سرپرست معاونت سوادآموزی آموزش و پرورش استان همدان اعلام کرد:

هدیه نقدی دولت به سوادآموزان

همدان (پانا) - یاسر نانکلی شنبه ٨ دی در جمع خبرنگاران رسانه ها را یکی از ارکان مهم دانست که باید صحبت اصحاب آن راشنید.

کد مطلب: ۸۸۲۲۸۹
لینک کوتاه کپی شد
هدیه نقدی دولت به سوادآموزان

سرپرست معاونت سوادآموزی آموزش و پرورش استان همدان گفت: اعتقاد کاری و تعامل با اصحاب رسانه در کار اداره ها نقش کلیدی دارد، رسانه ها جریان دو سویه با مردم و مسئولین را فراهم می کنند و با انتقادها و پیشنهادهای خود، در بررسی و حل مشکلات مردم به مسئولین یاری می رسانند.
او با اشاره به تشکیل نهضت سوادآموزی در اوایل انقلاب به فرمان امام راحل و ساختارسازی ایشان برای به حرکت درآوردن چرخ مملکت با وجود بسیاری از آسیب‌های اجتماعی، سیاسی، داخلی و بین‌المللی بیان کرد: در سال ٥٥ حدود ٤٧ درصد مردم باسواد بودند و بی‌سوادی بیشتر در بین مردم روستا به چشم می خورد و فاجعه بزرگتر آنجا بود که در سال ٤٧ تنها ١٧ درصد زنان و دختران ایرانی چه شهری و چه روستایی باسواد بودند.
نانکلی افزود: امروز ٩٤.٧ درصد مردم ایران باسواد هستند که این یکی از ثمرات نهضت سوادآموزی است و در استان همدان حدود ٩٥.٣ درصد مردم باسوادند که این میانگین حدود یک درصد از میانگین کشور و ۱۱ درصد از میانگین باسوادی دنیا، بالاتر است.
سرپرست معاونت سواد آموزی عنوان کرد: براساس آخرین سرشماری افزون بر ٢٣٤ هزار نفر در استان بی‌سواد هستند که بعد از پالایش جمعیت مورد نظر، سوادآموزی افراد بین ١٠ تا ٤٩ ساله حدود ٤٩ هزار نفر است که طی یک برنامه کوتاه‌مدت بی‌سوادی را از استان ریشه‌کن خواهیم کرد.
او ادامه داد: سوادآموزان در سه دوره سوادآموزی شرکت خواهند کرد که این دوره ها عبارتند از:
دوره سوادآموزی ویژه بی‌سوادان.
دوره تحکیم ویژه افراد باسواد که دوره اول را گذرانده‌اند و دنبال تثبیت و حفظ معلومات خود هستند.
دوره انتقال برای شرکت علاقمندان به ادامه تحصیل در مقاطع متوسطه اول و دوم.
سرپرست معاونت سوادآموزی آموزش و پرورش استان همدان اظهار کرد: دولت هر سال برای کسانی ‌که در کلاس‌های سوادآموزی شرکت می‌کنند هدیه‌ای نقدی پرداخت می‌کند و امسال هم به ترتیب دوره، دوره اول ٨١٠ هزار تومان، دوره دوم ٨٤٠ هزار تومان و دوره سوم ٨٦٠ هزار تومان به افرادی که تحت آموزش قرار گیرند این هدیه پرداخت خواهد شد.
او با بیان این که سه شهرستان کبوداهنگ، فامنین و رزن بالاترین نرخ بی‌سوادی استان را در بین سایر شهرستان‌ها دارند، گفت: این آمار در درون خود شهرستان چالش برانگیز است طوری که طبق بررسی‌های انجام شده میزان جذب برای سوادآموزی کم است و ممکن است این تعداد آمار بی‌سوادی غلط باشد و مردم به دلایل مختلف به پرسشگران چنین چیزی را گفته باشند.
نانکلی اظهار کرد: از حدود ٤٩ هزار نفر بی‌سواد موجود در استان ١٦٦٥٦ نفر آقا و ٣٢٢٦٠ نفر خانم در رنج سنی ١٠ تا ٤٧ سال هستند که از این تعداد ١٧١٢ نفر در مناطق شهری و ٤٧٢٠٤ نفر در مناطق روستایی ساکن هستند.
او از برگزاری کلاس‌‌های سوادآموزی در مراکز یادگیری محلی در استان خبر داد و بیان کرد: در حال حاضر ٤ مرکز یادگیری در سطح همدان تأسیس شده که برخی از آنها به صورت مشارکتی با همکاری زندان‌ها و شهرداری ایجاد شده است.
نانکلی در رابطه با آموزش‌دهندگان و معلمان سوادآموزی عنوان کرد: امسال ٥٥٥ نفر آموزش‌دهنده در سطح مراکز سوادآموزی خواهیم داشت که از این میان ٤٥٥ نفر به صورت آزاد و شرکتی و ٩٥ نفر از همکاران فرهنگی در حال خدمت‌رسانی هستند این در حالیست که سال گذشته بیشتر آموزش‌دهندگان از میان همکاران فرهنگی بوده است.
او با بیان این که ٩٥ درصد این مربیان خانم هستند، خاطرنشان کرد: امسال حجم پوشش ابلاغی به استان به ٧٨٠٠ نفر افزایش پیدا کرده و تا ١٥ دی فرصت داریم تا این میزان را به تحقق برسانیم البته تاکنون ٨٦ درصد این حجم محقق شده است.
سحرشهبازی محب

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار