از تبریز تا میرجاوه، با نمایشگاه مجازی کتاب تهران

تهران(پانا) - نمایشگاه مجازی کتاب تهران، با ارسال کتاب‌های ناشری تبریزی به شهر میرجاوه در مرز پاکستان، شمال غرب ایران را به جنوب شرق متصل کرد.

کد مطلب: ۱۱۵۷۹۴۲
لینک کوتاه کپی شد
از تبریز تا میرجاوه، با نمایشگاه مجازی کتاب تهران

به گزارش ایرنا، نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران، روز هفتم خود را نیز به پایان برد و فروش آن به نزدیکی ۴۰ میلیارد تومان رسید. استقبال از این نمایشگاه به اندازه ای جالب توجه بوده است که همه مدیران آن شگفت زده شده اند اما این ماجرا، تا فردا شب هم ادامه خواهد داشت و حتی ممکن است برای دومین بار شاهد تمدید آن باشیم.

ناشران راضی هستند

اخباری که از سراسر کشور به گوش می رسد، گویای رضایت ناشران از نمایشگاه مجازی کتاب تهران است، ناشرانی که در سراسر کشور توانسته اند یکدیگر را بیابند و از سوی دیگر مخاطبان خاص خود را پیدا کنند.

کتاب‌هایی که تا دیروز دیده نمی شد، اکنون در دسترس اهالی فرهنگ قرار گرفته و از سوی دیگر تلاش ناشران برای سی و دومین نمایشگاه کتاب تهران که فروردین ماه گذشته، لغو شد، اکنون به نتیجه رسیده است. راهی که می توانست به ورشکستگی ناشران منجر شود و اکنون نجات آن ها را رقم زده است.

نمایشگاه مجازی کتاب تهران، راه‌ها را کوتاه و دورها را نزدیک کرده است، به نظر می رسد شرکت پست ایران که سالها این شعار را می داد که حتی در دوردست ترین نقاط کشور هم پست راه دارد، اکنون این شعار را به چشم می توان دید.

رییس نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران و شرکت پست از ارسال مرسوله ای از ناشری در تبریز برای شهروندی در میرجاوه در شرق استان سیستان و بلوچستان خبر داد. شهری مرزی که بیش از ۳۵۰ کیلومتر با کشور پاکستان فاصله ندارد.

این رویداد فرهنگی به واسطه شرکت پست توانسته معنی فاصله را تغییر بدهد. شرکت پست اعلام کرده که تا به امروز هیچ مرسوله برگشتی نداشته‌ است و این موضوع خبر بسیار مهمی به نظر می آید.

ایرانی ها ۳۹ میلیارد تومان کتاب خریدند

بر اساس اعلام خانه کتاب و ادبیات ایران، با آغاز هفتمین روز نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران، ۷۴۶هزار و ۴۹۶ نسخه کتاب به مبلغ ۳۹۲میلیارد و ۹۹ میلیون و ۹۰هزار و ۳۵۶ ریال از سوی مردم سراسر کشور خریداری شد.

تاکنون ۲۶۹هزار و ۱۵۷ هزار بسته کتاب از طریق پست و ۱۴هزار و ۳۸۷ بسته از سوی خود ناشر ارسال شده است. همچنین، از مجموع ۱۳۱هزار و ۸۶۷ سفارش، ۴۴هزار و ۱۹۸ سفارش ارسال شده است و ۸۷هزار و ۶۶۹سفارش در انتظار ارسال هستند.

ارسال پیامک از سوی خانه کتاب به مخاطبان طرح های فصلی برای اطلاع رسانی درباره نمایشگاه مجازی کتاب، باعث اعتراض کتابفروشان شده است، آنها معتقدند که این شماره های تماس امانتی نزد این موسسه بوده که با این کار، اعتمادشان را نسبت به این موسسه از دست می دهند و به نظر می رسد که این نهاد فرهنگی دغدغه ای برای حمایت از این بخش چرخه نشر ندارد.

برخی کتابفروشان با ارائه پیام هایی که به مخاطبان شان ارسال شده است، خواستار این شدند که قانون حفظ حریم شخصی مخاطبان درباره این شماره های تماس به کار گرفته شود.

وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به دنبال راهی برای حمایت از ناشران و بازار کتاب کشور بود تا آنکه تصمیم گرفت با استفاده از تجربیات حضور در نمایشگاه‌های مجازی برگزار شده توسط دیگر کشورها نظیر نمایشگاه بزرگ کتاب فرانکفورت، این رویداد فرهنگی را در ایران به شکل مجازی برگزار کند.

ایوب دهقان کار، مدیر عامل موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران با حکم معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان ریاست برگزاری نخستین نمایشگاه مجازی کتاب معرفی شد. در نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران، بیش از ۱۰۰۰ ناشر حضور دارند و بالغ بر ۱۰۰ هزار عنوان کتاب برای عرضه در سایت نمایشگاه مجازی کتاب تهران ارائه شد.

همچنین ۱۸۰ ناشر خارجی با ۲۰ هزار عنوان کتاب و ۱۴۲ نهاد فرهنگی و آژانس ادبی در بخش رایت‌سنتر نیز در این نمایشگاه حضور دارند. هزینه ارسال کتاب‌ها نیز از سوی شرکت پست جمهوری اسلامی برای همه مخاطبان رایگان اعلام شده است.

نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران با توجه به استقبال خوب و چشمگیر ناشران و مخاطبان با دو روز تمدید از سوی موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تا هشتم بهمن ماه جاری میزبان بازدید کنندگان و علاقه مندان این رویداد بزرگ فرهنگی کشور در فضای خواهد بود.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار