هلن جعفریز بختیاری؛ بانوی آمریکایی که نامش در طبیعت ایران جاودانه شد
میانکوه (پانا) - هلن جعفریز بختیاری، پرستار و افسر نیروی دریایی آمریکا، با انتخابی متفاوت، زندگی خود را وقف خدمت به مردم بختیاری کرد که یکی از بکرترین مناطق حفاظتشده ایران به نام هلن نامگذاری شد، تا نامش برای همیشه در دل طبیعت این سرزمین باقی بماند.

هلن جعفریز، زنی آمریکایی بود که در سال ۱۹۳۱ پس از ازدواج با دکتر ابوالقاسم بختیار، پزشک ایرانی، به ایران آمد. برخلاف زندگی شهری و راحتی که میتوانست داشته باشد، او تصمیم گرفت همراه همسرش در میان ایل بختیاری زندگی کند. او که پرستاری حرفهای بود، در مسیر کوچ عشایر همراهشان میشد و به درمان بیماران و کمک به زنان باردار میپرداخت.
عشق و تعهد او به مردم بختیاری چنان بود که خیلی زود به یکی از چهرههای محبوب در میان عشایر تبدیل شد. داستانهای زیادی از فداکاریهایش بر سر زبانهاست؛ از مداوای کودکان بیمار تا کمک به مادرانی که در شرایط سخت کوهستان زایمان میکردند.
نامی که بر طبیعت ایران حک شد
پس از سالها زندگی در ایران، هلن جعفریز بختیاری به آمریکا بازگشت، اما عشق او به این سرزمین هرگز از بین نرفت. بعدها، در پاسداشت خدمات او، منطقهای حفاظتشده در استان چهارمحال وبختیاری به نام "هلن" نامگذاری شد.
منطقه حفاظتشده هلن، با وسعتی بیش از ۴۰ هزار هکتار، یکی از ارزشمندترین زیستگاههای طبیعی ایران است. این منطقه که بین شهرستانهای کیار، اردل و لردگان قرار دارد، پوشیده از جنگلهای بلوط و زیستگاه گونههای جانوری نادری مانند خرس قهوهای، پلنگ ایرانی، سیاهگوش و کبک دری است. همچنین، رودخانههای خروشان کارون و ارمند از این منطقه عبور میکنند که آن را به بهشتی طبیعی برای گردشگران و طبیعتدوستان تبدیل کرده است.
پایانی که به ایران ختم شد
با اینکه هلن جعفریز سالها دور از ایران زندگی کرد، اما در نهایت، وصیت کرد که پس از مرگ، در این سرزمین دفن شود. پیکر او در توس، نزدیکی آرامگاه فردوسی، به خاک سپرده شد تا پیوند عمیق او با ایران برای همیشه ماندگار بماند.
امروز، نام او نه تنها در تاریخ پزشکی ایران، بلکه در دل طبیعت این کشور نیز جاودانه شده است. منطقه حفاظتشده هلن، یادگار از زنی است که مرزها را درنوردید و با عشق و انساندوستی، نامش را بر بلندای تاریخ ثبت کرد.
ارسال دیدگاه