یک مشاور تحصیلی تشریح کرد:

آنچه دانش‌آموزان نهمی باید در مورد ارکان امتیازآور هدایت تحصیلی بدانند

تبریز (پانا) - یک مشاور تحصیلی و مدیر مرکز خدمات روانشناختی آموزش و پرورش ناحیه ۵ تبریز، با ارائه مطالبی در خصوص هدایت تحصیلی، ارکان امتیازآور و سهم هریک از عوامل اثرگذار در روند این زمینه را تشریح کرد.

کد مطلب: ۱۵۸۲۹۹۶
لینک کوتاه کپی شد
آنچه دانش‌آموزان نهمی باید در مورد ارکان امتیازآور هدایت تحصیلی بدانند

ایرج رضایی با بیان اینکه هدایت تحصیلی، فرآیندی مستمر در طول سال تحصیلی است که با همکاری مشاوران مدارس و آموزش و پرورش به منظور راهنمایی دانش‌آموزان برای شناسایی علایق، ویژگی‌های شخصیتی و استعدادهایشان انجام می‌شود، گفت: «این فرآیند به دانش‌آموزان کمک می‌کند تا با شناختی که از خودشان دارند،  رشته‌هایی را که با شخصیت و توانایی‌هایشان متناسب است، در پایه دهم، انتخاب کنند.»

وی با اشاره به ارکان موثر در روند صدور برگه هدایت تحصیلی، بیان کرد: «از مهم‌ترین این ارکان می‌توان به نمرات پایانی یا نمرات خرداد پایه‌های هفتم تا نهم اشاره کرد که نمرات پایه‌های هفتم و هشتم، هر کدام با ضریب یک و نمرات پایه نهم با ضریب سه به عنوان مدرکی معتبر، سهم ۳۵ امتیازی از ۱۰۰ امتیاز کل هدایت تحصیلی را تشکیل می‌دهد. این نمرات، تنها به نمراتی اطلاق می‌شود که در آزمون‌های کتبی خرداد ماه، کسب می‌شوند و به میزان ۳۵ امتیاز برای هدایت تحصیلی محاسبه می‌شوند.»

وی افزود: «علاوه بر نمرات آزمون‌های پایانی خرداد ماه، ۳۰ امتیاز دیگر از طریق آزمون‌های رغبت و توانایی که دانش‌آموزان در سامانه مای مدیو انجام می‌دهند، کسب می‌شود. این آزمون‌ها شامل ۱۵ امتیاز برای آزمون رغبت و ۱۵ امتیاز برای آزمون توانایی است. بنابراین؛ دانش‌آموزان باید توجه داشته باشند که این آزمون‌ها به شکل خودارزیابی هستند و نیازی به مطالعه کتاب خاصی ندارند.»

این مشاور تحصیلی خاطرنشان کرد:  «آزمون‌های مشاوره‌ای به دانش‌آموزان کمک می‌کنند تا علایق و توانایی‌های خود را بسنجد. سوالات این آزمون‌ها با عبارت‌هایی مانند «من به کمک‌های خیرخواهانه علاقه‌مندم»، به شناسایی علایق واقعی دانش‌آموزان پرداخته و نیازی به مطالعه منابع علمی ندارد. بنابراین؛ دانش‌آموزان باید با دقت به سوالات پاسخ دهند، چرا که این آزمون‌ها ۳۰ امتیاز از نمرات کلی هدایت تحصیلی را تشکیل می‌دهند.»

رضایی افزود: «در مجموع، با در نظر گرفتن ۳۵ امتیاز از نمرات پایان سال و ۳۰ امتیاز از آزمون‌های رغبت و توانایی، دانش‌آموزان می‌توانند ۶۵ امتیاز را به راحتی کسب کنند. در این راستا در بخش نظرسنجی به نظر والدین، پنج امتیاز و به هر یک از نظرهای خود دانش‌آموزان، مشاوران و معلمان ۱۰ امتیاز، اختصاص داده می‌شود و با احتساب ۳۵ امتیاز این بخش و ۶۵ امتیاز ارکان مذکور در بخش قبلی، ۱۰۰ امتیاز هدایت تحصیلی تکمیل می‌شود.»

وی خاطرنشان کرد: «با توجه به اینکه دانش‌آموزان به مدت سه سال تحصیلی علم‌آموزی کرده‌اند و با صرف ۲۰ تا ۴۰ دقیقه برای پاسخ به سوالات آزمون‌ها، در واقع با یک سرمایه‌گذاری زمان کوتاه می‌توانند نقش موثری در انتخاب مسیر آینده خود داشته باشند. این نشان‌دهنده اهمیت و تأثیر بالای آزمون‌های مشاوره‌ای در فرایند هدایت تحصیلی است و به والدین تأکید می‌کند که در اتخاذ تصمیمات مهم تحصیلی فرزندان خود مشارکت کنند.»

 

حجم فایل ویدیویی : ۳۴.۵۲M مدت زمان فایل ویدیویی : ۰۰:۰۴:۵۸ دانلود فایل
خبرنگار : دانش‌آموز: فریبا محمدی

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار