ماما منطقه فشافویه:
نقش ماما انتقال دانش به مادران باردار است
فشافویه (پانا) - دکتر ماما اورژانس و تامین اجتماعی بخش فشافویه، ماما را یکی از ارکان مهم انتقال دانش به زنان و مادران باردار دانست.

فاطمه دهخیری، بانوی ماما منطقه فشافویه، در گفتوگویی با خبرنگار پانا از ارتباط رشتههای علوم پزشکی با سلامت مادران و کودکان به این نکته اشاره کرد که مامایی یکی از رشتههای مهم و کلیدی در علوم پزشکی است که به طور مستقیم با سلامت مادران و کودکان ارتباط دارد. وی با اشاره به ویژگیهای خاص این حرفه افزود: «مامایی یکی از رشتههای پر از سختیهای شیرینی است که در سایر رشتهها کمتر میتوان آن را یافت. این رشته در اصل به معنای ثبت لحظات خوش نوزاد تازه متولد شده است که ماما آن را به این دنیا میآورد.»
دهخیری در ادامه به نقش مادران به عنوان رکن اصلی خانواده اشاره کرد و گفت: «از آنجایی که زن اصلیترین رکن یک خانواده محسوب میشود، ماماها با وظیفهای که برعهده دارند میتوانند نقش زیادی در بالا بردن میزان آگاهی و سطح سلامت خانواده ایفا کنند. به دلیل نقشی که ماماها در مراکز بهداشت دارند، آنها یکی از ارکان مهم انتقال دانش به زنان و مادران باردار هستند.»
وی تصریح کرد: «یک خانم در مراحل مختلفی از زندگی خود همچون دوران بلوغ، آموزشهای پیش از ازدواج، مراقبتهای قبل و بعد از بارداری، زمان شیردهی و مراقبت از نوزاد به ماما احتیاج دارد. ماماها میتوانند در تمام مراحل زندگی زنان در کنار آنها باشند.»
مامای بخش فشافویه به علاقهمندان این رشته گفت: «مامایی دامنه فعالیت بسیار گستردهای دارد که از قبل تولد تا سالمندی فرد را دربرمیگیرد. فارغالتحصیلان این رشته میتوانند بسته به علاقهمندی شخصی خود در بخشهای مختلفی از جمله مراکز بهداشت، بیمارستانها، راهاندازی مطب خصوصی و ... شروع به فعالیت کنند.»
دهخیری در پایان بیان کرد: «در کنار همه لذتهایی که حرفه مامایی دارد، لحظات سخت نیز در این شغل بسیار زیاد است. مامایی یک حرفه پرمسئولیت و استرسزا است چرا که ماماها با جان دو نفر سروکار دارند و کوچکترین غفلت میتواند پیامدهای ناگواری در پی داشته باشد. روز ماما را به تمام ماماهایی که با وجود سختیها در این راه ثابت قدم ایستادهاند، فرخنده باد.»
ارسال دیدگاه