در نشست خبری همایش توسعه تجارت صنعت حلال مطرح شد:
گردش مالی بیش از ۶هزار میلیارد دلار ی صنعت حلال و سهم ناچیز ایران از آن
تهران(پانا ) - صنعت حلال در جهان گردش بیش از ۶ هزار میلیارد دلاری دارد اما سهم ایران از این بازار بزرگ کمتر از یک صدم درصد است که به دلیل نبود زیرساختها و مشکلات تولید و صادرات ایجاد شده است.شرایطی که همایشی با این عنوان در جهت اسیبشناسی و پیشبینی راهکارهای حل آن است .

پرهام رضایی، نایب رئیس اتاق بازرگانی کرج در نشست خبری همایش توسعه تجارت صنعت حلال در بازارهای جهانی عنوان کرد:ایران در حوزه کالاهای حلال حرف برای گفتن دارد.یک دهم درصد از صادرات صنعت حلال جهان به ایران اختصاص دارد.در یک سال گذشته جلسات مختلفی از سوی اتاق بازرگانی کرج و نهادها، تشکلها و سازمانهای مختلف برگزار شد و حمایت اتاق بازرگانی ایران و تهران نیز در این راستا اخذ شده است و در حاشیه نمایشگاه اگروفود همایشی به این منظور برگزاری میشود.۴ هزار واحد صنعتی و۱۶۵ برند مطرح در زمینه غذا، محصولات کشاورزی و دارو در استان البرز قرار دارد به همین دلیل تلاش کردیم تا با استفاده از همین ظرفیتها صادرات صنعت حلال را گسترش دهیم.
ظرفیت و پتانسیل تولید محصولات حلال در کشور وجود دارد و تنها به مسیر راهی در این زمینه نیازمند هستیم و به همین دلایل همایش به دنبال ایجاد این مسیر است.
ضمن اشاره به برگزاری همایش توسعه تجارت صنعت حلال در حاشیه نمایشگاه اگروفود بر اهمیت توسعه صنعت حلال در ابعاد مختلف کالایی و خدماتی تأکید کرد و گفت: آنچه برای توسعه صنعت حلال ایران اهمیت دارد، تدوین یک نقشه راه در این بخش و هماهنگی بیشتر بین متولیان این حوزه است.
پرهام رضایی، رئیس اتاق کرج با توجه به اینکه در کشوری اسلامی زندگی میکنیم و در حوزه کالاهای حلال باید حرف برای گفتن داشته باشیم، تصریح کرد: با وجود تمام ظرفیتها و امکاناتی که به عنوان یک کشور مسلمان در تولید انواع محصولات و خدمات حلال در اختیار داریم؛ اما متأسفانه سهم ایران از صادرات حلال دنیا تنها یکدهم درصد برآورد میشود.
او ادامه داد: طی نشستهایی با نهادهایی که در حوزه اعطای مجوز حلال فعال هستند، روند بررسی این حوزه شروع شد و در نهایت برای ۳۱ اردیبهشتماه در حاشیه برگزاری نمایشگاه اگروفود همایشی را ترتیب دادیم.
عضو هیات نمایندگان اتاق ایران از استقرار ۴ هزار واحد صنعتی و ۱۶۰ برند ملی در حوزه صنایع غذایی و ۶۵ درصد کارخانههای دارویی در استان البرز صحبت کرد و گفت: با توجه به ظرفیتهایی که در این استان وجود دارد، تصمیم گرفتیم سهم خود را در بخش صادرات حلال افزایش دهیم. در دنیا کشورهای اصلی صادرکننده صنعت غذا و دارو حلال، کشورهای مسلمان نیستند. پس نیاز داریم که نقشه راه تخصصی طراحی کنیم و این همایش نقطه شروعی خواهد بود تا ظرف سه سال آینده به جایگاه مناسبی برسیم.
در ادامه رضا رضایی، رئیس خانه صنعت و معدن و تجارت استان البرز با بیان این مطلب که استان البرز با وجود وسعت کوچک از منظر صنعتی جایگاه رفیعی را به خود اختصاص میدهد، گفت: این ظرفیت در ایران وجود دارد که صادرات صنعت غذا در حوزه حلال توسعه یابد. بدینترتیب استان البرز به عنوان استان معین در بخش حلال شناخته شده است و در همین راستا برگزاری نخستیم همایش در حوزه صنعت حلال را برنامهریزی کردیم.
رئیس خانه صنعت کرج در این نشست گفت:صادرات و افزایش تولید ناخالص ملی در زمینه صنعت حلال نیازمند حل مشکلات تولید است.
ابراهیمی معاون حقوقی سازمان استاندارد در ادامه گفت : صنعت حلال در مقایسه با سایر صنایع نوپاست.رعایت استانداردهایحلال ریشه فقهی دارد اما در همه کشورها سازمان استاندارد وجود دارد و ۱۷ می روز کالای حلال نام گرفته است.
وی افزود: کالای حلال شامل کالا و خدمات حلال است. در میان کشورهای اسلامی ۵ کشور بیشترین واردات تجارت حلال را دارد.میزان صادرات کالای حلال در ۲۰۲۲ حدود ۶ هزار میلیارد دلار بوده و در ۲۰۲۵ هدفگذاری ۸ هزار میلیارد دلار صورت گرفته است.این امیدواری وجود دارد که این همایش شروع خوبی برای نمایشگاه و اکسپو حلال باشد.
وی به سهم ناچیز ایران در گردش مالی صنعت حلال اشاره کرد و افزود: تولید به واسطه تحریم و ضعف زیرساختها با مشکلات مهمی مواجه است و طبیعی است که افزایش سهم در این بازار نیازمند تدابیر جدید ورفع مشکلات گذشته است.
ارسال دیدگاه