معاون فرهنگی و تبلیغی سازمان تبلیغات اسلامی:
عظمت انسان در علم توحید و بندگی خداوند نهفته است
ملارد (پانا) - معاون فرهنگی و تبلیغی سازمان تبلیغات اسلامی عظمت انسان را در علم توحید و بندگی خداوند نهفته برشمرد و این عظمت را ناشی از ظرفیتی دانست که خداوند به انسان عطا کرده است.

رضا عزت زمانی، معاون فرهنگی و تبلیغی سازمان تبلیغات اسلامی در گفتوگو با خبرگزاری پانا با اشاره به جایگاه ویژه انسان در میان مخلوقات الهی، اظهار داشت: «عظمت انسان از جهت علمی همردیف هفت آسمان و حتی بالاتر است. این عظمت ناشی از ظرفیتی است که خداوند متعال به انسان عطا کرده است.»
وی تصریح کرد: «از ابتدای خلقت، خداوند ظرفیت علمی انسان را بهطور واضح بیان کرده است. خداوند در آیه شریفه "وعلّم آدم الاسماء کلها"به نوعی به ارزش وجود انسان و شرافت او اشاره میکند که به واسطه این علم به اوصاف الهی حاصل میشود.»
عزت زمانی علم توحید، علم به قدرت بیپایان الهی و علم به علم احاطی خداوند را از جمله موضوعات مهم دانست و افزود: «آیه آخر سوره طلاق، غایت خلقت موجودات را به سمت دستیابی انسان به علم خاصی معرفی میکند. همچنین از برخی آیات دیگر میتوان دریافت که غایتهای مختلفی برای وجود انسان وجود دارد.»
وی ادامه داد: «خداوند در آیه "ما خلقت الجن و الانس الا لیعبدون"به هدف اصلی خلقت اشاره میکند. لازم است توجه داشته باشیم که ممکن است یک موضوع، غایتهای گوناگونی از جمله غایتهای اولیه، وسطی و نهایی داشته باشد. آیات مختلف، این غایتها را برای وجود انسان تبیین میکنند و این غایتها در ارتباط با یکدیگرند.»
عزت زمانی با اشاره به دسته سوم آیاتی که هم به غایت وجود انسان و هم به ارتباط او با علم اشاره دارند، گفت: «در سه آیه سوره ملک، هود و کهف، خداوند میفرماید "ایکم احسن عملا"، که این آیات هدف دیگری برای خلقت را بیان میکنند.»
عزت زمانی در پایان با بیان اینکه یکی از ویژگیهای علم نافع، خضوع در برابر دین حق و اولیاء حق است، گفت: «از امور اولیه انسان، به کار بستن عقلانیت و تعقل و علوم مرتبط با آن است تا به علم توحید برسد. زیرا یکی از علومی که انسان بهدست میآورد، فهم بندگی و به کار بستن آن با قوای عملی است. این قوای عملی شامل اعضای ظاهری و قوای درونی میشود که بحثهای تهذیب نفس و خودسازی عمدتاً بر این اساس شکل میگیرد.»
ارسال دیدگاه