قالیباف در همایش بین المللی علوم انسانی اسلامی:

مردمی شدن، مطالبه اسلام و اسلامی شدن مطالبه مردم است

تهران(پانا) - رئیس مجلس شورای اسلامی بیان کرد: مردمی شدن، مطالبه اسلام و اسلامی شدن مطالبه مردم است و وجود یکی بدون دیگری شدنی نیست و پیوندی را شرح و تفسیر می‌دهد و به توصیه و تجویز می‌رساند که آن علوم انسانی اسلامی است.

کد مطلب: ۱۵۶۶۳۲۵
لینک کوتاه کپی شد
مردمی شدن، مطالبه اسلام و اسلامی شدن مطالبه مردم است

محمد باقر قالیباف امروز یکشنبه(۱۴ اردیبهشت ماه) در همایش بین المللی علوم انسانی اسلامی که در مرکز همایش‌های صدا و سیما برگزار شد، گفت: همه می‌دانیم پیروزی انقلاب اسلامی که امر ملی را احیا کرد و مردم را به مرکز ثقل اداره کشور آورد، بر اساس مبنای باورها و ایده‌های امام راحل(ره) شکل گرفت و ایشان، اسلامی شدن نهاد علم برای رهایی از غرب زدگی و شرق زدگی بر پایه حاکمیت اسلامی را ضروری می‌دانست.

رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: امام راحل نقش مردم را باور داشت و مردم را میدان‌دار همه تحولات می‌دید، اسلامی شدن و مردمی شدن در مکتب امام مثل دو شاخه درهم پیچیده و به هم پیوسته هستند، مردمی شدن، مطالبه اسلام و اسلامی شدن مطالبه مردم است و وجود یکی بدون دیگری شدنی نیست و پیوندی را شرح و تفسیر می‌دهد و به توصیه و تجویز می‌رساند که آن علوم انسانی اسلامی است.

قالیباف با بیان اینکه امروز با گذشت بیش از چهار دهه از پیروزی انقلاب اسلامی، نخبگان و نهاده‌های علمی از دو جهت می‌توانند منشأ تحول در علوم انسانی باشند، یادآور شد: از جهت تاثیر باور و پایبندی به مبانی دینی و معارف اسلامی در تغییر سرنوشت عمومی مردم و دوم نتایج حاصل از عملکرد چله اول انقلاب برای حرکت بر اساس معارف می‌توانند منشاء تحول شوند.

رئیس قوه مقننه اضافه کرد: بار دیگر این دو عنصر مهم یعنی معارف اسلامی و تجربه حکمرانی باید به طور مستمر مورد تحقیق علوم انسانی قرار گیرد. چرا که علوم انسانی اسلامی فقط برداشت نظری ما از مبانی اسلام نیست بلکه تجربه زیستی ما بر اساس این مبانی نیز هست.

وی با بیان اینکه عالم و محقق علوم اسلامی از تکرار ایده‌ها به جایی نمی‌رسند، تصریح کرد: وظیفه اصلی علوم انسانی، تحقیق درباره وضعیت موجود و ارائه راهکار عینی برای رسیدن به وضعیت مطلوب است تا اثر این کار علمی برای منافع عمومی ملموس شود.

قالیباف با تاکید بر اینکه در چله دوم انقلاب اسلامی دست کم از دو نظر بیش از هر زمان و دوران دیگری به علوم اسلامی نیاز داریم، یادآور شد: سازمان دادن به زیست عمومی مردم و دوم حکمرانی بر پایه آموزش و ارزش‌های دینی باید مدنظر باشد. چرا که نظام حکمرانی، نیازمند فهم مسئله‌هایی است که باید در هر شرایطی برای آنها راه حل پیدا کند.

رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه، همه جامعه را نیازمند مراجع علوم انسانی اسلامی دانست و گفت: در سال‌های گذشته نخبگان بیشتر درگیر اثبات یا انکار علوم انسانی بودند و در نتیجه به تولید گزاره‌های عقلانی و عملیاتی برای حل مسائل زندگی مردم کمتر توجه شده است.

 

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار