در نشست خبری هوش مصنوعی در آموزشوپرورش مطرح شد؛
شروع آموزش هوش مصنوعی به ۲ میلیون دانشآموز و ۱۰۰ هزار معلم از تابستان ۱۴۰۴
امانی: تدوین و تصویب سه برش برای هوش مصنوعی در آموزش و پرورش/ آذرکیش: راهاندازی دو رشته حوزه هوش مصنوعی در شورای عالی آموزش و پرورش در دست پیگیری است
تهران (پانا) - نشست خبری «هوش مصنوعی و توسعه علوم و فناوریهای نوین در آموزش و پرورش» صبح امروز با حضور دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش، معاون آموزش و پرورش و نمایندگان دستگاههای همکار و اعضای کارگروه هوش مصنوعی در آموزش و پرورش برگزار شد.

محمود امانی طهرانی، دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش در این نشست با تاکید بر لزوم بهرهمندی از فناوریهای نوین، گفت: «نگاه ما به فناوریهایی مانند هوش مصنوعی، نگاهی کاربردی، اثربخش و در راستای بهبود بهرهوری نظام آموزشی است. دانشآموزان، معلمان و خانوادهها باید از آموزش بهروزتر بهرهمند شوند و در این مسیر، هوش مصنوعی باید نه بهعنوان یک تهدید، بلکه بهعنوان بخشی از برنامه درسی در نظر گرفته شود.»
تدوین و تصویب سه برش برای هوش مصنوعی در آموزش و پرورش
وی با اشاره به تشکیل کارگروهی متشکل از متخصصان حوزههای مختلف افزود: «ما سه برش زمانی برای تدوین «چارچوب عمل» مشخص کردهایم؛ یکساله (۱۴۰۴)، تا پایان برنامه هفتم و تا پایان برنامه هشتم. این چارچوب که برخی آن را سند هوش مصنوعی مینامند، اکنون نقشه راه وزارت آموزش و پرورش محسوب میشود و اجرای آن از اسفندماه آغاز شده است.»
آذرکیش: راهاندازی دو رشته حوزه هوش مصنوعی در شورای عالی آموزش و پرورش در دست پیگیری است
سیدمصطفی آذرکیش، معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش نیز در این نشست گفت: «در سند ملی هوش مصنوعی، مأموریتهایی برای آموزش و پرورش مشخص شده که از جمله آنها میتوان به تدوین محتوا، راهاندازی رشتههای جدید مرتبط با بازار کار و کاهش آسیب رقابت انسان و هوش مصنوعی اشاره کرد.»
وی از پیگیری راهاندازی دو رشته تخصصی هوش مصنوعی در شورای عالی آموزش و پرورش خبر داد و افزود: «آموزش و پرورش در این مسیر صرفاً مصرفکننده نخواهد بود؛ ما به دنبال تبدیل دانشآموزان به تولیدکننده فناوری هستیم.»
آذرکیش در ادامه به بخشی از اقدامات متعدد انجام شده اشاره کرد و گفت: راهاندازی دبیرخانه هوش مصنوعی در دوره اول متوسطه در استانهای تهران و خوزستان، برگزاری بیش از ۱۲۰ جلسه آموزشی برای ۱۲ درس در حوزه هوش مصنوعی، همکاری با ۱۸ شرکت دانشبنیان برای کدنویسی، برنامهریزی برای آموزش ۲ میلیون دانشآموز و ۱۰۰ هزار معلم در تابستان امسال، راهاندازی قطب کشوری رباتیک و هوش مصنوعی در پژوهش سرا در استان اصفهان، برگزاری بیش از ۴۰ وبینار کشوری و ۳۲۰ وبینار استانی برای آموزش ۸۲۰ هزار دانشآموز، برگزاری مسابقات کشوری رباتیک با ۳۸ هزار اثر شرکتکننده بخشی از این فعالیتها بوده است.
آذرکیش در ادامه با بیان اینکه ثبتنام دوره آموزش مصنوعی از خرداد آغاز میشود، گفت: این گونه فعالیتها نیازمند انسجام ملی و دستگاهی برای انجام کار است. ما در آغاز یک راه مستمر بدون توقف هستیم که شرکای دیگری هم میتوانند به این جمع بپیوندند.
شروع ثبتنام دانشآموزان از شنبه تا پایان خرداد
حمید یزدانی، مدیرکل دوره اول متوسطه وزارت آموزش و پرورش هم گفت: ثبتنام دانشآموزان از شنبه تا پایان خرداد از طریق سامانه وزارت ارتباطات انجام خواهد شد. آموزشها در بستر موبایل و لبتاب انجام خواهد شد و در پایان هر ماه رویدادهای مد نظر برگزار خواهد شد.
آموزشها مدرسهمحور و کاربردی خواهد بود
کشتکاری، نماینده معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری نیز در این نشست با بیان اینکه طراحی آموزشها، مدرسهمحور صورت گرفته است افزود: ما در تلاشیم تا محتوای دورههای آموزشی با بهرهگیری از تجربیات جهانی و اساتید متخصص آموزش و پرورش تدوین شود. مسیر آموزش هوش مصنوعی مسیری اکتشافی است که باید به صورت مستمر از تجربیات برای بهبود آن استفاده کنیم.
استعدادسنجی و غربالگری ملی در دستورکار تابستان ۱۴۰۴
مومنی، نماینده وزارت ارتباطات و فناوری نیز از طرح عظیم آموزش تابستانی برای دو میلیون دانشآموز و ۱۰۰ هزار معلم خبر داد و گفت: آموزش مهارتهای کار با ابزارهای هوش مصنوعی بهصورت پایه تا پیشرفته انجام میشود و در جریان این دورهها، افراد مستعد شناسایی خواهند شد. برنامهریزی برای دوره تخصصی از مهرماه تا پایان سال انجام شده و پیشبینی میشود تا تابستان آینده، ۳۰ هزار نفر وارد زیستبوم فناورانه کشور شوند.»
به گفته وی ثبتنام این دورهها از اوایل خردادماه آغاز میشود و آموزشهای آن از تابستان امسال کلید خواهد خورد.
ارسال دیدگاه