مدیرکل آموزش و پرورش آذربایجان شرقی:

گزارش‌های طرح نماد باید میدانی، دقیق و سنجیده باشد

برگزاری شورای راهبری نماد استان آذربایجان شرقی باحضور وبیناری شوراهای راهبری نواحی و مناطق

تبریز (پانا) - مدیرکل آموزش و پرورش آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه گزارش‌های مربوط به طرح نماد باید میدانی، دقیق و سنجیده باشد، افزود: کوچک‌ترین بی‌دقتی می‌تواند پیامدهای منفی جدی برای سرنوشت یک دانش‌آموز در پی داشته باشد.

کد مطلب: ۱۵۷۲۲۵۸
لینک کوتاه کپی شد
گزارش‌های طرح نماد باید میدانی، دقیق و سنجیده باشد

اسفندیار صادقی در جلسه نماد استان که با حضور مدیران و روسای آموزش و پرورش مناطق صبح روز شنبه ۳ خرداد برگزار گردید، با تاکید بر به اینکه این جلسات باید به صورت تخصصی و تحلیلی برگزار گردد گفت : گزارش‌های هفتگی نواحی و مناطق در این جلسات با دقت مورد تحلیل قرار گیرد.

وی افزود : تک تک ما معلم هستیم و یکی از اصلی ترین رسالت های معلمی توجه و شناخت نسبت به دانش آموزان است، پس باید در هر موقعیت شغلی مسئولیتمان نسبت به دانش آموزان را جدی تر گرفته و با علم بر این موضوع که اقدامات ما در سرنوشت فرزندان این مرز و بوم اثرگذار است، عمل کنیم.

مدیرکل آموزش و پرورش آذربایجان شرقی در ادامه با تأکید بر اینکه حتی یک دانش‌آموز هم نباید از فرآیند غربالگری بازبماند، خاطرنشان کرد: غفلت و کم‌توجهی در شناسایی و غربالگری دانش‌آموزان، قابل پذیرش نیست و ممکن است منجر به آسیب ها و صدمات جبران ناپذیری بشود؛ لذا انتظار می رود تک تک مراحل نظام مراقبت از دانش آموزان با جدیت پیگیری شود.

صادقی در ادامه اظهار کرد: علاوه بر وظایف محوله قانونی، تک تک ما وظیفه‌ای انسانی نیز داریم؛ وظیفه‌ای که گاه می‌تواند سرنوشت یک دانش‌آموز را دگرگون کرده و آنان را از آسیب‌های جدی حفظ کند؛ هرچند قانون در این خصوص وظایف روشنی برای همه ما تعریف کرده است اما گاها لازم است با تعهد بیشتری وارد عمل شد که این روحیه خوشبختانه در بین معلمین عزیز دیده می شود.

صادقی غربالگری را اقدام محوری دانست و افزود: انجام کامل و با دقت آن یک ضرورت ، اما چیزی که از آن مهمتر است توجه به نتایج می باشد. اگر نتایج به موقع تحلیل نگردد و مداخله صحیحی صورت نگیرد، در دستیابی به اهداف نماد موفق نخواهیم بود.

وی در ادمه تاکید کرد که در تمام مدارس کمیته‌ای با عنوان «کمیته نماد» تشکیل شود تا بررسی و پیگیری تعهدات و موارد مرتبط با جدیت و جزئیات بیشتری انجام گیرد و خروجی این فعالیت‌ها در سطح مناطق و استان تحلیل و ارزیابی شود.

مدیرکل آموزش و پرورش استان همچنین بر ضرورت ارائه خدمات مشاوره‌ای به دانش‌آموزان، اولیا و همکاران تأکید کرد و گفت: هیچ‌گونه کوتاهی در این حوزه قابل قبول نیست.

وی تأکید کرد: طرح نماد تنها مختص آموزش و پرورش نیست؛ جلسات ائتلاف نماد باید در سطح نواحی و مناطق نیز برگزار شود و از ظرفیت‌های بین‌بخشی به‌طور کامل در مسیر پیشگیری از آسیب ها و حمایت از دانش‌آموزان استفاده گردد.

ضرورت تقویت مراکز مشاوره و اجرای بین‌بخشی طرح نماد در مدارس

در ادامه این وبینار، معاون فرهنگی و پرورشی آموزش و پرورش آذربایجان شرقی، محمدصادقزاده، با تأکید بر اهمیت برگزاری جلسات طرح نماد گفت: برگزاری مستمر این جلسات کمک خواهد کرد تا اقدامات استانی و منطقه‌ای به شکل فنی و با جزئیات بررسی شده و میزان تحقق اهداف و نقشه راه مشخص گردد.

صادق‌زاده با بیان اینکه «نماد» یک طرح بین‌بخشی است، اظهار کرد: اجرای این طرح صرفاً بر عهده آموزش و پرورش نیست، اما راهبری آن با این نهاد بوده و باید از ظرفیت‌های موجود در دستگاه‌های مختلف به شکل حداکثری استفاده شود.

وی اجرای برنامه‌های مشترک، ایجاد نظام شناسایی عوامل مخاطره‌آمیز برای دانش‌آموزان، تأمین خدمات حمایتی و مددکاری را از جمله وظایف ۱۴ دستگاه مشارکت‌کننده در طرح نماد عنوان کرد و افزود: آموزش و پرورش نیز در این طرح وظایفی نظیر توانمندسازی دانش‌آموزان، کارکنان و اولیا، تشکیل نظام مراقبت اجتماعی در مدارس و تدوین ابزارهای شناسایی آسیب را بر عهده دارد.

معاون فرهنگی پرورشی آموزش و پرورش استان با اشاره به مراحل اجرای این طرح در مدارس، گفت: مرحله اول شامل آموزش‌های ارتقایی است که در قالب مهارت‌آموزی اساسی و اختصاصی ارائه می‌شود؛ در ادامه، غربالگری در سه سطح اولیه، پایه (آزمون‌های استاندارد) و مصاحبه تشخیصی انجام می‌گیرد.

وی افزود: در مرحله دوم، مداخلات مختصری اجرا می‌شود که این امر از سوی معلم، رابط مشاور و در نهایت مشاور مدرسه صورت می‌گیرد. در مرحله سوم، ارائه خدمات تخصصی حمایتی و درمانی در مراکز مشاوره آموزش و پرورش آغاز می‌شود و نهایتاً در صورت نیاز دانش‌آموزان به فرآیندهای درمانی و حمایتی خارج از آموزش و پرورش ارجاع داده می‌شوند.

صادق‌زاده با بیان اینکه پایش مستمر دانش‌آموزان از طریق سامانه‌های موجود باید در طول سال تحصیلی انجام شود، نقش مدیران مدارس را در پیشبرد این طرح بسیار مهم ارزیابی کرد و گفت: مدرسه، بهترین مکان برای مراقبت اجتماعی از دانش‌آموزان است چرا که حضور آنان را در محیط‌های پرخطر را کاهش می‌دهد و به‌عنوان یک نظام دیده‌بانی اجتماعی قوی عمل می‌کند.

وی با تأکید بر تقویت مراکز مشاوره، از مدیران و رؤسای آموزش و پرورش خواست در ابعاد مختلف، از جمله تأمین فضای فیزیکی، نسبت به ارتقای این مراکز اهتمام بیشتری داشته باشند.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار