در نشست کمیسیون بهداشت مجلس مطرح شد؛
قول سرپرست سازمان غذا برای بهبود وضعیت دسترسی به دارو
تهران (پانا) - سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در توضیح نشست امروز کمیسیون گفت سرپرست سازمان غذا و دارو در این نشست قول داد که از اواخر هفته وضعیت دسترسی به دارو بهتر میشود.
زهرا شیخی در توضیح نشست عصر یکشنبه کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با حضور مهرداد بذرپاش رئیس دیوان محاسبات به خبرنگاران گفت: رییس دیوان در این نشست گزارشی درمورد میزان تحقق و دلایل عدم اجرایی شدن کامل برنامه ششم توسعه و نحوه هزینه کرد یک درصد مالیات بر ارزش افزوده توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ارائه داد.
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس یازدهم افزود: بر اساس اظهارات بذرپاش، از ۴۵ حکم قانون برنامه ششم که مربوط به حوزه بهداشت، بیمه، سلامت و سلامت زنان و خانواده است ۱۹ حکم آن محقق شده است.
شیخی ادامه داد: در مورد ۱۰ درصد هدفمندی یارانهها نیز بحث و گفت و گو شد و اعضای کمیسیون درخواست داشتند که دیوان محاسبات بررسی لازم را در مورد اینکه این منابع کجا هزینه میشود، ارائه دهند.
وی یادآور شد: در نشست امروز گزارش معاون درمان وزارت بهداشت در مورد ایجاد قرارگاه نظارت بر سلامت در معاونت مذکور قرائت شد. البته این قرارگاه تشکیل شده است تا به مباحثی مانند عملکرد پزشکان، حوزه درمان، قصور پزشکی، دخالت غیرمجاز در امور پزشکی و اخذ مبالغ اضافه بر تعرفه، نظارت کند همچنین با توجه به اینکه برخی مجازاتها بازدارندگی لازم را نداشته است بر این اساس وزارت بهداشت لایحهای را برای افزایش میزان جرائم به دولت ارائه کرده است.
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس از حضور محمود بیگلر سرپرست سازمان غذا و دارو در نشست امروز کمیسیون برای ارائه گزارش در مورد دلایل کمبود دارو و سرم در کشور و راهکارهای سازمان برای رفع مشکلات مطروحه خبر داد و گفت: اعضای کمیسیون بر ضرورت رفع سریع تر کمبودهای دارویی و تعامل بیشتر سازمان غذا و دارو با کمیسیون تاکید کردند و رئیس سازمان غذا و دارو قول داد که از اواخر هفته وضعیت دسترسی به دارو بهتر میشود.
شیخی تاکید کرد: سرپرست سازمان غذا و دارو عواملی مانند تاخیر در قیمت گذاری دارو، عدم پذیرش قیمت کمیسیون قیمت گذاری توسط شرکتها، نبود پروانه ثبتی درمورد برخی از اقلام وارداتی، عدم ترخیص به موقع مواد اولیه داروهای تحت کنترل و عدم توجه به هشدارهای سندیکاهای دارویی را از جمله عوامل درون سازمانی کمبودهای دارویی برشمرد.
وی خاطرنشان کرد: سرپرست سازمان غذا و دارو خواستار توجه به اختصاص ۱۵ هزار میلیارد تومان اعتبار برای تسهیلات بانکی، تسهیل ترخیص محموله های دارویی موجود در گمرک، موضوع ارزش افزوده محصولات دارویی، موازی کاری در حوزه دارو، بازپرداخت بیمهها، نوسازی صنعت دارویی کشور و رفع قطعی آب و برق کارخانجات دارویی برای بهبود وضعیت صنعت داروی کشور شد.
ارسال دیدگاه