در ورکشاپ جشنواره بین‌المللی فیلم‌های ورزشی مطرح شد؛

عرب: قهرمان ملی غرور ملی شکل می‌دهد/ ۱۶۷مدال‌آور پارالمپیک ایران فیلم ندارند

تهران (پانا)- محمدرضا عرب با تاکید براینکه این قهرمان ملی است که غرور ملی و هویت شکل می‌دهد، گفت: تاکنون ۱۶۷ ورزشکار ایرانی مدال‌آور پارالمپیک داریم که درباره آن‌ها فیلمی نداریم.

کد مطلب: ۱۵۲۱۸۹۵
لینک کوتاه کپی شد
عرب: قهرمان ملی غرور ملی شکل می‌دهد/ ۱۶۷مدال‌آور پارالمپیک ایران فیلم ندارند

به گزارش روابط عمومی جشنواره فیلم‌های ورزشی ایران، دومین ورکشاپ دومین روز چهاردهمین جشنواره بین‌المللی فیلم‌های ورزشی ایران، بعدظهر امروز (چهارشنبه) با عنوان «چرا فیلم ورزشی؟» با حضور محمدرضا عرب در سینما فلسطین برگزار شد. 

محمدرضا عرب در این نشست در پاسخ به اینکه چرا فیلم ورزشی باید ساخته شود، گفت: جامعه‌ای که فرهنگ، الگو و قهرمان ندارد، جامعه ابتر است و نمی‌تواند رو به جلو برود. ورزش به ما کمک می‌کند از آسیب‌ها به دور باشیم و قهرمان داشته باشیم پس مهم است لذا در این مسیر رسانه‌ای که به ورزش توجه نمی‌کند نیز ابتر است و اینجا ضرورت ورود سینما به ورزش مشخص می‌شود. 

وی به تشریح تجارب فیلمسازی خود پرداخت و با بیان اینکه ۱۶۷ مدال‌آور پارالمپیک داریم که درباره آن‌ها فیلمی ساخته نشده است، گفت: این‌ها قهرمانان جامعه ما هستند و از این قهرمان‌ها که برخی‌هایشان معلول جنگ تحمیلی و برخی دیگر  معلول مادرزاد هستند، فیلمی ساخته نشده است. 

این فیلمساز، قهرمانان ملی را الگوهای جامعه خواند و با بیان اینکه مگر می‌شود فیلم ورزشی نسازیم!، گفت: اگر از زنده‌یاد تختی و کشتی‌های ایشان فیلم نبود، شاید او را نمی‌شناختیم. سینما تاریخ و مدال‌آوری کشورمان را ثبت می‌کند و وقایع انقلاب و جنگ را ثبت کرد که نشان می‌دهد مهم است.

عرب، فیلم‌های ورزشی را حافظیه تاریخی یک کشور و ملت دانست و عنوان کرد: اگر چنین حافظه‌ای نباشد قبیله و عشیره هستیم چراکه هویت شکل نمی‌گیرد لذا هویت ما به قهرمان‌های ملی برمی‌گردد لذا نمی‌توانیم قهرمان‌ها و پهلوانان ملی را نادیده بگیریم. 

وی تاکید کرد: تهیج و غرور ملی را قهرمان ملی ایجاد می‌کند و رسانه‌ای که کارکرد انعکاس درست آن را نداشته باشد، رسانه نیست. جشنواره‌ها در این مسیر باید نگاه تولیدی پیدا کنند و در تقویم المپیک کشور قرار گیرند و حتما بودجه تولید فیلم برای قهرمان‌های المپیک درنظر گرفته شود تا مستندهای پرتره برای آن‌ها تولید شود.

گفتنی است؛ چهاردهمین جشنواره بین‌المللی فیلم‌های ورزشی ایران، از ششم تا هشتم آذرماه ۱۴۰۳ به دبیری سید مجتبی علوی در سینما فلسطین برگزار است.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار