معاون صنایع پیشرفته سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران:

محدودیت‌های پیش‌روی صنایع پیشرفته در مسیر توسعه

تهران ( پانا) - معاون صنایع پیشرفته سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران گفت: سه محدودیت مالی، تحریمی و اصل ۴۴ موجب شده تا مشارکت شرکت‌های خارجی، تامین منابع مالی با صنایع پیشرفته داخلی با مشکلاتی همراه باشد و محدویت اصل ۴۴ موجب شده تا امکان ایجاد شرکت‌های نسل دوم وجود نداشته باشد.

کد مطلب: ۱۵۶۶۳۶۳
لینک کوتاه کپی شد
محدودیت‌های پیش‌روی صنایع پیشرفته در مسیر توسعه

حمید بازارگان‌، معاون صنایع پیشرفته سازمان‌ گسترش و نوسازی صنایع ایران در نشستی خبری با موضوع تبیین برنامه‌های سازمان در خصوص صنایع پیشرفته اظهار کرد: در ابتدای دهه ۸۰ برنامه‌ریزی‌های متعددی برای تولید دانش، فناوری و صنعت پیشرفته انجام شد.بخشی از این برنامه‌ها با ایجاد معاونت علمی و فناوری به این نهاد سپرده شد.

وی با اشاره به طرح بیوایمپلنت کرمانشاه به عنوان طرحی پیشرفته که در آستانه افتتاح است، افزود: بدن انسان برخی مواد را نمی‌پذیرد و در صورت بروز آسیب‌هایی به بدن، مشکلاتی ایجاد می‌شود.به طور خلاصه در این طرح بافت متوفی سلول‌های زنده در ابعاد نانو‌ جمع‌آوری و با تولید محصولاتی به بدن فرد آسیب‌دیده انتقال داده می‌شود.

اظهار داشت: این سازمان از سال ۱۳۸۴ با همکاری دانشگاه تهران سرمایه گذاری در حوزه بیوایمپلنت را آغاز کرد و اکنون پس از توسعه فناوری ها و تخصص ها دانش ایمپلنت در اختیار پنج شرکت قرار گرفته است.

وی اضافه کرد: بیوایمپلنت یکی از فناوری های توسعه یافته است که در اختیار کشورهای معدودی قرار دارد و ایران توانسته است در این حوزه به پیشرفت های چشمگیری برسد به گونه ای که قابل رقابت و از نظر قیمتی بسیار ارزان تر است.

معاون توسعه صنایع پیشرفته و پروژه‌های کلان سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو) ادامه داد: بیوایمپلنت یکی از طرح های جایگزین نوینی برای پلاتین در درمان شکستگی‌های استخوانی و یا پوست و زیبایی است که در حوزه های مختلف مورد استفاده قرار می گیرد.

وی با اشاره به توقف ۱۰ ساله در حوزه طرح بیوایمپلنت گفت: در سال ۱۳۹۰، قراردادی با مشارکت ایدرو، بنیاد تعاون، ناجا در حوزه بیوایمپلنت و دانش بافت انسانی به امضا رسید که به خاطر مسائلی از جمله اختلاف سهامداران و تامین برخی از تجهیزات یک دهه با توقف روبرو شد.

بازارگان عنوان کرد: در سال ۱۴۰۱ سهام بنیاد تعاون توسط یک شرکت خصوصی خریداری شد و اکنون این شرکت ۶۰ درصد و ایدرو ۴۰ درصد از سهام این طرح را در اختیار گرفت.

وی تاکید کرد: اکنون کارخانه در شهرک صنعتی شمس‌آباد تکمیل و حدود یک سال است که به صورت آزمایشی به بهره‌برداری رسیده است و کیفیت محصولات تولیدی این واحد به حدی خواهد بود که قابل رقابت با انواع آمریکایی است و همسو با آن در استان کرمانشاه نیز طرح آماده فعالیت است.

معاون توسعه صنایع پیشرفته و پروژه‌های کلان سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو) خاطر نشان کرد: طبق برنامه ریزی های صورت گرفته، افتتاح رسمی این طرح ملی با حضور رئیس‌ جمهور تا پایان این ماه انجام خواهد شد.

وی همچنین با بیان اینکه در حوزه گاز و برق دچار کمبود هستیم، گفت: یک سال پیش و پس از انجام تحقیق‌، اعلام کردیم که ۲۰ هزار مگاوات خورشیدی نیاز داریم اما به این موضوع توجهی نشد.

بازارگان با بیان اینکه انرژی خورشیدی نیاز به سوخت ندارد و در کشور قابل سرمایه گذاری و اجراست، اظهار داشت: ظرفیت پست های برق کشور ۱۵ هزار مگاوات بیشتر نیست و برای بیش از این ظرفیت نیاز به خطوط انتقال است که هزینه های سرمایه گذاری را افزایش می دهد.

وی با بیان اینکه انرژی خورشیدی فشار را از شبکه سوخت و توزیع کشور بر می دارد، گفت: بایستی صنایع روی این موضوع سرمایه گذاری کنند. ساتبا برنامه ریزی روی هفت هزار مگاوات را در دستور کار قرار داده که قرار است سه هزار مگاوات توسط سرمایه گذاری بخش صنایع صورت بگیرد.

معاون توسعه صنایع پیشرفته و پروژه‌های کلان سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو) ابراز کرد: ۵۰۰ مگاوات از محل این انرژی، به صنایع تا پایان خرداد ماه اختصاص می یابد تا حدی مشکل برق حل شود ضمن اینکه باید شهرک های صنعتی را وارد این سرمایه گذاری کنیم در همین راستا کمیته ای تشکیل داده ایم تا تسریع صورت بگیرد.

بازارگان خاطرنشان کرد: در ۱۴۰۱ با کمک ایدرو تجهیزات مربوط به این دانش در شهرک صنعتی شمس‌آباد نصب شده است.با ریسک انجام شده تصمیمی از جنس تصمیم‌های مهم مدیریتی گرفته شد تا نتایج آن بتوانند کمک مناسبی به کشور داشته باشد.

بازارگان در ادامه عنوان کرد: مسیر اداری دریافت بافت باید انجام شود. با توجه به ظرفیت کارخانجات باید روند اجرایی دریافت بافت با شرایط مناسب‌تری انجام شود تا بتوان سالانه ۵۰۰ بافت را در اختیار داشت.

نظری‌، مدیر عامل شرکت دانش بافت البرز،   در ادامه این نشست گفت: تنها چند کشور این دانش را در اختیار دارند .تمام شکل‌های استخوانی از پودرها تا سایر اشکال که قابلیت استفاده در دندانپزشکی تا جراحی‌های مختلف دارند تولید می‌شوند.در این شیوه از تولید ۱۵ هزار دلار برای هر بافت امکان درآمد ارزی وجود دارد.

نظری، مدیر عامل شرکت دانش بافت البرز، مجری طرح بیوایمپلنت در ادامه بیان  کرد: این شرکت سبد متنوعی از آلوگراف‌ها را تولید می‌کند.افرادی در بیمارستان‌ها افراد متوفی را که امکان استفاده از بافت آنها وجود دارد شناسایی و پس از تولید محصولات متنوع، در اختیار بیمارانی که نیازمند باشند، قرار می‌گیرد.

وی با اشاره به برآورد مالی ۴ میلیارد دلاری صنعت آلوگراف‌ها گفت: نزدیک ۲۰ درصد رشد مصرف آلوگراف‌ها در کشور است.در هر سایت امکان درآمد ارزی ۳ میلیون دلاری وجود دارد.

یک سایت تولیدی در کرمانشاه و شمس‌آباد تهران وجود داردکه سایت کرمانشاه در آستانه افتتاح است.

 نظری گفت: از نظر کیفی رقابت تنگاتنگی با تولیدات سایر کشورها از جمله ۵ کشور مطرح و فعال دنیا در این صنعت مانند آمریکا، هند، مالزی و غیره وجود دارد.

 

 

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار