معاون ادارهکل فرهنگی هنری، اردوها و فضاهای پرورشی وزارت آموزشوپرورش در گفتوگو با پانا خبر داد:
تابستانی پُر از فعالیتهای فرهنگی با محوریت اربعین حسینی
آغاز برنامههای ترکیبی حضوری و مجازی آموزشوپرورش برای اوقات فراغت دانشآموزان
تهران (پانا) - معاون فرهنگی هنری ادارهکل فرهنگی هنری، اردوها و فضاهای پرورشی وزارت آموزش و پرورش برنامههای تابستانه دانشآموزان را تشریح کرد.

سیدعلی سیدی در گفتوگو با پانا درباره فعالیتهای تابستانه دانشآموزان گفت: «فعالیتهای تابستانی، همچون سالهای گذشته، امسال نیز از جمله برنامههای اولویتدار وزارت آموزشوپرورش و خواسته معاونت پرورشی و فرهنگی است. با توجه به شرایط پیشآمده برای کشور عزیزمان در پی حمله ناجوانمردانهی رژیم صهیونیستی و جنایتکار، دستورالعمل فعالیتهای تابستانی با رویکرد مجازی و حضوری تدوین و در اول تیرماه به استانها ابلاغ شد.»
سیدی ادامه داد: «نکته حائز اهمیت در این شیوهنامه، اختیار بیشتر دادهشده به استانهاست تا با توجه به شرایط هر استان، شورای آموزشوپرورش و همچنین ستاد اوقات فراغت تابستانی استانها تصمیمگیری کنند که کلاسها و فعالیتها بهصورت مجازی یا حضوری برگزار شود. حتی در این دستورالعمل تاکید شده است که مدیران کل و استانهایی که برنامههای انعطافپذیر دارند، این آمادگی را داشته باشند که در صورت ناامنشدن وضعیت کشور، به شیوه مجازی بازگردند و اگر شرایط عادی بود، برنامههای حضوری خود را انشاءالله ادامه دهند.»
وی افزود: «در این دستورالعمل، به سیاستها، رویکردها و همچنین مراکز و پایگاههای تابستانی ارائهدهنده خدمات، وظایف ستادهای استانی و منطقهای در شرایط عادی و خاص اشاره شده است. تغییرات اصلی که ما اعمال کردیم، بیشتر بر رویکرد مجازی و حضوری متمرکز است که با تاکید بر اختیار استانها برای مدیریت و تصمیمگیری همراه بوده است.»
سیدی ادامه داد: «این برنامههای ویژه، بهویژه فعالیتهای تجمعی، همایشی و گروهی، با نظر شورای آموزشوپرورش و اوقات فراغت انجام خواهد شد. برای مجازیبودن فعالیتها، از دو بستر استفاده شده است؛ سامانه نورینو و شبکه شاد. در سامانه نورینو، دانشآموزان با ورود به بخش مربوطه، کلاسها و فعالیتهای تعریفشده توسط مراکز و مدارس را مشاهده و ثبتنام میکنند. در صورت مجازیبودن کلاسها، به پایگاه تابستانی مراجعه و پیگیری میکنند.»
معاون فرهنگی هنری ادارهکل فرهنگی هنری، اردوها و فضاهای پرورشی اظهار کرد: «پیش از این اتفاقات، جلسات متعددی با شبکهی شاد برگزار کردیم و پنجره تابستانی آن در یکی دو روز آینده انشاءالله راهاندازی میشود. این بسته شامل پویشها، پروژهها، نحوه ثبتنام، بازیها و اطلاعات موردنیاز دانشآموزان است. هدف اصلی، استفاده از ظرفیت این دو بستر موجود در آموزشوپرورش و نیز کلاسهای حضوری است تا دانشآموزان بهبهترین شکل از این برنامهها بهرهمند شوند.»
وی درباره برنامههای مهم معاونت پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش گفت: «از جمله برنامههای مهم، جشنواره کتابنوش، جشنواره کارنوی مدیران و دانشآموزان و جشنواره بزرگ فردا است که هرسال با حضور حدود هزار نفر دانشآموز دختر و پسر در اردوگاه شهید باهنر تهران برگزار میشد. در این مورد نیز منتظر نظر دفتر وزارت هستیم.»
سیدی ادامه داد: «برنامه مهم دیگر، اربعین حسینی است که امسال در تابستان قرار دارد. دبیرخانه برنامه اربعین حسینی وزارت آموزشوپرورش در استان خوزستان انتخاب شده و بهزودی برنامهریزی نهایی انجام خواهد شد. همانند سالهای گذشته، دو برنامهی اصلی در نظر داریم؛ اعزام گروهی دانشآموزان و برپایی موکبهای دانشآموزی برای فعالیتهای فرهنگی هنری. این موضوع نیز منوط به مجوز دفتر وزارت و هماهنگی با نهادهای نظارتی و امنیتی است.»
وی افزود: «سال گذشته حدود ۱۵ هزار دانشآموز در این برنامه حضور داشتند و موکبهایی در مرزهای خوزستان، ایلام، کرمانشاه، آذربایجان غربی و کردستان و نیز در شهرهای نجف و کربلای معلی برپا شد. امسال نیز انشاءالله بهموقع اطلاعرسانی خواهد شد.»
ارسال دیدگاه