در گفتوگوی پانا با عضو کمیسیون اقتصادی مجلس مطرح شد:
تأخیر پنجماهه در ابلاغ وام ساخت مسکن؛ ضرورت اقدام فوری برای حل مشکل مسکن
تهران (پانا) - عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با انتقاد از تأخیر پنجماهه در ابلاغ وام ساخت مسکن شهری، تأکید کرد: این تسهیلات میتواند علاوه بر کاهش بحران مسکن، به اشتغالزایی در صنایع وابسته و کاهش تورم کمک کند.
فتحالله توسلی، نماینده بهار و کبودرآهنگ و عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با پانا به تأخیر در ابلاغ مبلغ جدید وام ساخت۸۰۰ میلیونی مسکن شهری اشاره کرد و گفت: «این تأخیر پنجماهه نهتنها مشکلات متقاضیان را افزایش داده، بلکه ضربه سنگینی به بخش مسکن و صنایع مرتبط وارد کرده است. مصوبه شورای عالی مسکن برای افزایش تسهیلات ساخت مسکن، میتوانست تا امروز به بسیاری از خانوادهها کمک کند، اما هنوز به بانکهای عامل ابلاغ نشده است.»
وی با انتقاد از عملکرد شبکه بانکی در اجرای مصوبات مجلس افزود: «متأسفانه بانکها بهدلایل مختلف ازجمله بهانههایی نظیر کمبود منابع و نگرانی از تورم، در اجرای مصوبات مجلس کوتاهی میکنند. درحالیکه سرمایهگذاری در حوزه مسکن، نهتنها تورمزا نیست بلکه با فعال کردن بیش از ۳۰ صنعت مرتبط، به کاهش تورم و افزایش اشتغال کمک میکند.»
این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس تأکید کرد: «بخش مسکن یکی از محرکهای اصلی اقتصاد کشور است. ساختوساز در این حوزه علاوه بر تأمین نیاز مسکن، به اشتغالزایی در صنایع وابسته نظیر تولید شیشه، پنجره، کابل، شیرآلات و سایر مصالح ساختمانی کمک میکند. این صنایع با فعال شدن، میتوانند نقش بسزایی در کاهش نرخ بیکاری داشته باشند.»
وی با اشاره به چالشهای مناطق سردسیر در ساختوساز گفت: «در مناطق سردسیر، فصل ساختوساز کوتاه است و تأخیر در ابلاغ این تسهیلات، عملاً فرصت ساخت مسکن را از بسیاری از مردم گرفته است. اکنون فصل سرما آغاز شده و امکان شروع پروژههای جدید وجود ندارد. این مسئله فشار مضاعفی به خانوادهها وارد کرده است.»
نماینده بهار و کبودرآهنگ در پایان خاطرنشان کرد: «مجلس شورای اسلامی از ابزارهای نظارتی خود برای پیگیری اجرای مصوبات استفاده خواهد کرد. امیدواریم دولت و بانک مرکزی هرچه سریعتر ابلاغیه تسهیلات مسکن را اجرایی کنند تا از رکود بیشتر در بخش مسکن و صنایع وابسته جلوگیری شود.»
این نماینده مجلس شوای اسلامی با انتقاد از اینکه بانکها فقط در این حوزه از عمل به وظایف قانونی خود استنکاف نکردهاند، گفت: «بانکها علاوه بر این تاخیر در ابلاغ آئین نامه مبلغ جدید وام ساخت مسکن شهری، در حوزه وام های تکلیفی ازدواج و ... نیز عملکرد قابل دفاعی نداشتهاند.»
توسلی گفت: «تا ساخت و ساز مسکن در کشور رونق نگیرد نمیتوان شاهد افزایش عرضه مسکن و در نتیجه به تعادل رسیدن عرضه و تقاضا در این حوزه باشیم ولی این ساخت و ساز نیازمند تامین منابع مالی است که در بانکها قفل شده است و با سرمایه اندک مردم نیز نمیتوان انتظار رشد در این حوزه باشیم.»
ارسال دیدگاه