نمایندگان مخالف استیضاح وزیر کار چه گفتند؟

کواکبیان: یادمان هست زمان سعید مرتضوی در تامین اجتماعی چگونه می‌خواستند پول این سازمان را میان برخی از نمایندگان تقسیم کنند

تهران (پانا) - در حالی که جلسه استیضاح وزیر کار در نشست علنی صبح امروز مجلس برگزار شد مخالفن استیضاح علی ربیعی بر این باور هستند که استیضاح وزیر در شرایط کنونی بخش های کارگری را دچار تنش می‌کند و این علی ربیعی نیست که باید مشکل فقر را در کشور حل کند.

کد مطلب: ۸۰۶۷۲۹
لینک کوتاه کپی شد
نمایندگان مخالف استیضاح وزیر کار چه گفتند؟

مصطفی کواکبیان به عنوان مخالف استیضاح وزیر کار، رفاه و تعاون اجتماعی در صحن مجلس شورای اسلامی د ر ابتدای سخنان خود گفت: «خدایا از تو می‌خواهم بر اساس رضایتت کمک کنی تا حرف بزنم»

او افزود: «بنده در دفاع هیچ وزیری تا به حال سخنرانی نکرده‌ام، اما الان وظیفه خودم می‌دانم نکاتی را بگویم.»

وی با اشاره به اینکه وزارتخانه‌ای که آقای ربیعی بر عهده دارد دارای سه بخش است، که ۸۰/. آن خدماتی و اجتماعی و ۲۰/. آن اقتصادی است، بیان کرد : «نمایندگان در نامه استیضاح از امور اقتصادی نوشتند، این در حالی است که عموم عزیزان از قسمت‌های اجتماعی راضی هستند.»

کواکبیان خاطرنشان کرد که فعالیت‌های این وزارتخانه در اطاق شیشه ای انجام می شود.

وی سپس با طرح این پرسش که «طی مدت مدیریت ربیعی کدام اختلاس در این وزارت‌خانه صورت گرفته است؟» تصریح کرد: «در دوره قبلی از ۱۵۰ میلیارد تومان این وزارتخانه ، ۱۷ هزار میلیارد تومان به بابک زنجانی و دیگران داده شده بود. بنده نمی‌گویم زیر مجموعه های اقتصادی این وزارتخانه کمبود ندارد، اما کدام فساد را در این وزارت‌خانه دیده‌اید؟»

کواکبیان تأکید کرد: «بحث ما فساد است، چه فسادی صورت گرفته است تا بنده نماینده قانع شوم؟ خوشبختانه در دوره ربیعی بخش اقتصادی این وزارتخانه، به سمت سهامداری حرکت می کند تا ۴۰درصد فقط برای این وزارتخانه باشد و بقیه به دست مردم و بخش خصوصی اداره شود.»

این نماینده مخالف استیضح وزیر کار افزود: «در زمانی که سعید مرتضوی در تامین اجتماعی بود و ما در مجلس هشتم بودیم و یادمان هست که چگونه می‌خواستند پول این سازمان را میان برخی از نمایندگان تقسیم کنند. حالا عده‌ای می گویند ربیعی هم چنین کرده است؛ من از ربیعی ماجرا را پرسیدم، او گفت ما به بعضی از نمایندگان وام بانک رفاه دادیم که با دو ضامن وام بگیرند. این چه اشکالی دارد؟ اصلا قابل مقایسه است با کار سعید مرتضوی است؟»

کواکبیان اظهار کرد: «گفته شده مستمری در تامین اجتماعی که در سال ۸۴ داشتیم ۳۲ درصد بوده و الان ۸۰ درصد شده است. انصاف است؟ حتی یک روز تاخیر در بخش حقوق بگیران نبوده است. در بخشی از استان ها مثل استان مرکزی گفته اند به اندازه ۲۰ سال هزینه درمان پرداخت کردند، این آمار وجود دارد.»

وی ادامه داد: «عزیزانی که معتقد هستند آسیب های اجتماعی تقصیر ربیعی است چرا رئیس شورای آسیب های اجتماعی وزیر کشور است؟ جرات دارید به او بگویید؟ گنه کرد در بلخ آهنگری ... .»

این نماینده مجلس سوال کرد: «قرار است همه فقر را ربیعی حل کند؟ کمی انصاف و جوانمردی داشته باشیم.»

وی در ادامه گفت: «من به آقای رئیس گفتم که بگذارید مخالفان صحبت کنند و ما جواب بدهیم و گفتند خلاف قانون است.»

کواکبیان همچنین گفت: «آقایانی که می‌گویید خانه کارگر لشگر کشی کرده ، کجا این اتفاق افتاده است؟ آن ها درخواست راهپیمایی دادند و وزارت کشور اجازه نداد. آقای ربیعی بد کاری کرده که کارگران از او حمایت می‌کنند. ایشان خودشان کارگر بوده زبانشان را می‌داند. اگر ربیعی نبود ده‌ها راهپیمایی اعتراضی کارگری پیش می‌آمد.»

وی افزود: «آقایی گفته ربیعی در ستاد میرحسین موسوی بوده است، من به ایشان می گویم عیار اصلاح طلبی ما هستیم. ما در فراکسیون اصلاح طلبی رای گیری کردیم و فراکسیون مخالف استیضاح بودند. می‌گویند ربیعی لابی‌گر قوی است، ولله قسم! من تا حالا در این رابطه صحبت نکرده و توجیه نشدم. خودم خواستم از ربیعی به عنوان بچه انقلاب دفاع کنم. افتخار کنید ربیعی روزی در وزارت اطلاعات بوده، الان ما به وزیر اطلاعات فعلی هم افتخار می کنیم . این حرفها را کسانی می زنند که در کابینه های قبلی سمت داشته اند.»

وی سپس تصریح کرد: «ما نه بحث اصلاح‌طلبی داریم و نه اصولگرایی، بدنه مجلس باید نشان دهد که از وزیر مردم دفاع می کند. البته دفاع ما مشروط است اگر در بحثهای کارگری ورفاهی پا پس بکشد من خودم پای استیضاح او را امضا می کنم.»

کواکبیان در پایان گفت: «اگر می خواهید بخش های کارگری دچار تنش نشود و شب عیدی به حداقل حق و حقوق خودشان برسند به او رای دهید. این وزیر خیابان انقلاب به پایین را می‌شناسد. ما با این استیضاح مشروط مخالفیم.»

محبی نیا:

جهانبخش محبی‌نیا در نشست علنی امروز (سه شنبه، 22 اسفندماه) مجلس شورای اسلامی و در مخالفت با استیضاح علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، گفت: «برادران و خواهران مطالبی در اینجا مطرح شد که بخشی از آنها کاملا قابل تامل است و من از آقای ربیعی می‌خواهم در صورتی که مجلس شورای اسلامی بر ابقاء ایشان اعتماد کردند بدون شک به این دغدغه‌های نمایندگان توجه کنند و تا حدی که برای ایشان مقدور است با مجلس و امنا ملت مهربان باشند.»

نماینده مردم میاندوآب، شاهین دژ و تکاب در مجلس شورای اسلامی افزود: «درابتدای کلام از دوستانی که به من اجازه می‌دهند نسبت به نگاه آنها منتقدانه برخورد کنم عذرخواهی می‌کنم؛ اگرچه عدم‌توجه برخی از مدیران ممکن است باعث ناراحتی شود اما نقش آنها، دانایی، ارتفاع شخصیتی و فهم آنها در حدی است که در آینده بتوان از آنها به عنوان وزیر استفاده کرد.»

محبی نیا بیان کرد: «چطور اجازه می‌دهند در اینجا با افراد به گونه‌ای برخورد شود که شخصیتش مورد تخطئه قرار گیرد اگرچه از خیلی از وزرا گله مند هستیم اما خود را جای آنها بگذاریم در اینجا قرار است مدیریت وزیر مورد استیضاح قرار گیرد چرا خانمی که سالیان سال است اسیر خاک است تنش را در قبر می لرزانید؟ خانمی که من شاهدم در دوران جنگ رزمنده بوده است وفرزندان خود را زیر بمب باران تربیت کرده است.»

وی اظهار کرد: «سرور گرانقدرم فرمودن پرده را کنار بزن تو مسئول رفاه و تامین نیستی و مسئول تبعیضی؛ پرده را به چه دلیل کنار بزند؟»

آقای ربیعی فعالترین وزیر هستند

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی با اشاره به صحبت‌های آقای موسوی لارگانی، گفت: «شما به من فرمودید اگرچه من به عملکرد آقای ربیعی انتقاد دارم اما باید درنظر گرفت که ایشان فعالترین وزیر است چرا که بیشترین سرکشی‌ها به شهرستان‌ها ایشان داشته است.»

وی ادامه داد: «وزاری سابق را با آقای ربیعی مقایسه کنید آنها نیز مسئول تامین رفاه و تعاون بودند؛ سرور گرانقدر می‌فرمایند 6 ماه برای رسیدن به نقطه اپتیمم اشتغال، اصلاح مدیریت و برخورد با مفاسد کافی نیست. قطعا 6 ماه کم است.»

عضو فراکسیون ولایی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه صحبت‌های من چتر حمایتی برای تنبلی وزیر نیست، گفت: «ربیعی فرزند خانواده ایست که فقر را در آغوش گرفته است من 40 سال است ایشان را می شناسم حتی ایشان یکبار به شورای عالی امنیت ملی از من شکایت کردند که بنده محکوم نشدم.»

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی در ادامه تاکید کرد: «آقای ربیعی فرزند جوادیه است وقتی در تلویزیون گریه می کند می گوییم چرا گریه می کنی وقتی گریه نمی کند می گوییم چرا گریه نمی کنید.»

ربیعی با نگاه جامعی سراغ امنیت آمد

وی با بیان اینکه در اوایل انقلاب زمانی که شتاب انقلاب مانند بهمن و به عنوان نعمت الهی سرعت یافت تمامی نیازهای نهفته تاریخ آشکار شد، اظهار داشت: «در کردستان به عنوان سرزمین پاک ایران اسلامی من شاهد بودم ربیعی با نگاه جامعی سراغ امنیت آمد.»

وی گفت: «رئیس زندان دولت عمومی بیان کرد بچه های سپاه و ارتش را اعدام می کردیم و جلوی زندانیان آویزان می کردیم در حالی که از صورتشان خون می بارید و در زندان ها را باز می کردیم و زندانیان با دیدن این صحنه متاثرمی شدند ما با این مسائل مواجه بودیم؛ اما در زمان آقای ربیعی به مسائل قومی، امنیت و جغرافیایی و ستم های تاریخی نگاه امنیتی محض نبود.»

محبی نیا ادامه داد: «در دوران پلوی اگر یک صفحه متن کردی پیدا می کردند اعدام می کردند اولین مجله به زبان کردی را با مدیریت ربیعی برای نخبگان و جامعه کرد حتی برای کردهای عراق سوریه و ترکیه منتشر کردند واین نسیمی بود که از طرف انقلاب که به رهبریت حضرت امام بود وزیدن گرفت.»

عضو فراکسیون ولایی مجلس شورای اسلامی بیان کرد: «برای مقابله با ضدانقلاب مسلح اولین کسی که مسئله اشتغال نیروهای بیکار حتی نیروهای بیکاری که از حزب برگشته بودند آقای ربیعی تامین کرد.»

وی در ادامه با اشاره به ایرادات نمایندگان از ربیعی، خاطرنشان کرد: «شما اشاره کردید بدهی سازمان تامین اجتماعی به بانک ها بالا رفته است.»

محبی نیا در ادامه با اشاره به اینکه متوسط عمر در حال حاضر 76 الی 80 سال است، گفت: «سن بازنشستگی 50 سال تعیین شده است و بخشی از مشکلات صندوق های بازنشستگی و بدهی ها ناشی از قوانینی است که در مجلس تصویب شده است.»

وی با بیان اینکه وزارت رفاه 10 میلیون نفر را بیمه کرد، افزود: برخی وزرا باید 10 برابر اقدامات وزیر رفاه کار کنند.

این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی خطاب به نمایندگان مجلس تاکید کرد: «چه کسی پرده از روی فجایع صندوق های بازنشستگی کنار زد؟ به طور حتم مشکلات صندوق ها از مسائل محیط زیستی خطرناک تر است. مجلس برای صندوق های بازنشستگی کشوری و لشگری و روستاییان و عشایر مبلغ 60 هزار میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفت که نشان از کمبود اعتبارات این صندوق ها دارد.»

محبی نیا با بیان اینکه 280 شرکت در اختیار وزارت رفاه قرار داشته و 210 شرکت بابت رد دیون به این وزارتخانه تحویل داده شده است، گفت: «طبق قانون تا پایان سال 97 باید تمام شرکت های زیان ده واگذار شده و شرکت های سودده در بورس فعال شوند، البته وزارت رفاه در حوزه فقر، بیمه تامین اجتماعی و اشتغال مسئولیت دارد.»

نماینده مردم شاهین دژ و تکاب در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه شاخص فقر در سال 84 در حدود 18 درصد و در سال 96 متاسفانه 30 درصد شده است، افزود: «متاسفانه دلیل اصلی افزایش شاخص فقر حمایت چندپاره از خدمات اجتماعی است. متولی مبارزه با فقر در کشور بسیار است و وزارت رفاه باید نسبت به حمایت های واحد اقدام کند.»

محبی نیا با تاکید بر اینکه مجلس باید مسیر تغییر و تحولات در شرایط اجتماعی را هموار کند، گفت: «شرایط اجتماعی کشور بسیار پیچیده است. تقاضاهای نمایندگان از این وزارتخانه تاکید بر فعالیت بیشتر وزیر و تیم او در مسائل مختلف است. در حال حاضر سازمان تامین اجتماعی 82 بیمارستان داشته و نمایندگان 159 درخواست برای افتتاح بیمارستان و درمانگاه در نقاط مختلف کشور داشته اند که اگر برای احداث هر مرکز درمانی متوسط 500 میلیارد تومان هزینه شود، برای این تعداد بیمارستان و درمانگاه نزدیک به 48 هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است.»

این نماینده مردم در مجلس دهم با بیان اینکه تقاضای نمایندگان بحق است، گفت: «از نمایندگان مجلس تقاضا می شود عملکرد وزیر برای ادامه کار را با دقت مورد ارزیابی قرار داده و با رأی اعتماد دوباره به وزیر سبب سقوط هواپیمای فعالیت های این وزارتخانه نشوند.»

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار