت بنیاد ملی نخبگان گفت: این بنیاد چهار مرحله اصلی دارد؛ نخبه‌شناسی، نخبه‌پروری، نخبه گزینی و نهایتاً نخبه گماری. ما معتقدیم نخبه‌شناسی باید در میدان عمل صورت گیرد نه صرفاً تئوری.

وی افزود: ما دغدغه‌های صنعتگران را در رسانه ها  نشنیده‌ایم و تلاش کرده‌ایم میدان عمل رابه مرکز پیشران فناوری صنعتی استان تبدیل کنیم .

عالی‌پور، چشم‌انداز آینده را توسعه فناوری برای کل منطقه غرب آسیا دانست و بیان کرد: اگر بتوانیم این برنامه و هدف را در بقیه شهرستان های استان هم داشته باشیم عدم وابستگی کشور به کشور بیگانه را خواهیم داشت.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار