جشن برداشت نارنگی در روستای تیدر در منطقه فارغان شهرستان حاجی آباد به عنوان «نارنگی چن» برگزار شد
خبرگزاری پانا: منظور معرفی منطقه به عنوان قطب تولید نارنگی با حضور مسوولان و مقامات محلی ، استانی و اهالی شهرستان حاجی آباد برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری پانا،در این جشن علاوه بر معرفی نارنگی به عنوان محصولی باغی و تاثیر گذار در اقتصاد منطقه حضار با غذاهای محلی، موسیقی محلی و آداب و رسوم مردم هم آشنا می شوند .
فرماندار حاجی آباد در این مراسم ضمن تاکید براهمیت نارنگی در زندگی و معیشت مردم منطقه فارغان گفت: ارتقا کیفی تولید، مدیریت و مصرف بهینه آب و جایگزینی کودهای آلی به جای کودهای شیمیائی روش های است که می تواند تولید نارنگی را در منطقه افزایش دهد .
پوراشرف با اشاره به شاخصه های نارنگی مناطق مختلف هرمزگان، افزود : نارنگی هرمزگان در پایتخت با عنوان نارنگی بندری از مرغوبیت و بازار پسندی مناسبی برخوردار است. به گفته وی؛ درشتی و شیرینی، پوست نازک و آب دار بودن این محصول از خصوصیات بارز آن است .
فرماندار حاجی آباد در ادامه گفت: روستاهای فارغان، تیدر، سیرمند سیاهک (سَهَک)، بخوان، باغان، دهنه میمند،تلمرا و رائیز از مناطق عمده پرورش نارنگی محسوب می شوند. پوراشرف سطح زیرکشت مرکبات در شهرستان حاجی آباد را ۳۲۰ هکتار عنوان کرد و گفت: از این میزان ۲۲۰ هکتار سطح زیر کشت نارنگی است و مابقی آن مربوط به پرتقال می باشد .
وی یادآور شد: میزان برداشت سالانه نارنگی در منطقه ۲۲ هزار تن است . فرماندار حاجی آباد اضافه کرد: ارقام محلی، خاری، گلابی «لامپی» از رقم های مهم زیرکشت نارنگی محسوب است .
پوراشرف عدم وجود صنایع بسته بندی و تبدیلی را از معضلات باغداری منطقه دانست و گفت: وجود واسطه ها و دلالان از دیگر مشکلات مردم و باغداران است .
فرماندار حاجی آباد یادآور شد: آب مورد نیاز بخش های مختلف شهرستان حاجی آباد از ۲۲۰۰ حلقه چاه ،۱۰۶ دهنه چشمه و ۸۶ رشته قنات تامین می شود . پوراشرف ابراز کرد: ۶۰۰ میلیون متر مکعب آب در ۳۲ هزار هکتار از اراضی زراعی و باغی شهرستان به مصرف می رسد .
وی مدیریت مصرف آب را راهکاری مناسب در صرفه جوئی عنوان کرد و گفت : آبیاری تحت فشار، نصب کنتورهای هوشمند و حجمی و مهار روان آب های حاصل از بارندگی های فصلی از جمله این راهکارهاست .
پوراشرف شهرستان حاجی آباد را غنی در آب و دارای خاک مناسب کشاورزی دانست و افزود: سالانه ۱۲۰ میلیون متر مکعب آب حاصل از بارش در حاجی آباد هرز می رود. به گفته وی؛با ساخت سازه های آبخیزداری، ایجاد سدهای خاکی و ملاتی می توان از هدر رفت این میزان آب جلوگیری کرد .
ارسال دیدگاه