نگاه یک متخصص موتور به موضوع آلودگی هوا در دادگاه عظام

تهران (پانا) -معاون پیشین تحقیق و توسعه شرکت طراحی موتور ایران خودرو می‌گوید در چند سال گذشته که استاندارد یورو 4 برای خودروها اجباری شده شاید تنها خودروهای گازسوزی که با حاشیه اطمینان مناسبی یورو 4 را پاس کرده اند خودروهای مجهز به ای سی یو های ME7 و ME17 باشند.

کد مطلب: ۹۵۹۷۹۳
لینک کوتاه کپی شد
نگاه یک متخصص موتور به موضوع آلودگی هوا در دادگاه عظام

حسین ایزانلو، متخصص و مهندس موتور و معاون پیشین تحقیق و توسعه شرکت طراحی موتور ایران خودرو در شبکه اجتماعی متخصصان لینکدین نوشت: شما به آلودگی هوا ضربه زدید!

در جلسه دادگاه مدیران عظام، قاضی دادگاه خطاب به عباس ایراوانی گفته‌اند: شما قطعات خودروی گاز سوز را به اسم بنزین سوز وارد می‌کردید. شما به آلودگی هوا ضربه زدید.

متخصص حقوقی نیستم تا در مورد مسئولیت سهامدار یک شرکت در قبال خسارت ها و تبعات ناشی از تصمیمات و خلاف های احتمالی اعضای هیات مدیره آن شرکت اظهار نظرکنم، جامعه شناس یا فقیه هم نیستم تا در مورد حد و مرز رفتار اخلاقی در یک سیستم معیوب و فاسد بحث کنم. اما مهندس موتور هستم و به طور ویژه در مورد سیستم مدیریت هوشمند و آلودگی خودروها تجربه زیادی دارم.

در مقایسه بین یک اتوبوس دیزلی و یک اتوبوس گازسوز حتی با فاصله تکنولوژیکی به نفع اتوبوس دیزل، قطعا از منظر آلودگی اتوبوس گازسوز را ترجیح می دهم اما در مقایسه بین یک خودرو سواری بنزینی و یک خودرو گازسوز علی رغم آن که خروجی مواد آلاینده از موتور بنزینی بیشتر از موتور گازسوز است، پس از کاتالیست و در انتهای اگزوز خودرو، معمولا انتشار مواد آلاینده خودرو گازسوز بیشتر است، مگر آن که از کاتالیست گرانتری استفاده شده باشد.

در چند سال گذشته که استاندارد یورو 4 برای خودروها اجباری شده شاید تنها خودروهای گازسوزی که با حاشیه اطمینان مناسبی یورو 4 را پاس کرده اند خودروهای مجهز به ای سی یو های ME7 و ME17 باشند که توسط گروه عظام تامین شده اند.

در زیر کاپوت خودرو های امروزی، موتور پیچیده ای قرار دارد که به آن ECU می گویند. برای کنترل آلایندگی و آلودگی هوا، کاهش مصرف سوخت و افزایش کارایی موتور لازم بود تا کامپیوتری برای ماشین ساخته شود و موارد مختلفی را محاسبه کند. این کامپیوتر ECU نام دارد و مخفف Engine Control Unit یا واحد کنترل موتور است که نوعی از Electronic Control Unit یا واحد های کنترل الکترونیک است.

ECU از قطعاتی مانند چیپست ها، ریزپردازنده ها و.. به وجود آماده است و محاسبات فراوانی را انجام می دهد. در نهایت تصمیم گیری برای زمان جرقه زدن شمع، مقدار سوخت ورودی، کنترل دریچه هوا و سایر امور مشابه بر عهده این قطعه است تا عملکرد مطلوب موتور تضمین شود.

ECU سخت افزاری است که براساس درخواست خودروساز، نرم افزار سوخت (بنزین سوز، گاز سوز، دوگانه سوز) مربوطه بر روی آن نصب می‌شود.

شرکت بوش از جمله سازندگان ECU است که نسل ME7 آن از تولید خارج شده و ME17 یکی از آخرین مدل‌های آن است که در خودروهای ایرانی از آن استفاده می‌شود.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار