برخورد سلیقه ای سازمان بیمه سلامت با بیماران هموفیلی

کمبود کیت‌های آزمایشگاهی در کشور، بیماران را با مشکلات مختلفی مواجه کرده است

تهران (پانا) - به‌گفته مدیر عامل کانون هموفیلی ایران سازمان بیمه سلامت شرایط صدور دفترچه خاص هموفیلی‌ها را اطلاع رسانی رسمی کند.

کد مطلب: ۹۲۷۳۵۵
لینک کوتاه کپی شد
برخورد سلیقه ای سازمان بیمه سلامت با بیماران هموفیلی

به‌گزارش مهر، احمد قویدل، اظهار کرد: با توجه به شیوه‌های رفتاری متفاوت کارشناسان بیمه سلامت با بیماران هموفیلی و دیگر مبتلایان به انواع بیماری‌های خونریزی‌دهنده به‌هنگام صدور دفترچه خاص، سازمان بیمه سلامت اخیراً از بیماران آزمایش جدید تشخیص بیماری آنها را مطالبه می‌کندکه با توجه به شرایط تحریم‌های آمریکا و کمبود کیت‌های آزمایشگاهی در کشور، بیماران را با مشکلات مختلفی مواجه می‌کند.

او بیان کرد: گذشته از گران‌قیمت بودن کیت‌های آزمایشگاهی، گسترده نبودن این خدمات در سطح کشور نیز یکی از مشکلات بیماران است که موجب افزایش سفر به مرکز می‌شود و خود برای بیماران هزینه‌ساز است.

سخنگوی کانون هموفیلی ایران ادامه داد: تکرار آزمایش‌های تشخیصی اختلالات انعقادی در هر شرایطی امکان‌پذیر نیست و بیمار می‌بایست بین ۱۰ الی ۱۵ روز دارو تزریق نکند که آزمایشگاه بتواند سطح انعقاد خون این بیمار را اندازه‌گیری نماید. اگر این شرط رعایت نشود، حتی نتیجه آزمایش‌های اولیه انعقادی مانند PT و PTT نیز منطبق با واقعیت نخواهد بود. رعایت این شرط در برخی بیماران شدید ممکن است به فوریت محقق نشود و محرومیت او از دفترچه معنایی ندارد.

قویدل گفت: کانون هموفیلی ایران معتقد است تعیین این شروط بدون کارشناسی‌های دقیق تعیین شده است و به‌صورت آزمون و خطا اجرایی می‌شود. لذا انتشار رسمی این دستورالعمل‌ها و ابلاغ آنها به دانشگاه‌های علوم پزشکی بی‌تردید هم دقت اظهارنظر کارشناسان را افزایش می‌دهد و هم امکان نقد و کمک به بهبود آن فراهم می‌شود.

او عنوان کرد: سازمان بیمه سلامت باید بپذیرد مرجع تشخیص بیماران خاص، وزارت بهداشت است و این سازمان نمی‌تواند راسا با برخوردهای سلیقه‌ای از تحویل دفترچه خاص به بیماران خودداری و آنها را سرگردان کند.

مدیر عامل کانون هموفیلی ایران همچنین ضمن نقد شرایط بهره‌مندی دختران هموفیلی از حمایت سازمان بیمه سلامت برای روشن کردن وضعیت ناقل بیماری بودن یا نبودن، اظهار کرد: متأسفانه این سازمان بیمه‌گر آزمایش‌های تشخیصی این دختران را به بعد از ازدواج موکول کرده و عملاً برای پرداخت این هزینه آزمایشگاهی شرط ازدواج را قائل شده است.

او تاکید کرد: از آنجا که بر اساس قوانین ازدواج و همچنین موارد مندرج در سند ازدواج زوجین می‌بایست در صورت داشتن بیماری ژنتیکی، طرف مقابل را از مشکل خود مطلع سازند، بنابراین موکول کردن حمایت از آزمایش ناقلین به بعد از ازدواج در صورت ناقل بودن دختر موجب مشکلات متعدد خانوادگی و حتی از هم پاشیدن کانون خانواده و افزایش آمار طلاق در جامعه هموفیلی ایران می‌شود. به‌عبارت ساده وضعیت ناقل بودن یا نبودن دختران می‌بایست قبل از ازدواج مشخص شود تا در صورت ناقل هموفیلی بودن دختر، موضوع به زوج اعلام و زوج از این شرایط کاملاً مطلع شود.

سخنگوی کانون هموفیلی ایران تصریح کرد: کانون هموفیلی ایران به دختران ناقل تاکید می‌کند که قبل از عقد رسمی این مشکل خود، هم به زوج خود اطلاع دهند و هم این اطلاع‌رسانی یا در سند ازدواج یا به‌صورت رسمی در دفترخانه ثبت کنند.

او در پایان اظهار امیدواری کرد که سازمان بیمه سلامت در رابطه با این دو سیاستگذاری، تجدیدنظر و با کارشناسی بیشتر راه ارائه خدمت به بیماران و خانواده‌های آنان را هموار کند. ابلاغ و انتشار رسمی مواضع سازمان بیمه سلامت می‌تواند با نقدهای کارشناسی متخصصان، کمک شایانی به بهبود خدمات این سازمان کند.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار