روز پرکار روحانی؛ استوارنامه 8 سفیر تقدیم رئیس‌جمهوری شد

تهران (پانا) - سفرای جدید 8 کشور عراق، هند، مالت، کنگو، میانمار و بورکینافاسو استوارنامه‌های خود را به رئیس‌جمهوری اسلامی ایران تقدیم کردند.

کد مطلب: ۹۰۰۰۶۳
لینک کوتاه کپی شد
روز پرکار روحانی؛ استوارنامه 8 سفیر تقدیم رئیس‌جمهوری شد

حسن روحانی از صبح امروز (شنبه) میزبان میهمانان بسیاری در نهاد ریاست جمهوری بود که از جمله آنان می‌توان به حضور بهرام قاسمی، سخنگوی پیشین و سفیر جدید جمهوری اسلامی ایران در فرانسه پس از 6 ماه سردی روابط دیپلماتیک بین تهران و پاریس اشاره کرد. (اینجا بخوانید)

علاوه بر این دیدار، سفرای جدید 8 کشور نیز در نهاد ریاست جمهوری حضور یافته و استوارنامه‌های خود را به رئیس‌جمهوری اسلامی ایران تقدیم کردند.

نخستین سفیری که استوارنامه خود را تقدیم روحانی کرد، عبدالرحمن سعدجواد قندیل، سفیر جدید عراق در ایران بود.

روحانی در این دیدار که متن آن را پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست‌جمهوری منتشر کرده، با بیان اینکه ظرفیت گسترده‌ای برای تعمیق بیش از پیش همکاری‌های تهران و بغداد وجود دارد، علاقه مردم دو کشور را بی‌نظیر و سرمایه‌ای در مسیر توسعه و گسترش روابط مشترک در همه حوزه‌ها عنوان کرد.

رئیس‌جمهوری تقویت امنیت، رشد، توسعه و آبادانی عراق به عنوان یک کشور برادر، همسایه و دوست را آرزوی ملت و دولت ایران دانست و تاکید کرد: «جمهوری اسلامی ایران همانند یک برادر در همه زمینه‌ها و حوادث تلخ و شیرین، در کنار دولت و ملت عراق بوده و خواهد بود.»

روحانی به سفر قریب‌الوقوع خود به عراق اشاره و ابراز امیدواری کرد که در جریان این سفر توافقات ارزشمند و مهمی در مسیر تعمیق روابط دو کشور دوست و برادر حاصل شود.

چابهار؛ نماد همکاری تهران و دهلی‌نو

گدام دارمندرا، سفیر جدید هند در ایران دومین سفیری بود که با حضور در نهاد ریاست جمهوری استوارنامه خود را به رئیس‌جمهوری کشورمان تقدیم کرد.

روحانی در جریان این دیدار با بیان اینکه توسعه و تحکیم روابط با هند به عنوان یک کشور دوست اهمیت ویژه‌ای دارد، گفت: «در سراسر ایران و هند آثار همکاری دو ملت در قرون گذشته به خوبی مشاهده می شود و رسالت ما حفظ همان روابط بسیار مستحکم دو ملت در طول تاریخ است.»

رئیس‌جمهوری با ابراز خرسندی از تعمیق و گسترش روابط دو کشور بویژه در سال‌های اخیر، به دستاوردهای سفر نخست وزیر هند به جمهوری اسلامی ایران در سال گذشته اشاره و اظهار کرد: «توافقات دو کشور در جریان آن سفر بویژه در زمینه چابهار و همچنین توافقات سه جانبه ایران ، افغانستان و هند، بسیار مهم بود.»

رئیس دولت دوازدهم زمینه‌های همکاری‌های دو کشور را بسیار گسترده برشمرد و تاکید کرد که چابهار اکنون به نمادی برای همکاری گسترده دو کشور تبدیل شده است.

او همچنین تسریع در اجرای توافقات را در حوزه مشارکت در طرح‌های انرژی و تدوین و نهایی کردن توافقنامه بلند مدت تهران - دهلی‌نو ،گامی ارزنده در مسیر تعمیق روابط مشترک برشمرد.

روحانی در ادامه همکاری همه کشورهای منطقه در مبارزه با تروریسم را ضروری خواند و ابراز امیدواری کرد که دهلی‌نو و اسلام‌آباد به عنوان دو همسایه مهم منطقه‌ای همواره در مسیر صلح و برقراری روابط دوستانه گام بردارند.

رئیس‌جمهوری همچنین گفت که ایران آماده گسترش همکاری‌های خود با هند در مبارزه با تروریسم و ایجاد و تقویت امنیت در منطقه است.

پیام برجامی روحانی به اروپا

پاول میفسود، سومین سفیری بود که با رئیس‌جمهوری دیدار کرد. او که سکان‌داری سفارت مالت در تهران را عهده‌دار خواهد بود در شرایطی با روحانی دیدار کرد که عمده اظهارات رئیس‌جمهوری کشورمان به برجام اختصاص داشت.

رئیس دولت تدبیر و امید در این دیدار با اشاره به روابط ایران و قاره سبز بعد از برجام اظهار کرد: «ما بعد از توافق هسته‌ای دور جدیدی از روابط بسیار خوب را با کشورهای اروپایی شروع کردیم و روابط با کشور مالت نیز در طول سال‌های گذشته روابط بسیار خوبی بوده است.»

روحانی خاطرنشان کرد: «ظرفیت‌های بسیار خوبی برای توسعه روابط دو کشور وجود دارد که امیدواریم از این ظرفیتها استفاده شود.»

رئیس‌جمهور متذکر شد: «اراده لازم برای توسعه روابط اقتصادی و سیاسی بین دو کشور وجود دارد و امیدواریم در دوره فعالیت سفیر جدید این کشور در تهران شاهد توسعه روابط بین دو کشور باشیم.»

رئیس قوه مجریه کشورمان همچنین تاکید کرد که بعد از تخلف آمریکا و اقدام غیر قانونی این کشور در خروج از توافق هسته‌ای، انتظار این است که اتحادیه اروپا این خلاء را جبران کند.

گسترش همکاری‌های اقتصادی؛ کلیدواژه روحانی

ژوزف اوکیو، چهارمین سفیری بود که با رئیس‌جمهوری اسلامی ایران دیدار و استوارنامه خود را تقدیم او کرد.

روحانی در جریان این دیدار با تاکید بر لزوم توسعه روابط اقتصادی ایران و کنگو، خاطرنشان کرد: «باید از ظرفیت‌ها و توانمندی‌های موجود در دو کشور برای گسترش روابط و مناسبات تجاری، اقتصادی و سرمایه‌گذاری تهران - برازاویل استفاده کنیم.»

سلیمان کنه، سفیر جدید بورکینافاسو نیز با رئیس‌جمهوری کشورمان دیدار و استوارنامه خود را تقدیم او کرد.

خوشحالیم که روابط تهران - وآگادوگو در مسیر توسعه است و اراده جمهوری اسلامی ایران تعمیق روابط دو کشور است.

روحانی در این دیدار نیز با بیان اینکه ظرفیت‌های بسیار زیادی از جمله در زمینه خدمات فنی و مهندسی و اقتصادی برای همکاری با بورکینافاسو به عنوان دروازه روابط با غرب آفریقا وجود دارد،گفت: «امیدواریم در دوره فعالیت شما به عنوان سفیر جدید در تهران، شاهد روابط صمیمانه تری بین دو کشورباشیم.»

تاکید تهران بر لزوم بازگشت ثبات به روهینگیا

وکیو اونگ، سفیر جدید میانمار در تهران نیز آخرین سفیری بود که امروز با حسن روحانی دیدار و گفت‌و‌گو کرد.

روحانی در این دیدار با ابراز امیدواری به برقراری صلح و ثبات در میانمار، گفت: «امیدواریم شرایطی فراهم شود که مسلمانان روهینگیا که ناچار به مهاجرت شده‌اند به سرعت و ایمن، به خانه‌های خود بازگردند.»

او ادامه داد: «امیدواریم تلاش های انجام شده از سوی دولت میانمار به ثمر رسیده و در این کشور ثبات و امنیت برقرار و آوارگان به کشورشان بازگردند. ما در این زمینه آماده همکاری هستیم.»

روحانی تاکید کرد: «ثبات و امنیت در یک کشور در سایه همکاری با همه اقوام و گروه‌های مختلف در آن کشور برقرار می‌شود.»

رئیس‌جمهوری در ادامه با بیان اینکه ظرفیت‌های بسیار خوبی برای توسعه روابط بین ایران و میانمار وجود دارد، گفت: «امیدوارم بتوانیم از همه این ظرفیت‌ها استفاده و بهره‌برداری کرده و شاهد روابط نزدیک‌تری با کشور میانمار باشیم.»

این مقام مسئول خاطرنشان کرد: «دو کشور می‌توانند در زمینه‌های مختلف خدمات فنی و مهندسی، سرمایه‌گذاری و تجارت و گردشگری برای توسعه و تعمیق روابط تلاش کنند.»

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار