دبیر کل سازمان ملل متحد عنوان کرد

نابودی بیش از 290 میلیون هکتار از جنگل های کره زمین از دهه 90 میلادی تاکنون

تهران (پانا) - دبیر کل سازمان ملل متحد در پیامی به مناسبت روز بین المللی تنوع زیستی، 22 می 2019 برابر با 1 خرداد ماه جاری گفت از 1990 تا کنون، بیش از 290 میلیون هکتار از جنگل‌های کره زمین از بین رفته است که وجود آنها به جذب دی اکسید کربن مضراز اتمسفر کمک می‌کرد.

کد مطلب: ۹۱۶۹۴۵
لینک کوتاه کپی شد
نابودی بیش از 290 میلیون هکتار از جنگل های کره زمین از دهه 90 میلادی تاکنون

به گزارش روابط عمومی دفتر نمایندگی سازمان ملل متحد در ایران، متن کامل پیام آنتونیو گوترش به شرح زیر است:

از گونه‌های انفرادی گرفته تا همه زیست بوم‌ها، تنوع زیستی برای سلامتی و رفاه انسان حیاتی است. کیفیت آبی که می‌نوشیم، غذائی که می‌خوریم و هوایی که تنفس می‌کنیم، همگی به سالم نگه داشتن جهان طبیعی بستگی دارد. برای دستیابی به آرمان‌های توسعه پایدار و نیز مقابله با تغییرات اقلیمی ما به زیست بومی سالم نیازمندیم: در حقیقت، زیست بوم‌های سالم می‌توانند تا 37 درصد به کاهش مورد نیاز برای محدود کردن افزایش دمای کره زمین کمک کنند.

با این حال زیست بوم‌های جهان با تهدید بی‌سابقه‌ای روبرو هستند. بر اساس گزارش جدید «طرح علمی-سیاستی بین دولتی در مورد خدمات تنوع زیستی و زیست‌بوم» طبیعت با نرخی که هرگز پیش از آن درطول تاریخ بشر مشاهده نشده، در حال نابودی است. از سال 1990، کره زمین بیش از 290 میلیون هکتار جنگل را از دست داده است که این جنگل‌ها به جذب دی اکسید کربن مضر از اتمسفر کمک می‌کردند. یک میلیون گونه گیاهی و حیوانی در معرض خطر انقراض است و بیش از 90 درصد از ذخایر ماهی‌ها در حال کاهش یا در معرض صید بیش از حد هستند.

تأثیرات بر روی افراد در سراسر جهان، مهم خواهد بود. روند منفی کنونی تنوع زیستی و زیست بوم‌ها، پیشرفت به سمت 80 درصد از آرما‌ن‌های توسعه پایدار را تضعیف می‌کند. نباید اجازه دهیم که این اتفاق به سادگی رخ دهد.

امسال این روز بین المللی، تاثیر بی‌توجهی به محیط زیست بر روی امنیت غذایی و سلامت عمومی را برجسته می‌کند. نظام غذای فعلی جهان به طور فزاینده‌ای تضعیف شده است. میلیاردها نفر از تغذیه مناسب برخوردار نیستند. تقریبا یک سوم تولیدات از دست رفته یا به هدر می‌رود. راه‌هایی که از طریق آن رشد و پیشرفت، حمل و نقل یا مواد غذایی را مصرف می‌کنیم یا به هدر می‌دهیم همگی از علل اصلی از دست رفتن تنوع زیستی و نیز تغییرات اقلیمی به حساب می‌آیند.

باید با سرعت این فرایندها را معکوس کرده و تحولات دگرگون کننده را ترویج دهیم. راه حل‌ها وجود دارد. با متوقف کردن اقدامات مضر زیست محیطی، تنوع بخشیدن به نظام غذایی و ترویج تولیدات پایدارتر و اصلاح الگوهای مصرف می‌توانیم سلامت جهان را بهبود بخشیم، امنیت غذایی را افزایش دهیم و مقاومت در برابر تغییرات اقلیمی را تقویت کنیم.

در این روز بین‌المللی تنوع زیستی، اینجانب تمام دولت‌ها، کسب و کارها و جامعه مدنی را به اقدام فوری برای محافظت و مدیریت پایدار شبکه شکننده حیات در تنها سیاره‌مان، ترغیب می‌کنم.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار