روایتی از معلم شهیدی که دانشآموزان روستایی را به شهربازی برد
ملایر (پانا) ـ هفته بزرگداشت مقام معلم، فرصتی مناسب برای گرامیداشت یاد و خاطره ۱۹۰ شهید فرهنگی است که معلمی را به کتاب و کلاس درس خلاصه نکردند و در دفاع از وطن خود نیز در صف اولایستاده و درس انسانیت و آزادگی دادند

شهید سید محمد رضا موسوی آزاد، یکی از شهدای فرهنگی تبریز است که به مناسبت تکریم فرهنگ ایثار و شهادت و مقام معلم، پای صحبتهای پدر بزرگوارش مینشینیم.
شهید والامقام محمدرضا موسوی آزاد در تیرماه سال ۱۳۴۴ در شهر تبریز و در خانواده مذهبی و متوسط چشم به جهان گشود وقتی به سن ۷ سالگی رسید پا در عرصه علم و دانش، گذاشت او در سال ۱۳۶۲ تحصیلاتش را به پایان رسانیده
و در سال ۱۳۶۳ به خدمت سربازی رفت اما به دلیل قبولی در کنکور سال ۱۳۶۳ از خدمت معاف گردید محمدرضا از سال ۱۳۶۳ در دانشگاه تربیت معلم مشغول به تحصیل شد و ضمن تحصیل در ۳۱ فروردین ۶۵ به جبهه اعزام شد در این زمان به دلیل علاقهمندی به امور آموزشی و تربیتی شروع به همکاری با نهضت سوادآموزی کرد و بعد از اتمام تحصیلات دانشگاهی در شهریور ماه همان سال وارد آموزش و پرورش شد.
او از علاقه محمدرضا به تدریس در مناطق محروم و سالهای خدمتش در روستاهای هشترود و بستان آباد میگوید: رسیدگی به امور دانشآموزان و مردم را در اولویت قرار داده بود و استعداد زیادی در درس ریاضی داشت. به شغلش عشق میورزید؛
پدر که حتی حکم کارگزینی معلم شهید روایت ما را نگه داشته است و ستارههایی از افتخار و ملال دوری از فرزند در چشمانش سو سو میزنند، ادامه میدهد: به قدری به دانشآموزانش علاقه داشت که یک روز دیدم همه بچهها را بعد از ساعت کلاس به خانه آورده و با هزینه خودش همه را به شهربازی برد و سوار چرخ و فلک کرد.
چندین سال تدریس رایگان و جهادی در نهضت سوادآموزی در محل مدرسه باقرالعلوم خیابان آخونی تبریز هم از دیگر افتخارات کارنامه درخشان معلم شهید، سید محمد رضا موسوی آزاد است.
اما شهادت رفیقش و عشق به دفاع از وطن آرام و قرار از گرفته بود و محمد رضا در آذر ۱۳۶۶ دوباره برای یاری رساندن به برادران دینی خود به سوی جبهه رهسپار شد و دی ماه ۱۳۶۶ پایانی بر داستان زندگی او و آغاز مکتب شهادت بود.
ارسال دیدگاه