بحران کرونا در بیمارستان‌های تهران؛ ویزیت ۷۰۰ هزار تومانی بیمار در منزل

تهران (پانا) - به‌گفته فوق تخصص مراقبت‌های ویژه وضعیت کرونا در تهران بحرانی و سیاه است، تخت آی سی یو خالی وجود ندارد، بیماران حتی برای پذیرش در اورژانس هم پشت نوبت‌های طولانی می‌مانند.

کد مطلب: ۱۱۲۶۸۰۹
لینک کوتاه کپی شد
بحران کرونا در بیمارستان‌های تهران؛ ویزیت ۷۰۰ هزار تومانی بیمار در منزل

به‌گزارش ایرنا، محمدرضا هاشمیان روز سه شنبه افزود: تعداد بیماران بدحال کووید۱۹ در شهر تهران به شدت افزایش یافته است. همه تخت‌های آی‌سی‌یو در یبمارستان‌های دولتی پر است و امروز حتی اگر به این بیماری مبتلا شوم، تخت آی‌سی‌یو برای من که سالها در بخش آی‌سی‌یو کار کرده‌ام وجود ندارد، اکثر بیمارستان‌های خصوصی نیز اجازه پذیرش بیماران کرونا را ندارند یا تمایلی به پذیرش این بیماران ندارند به خصوص اینکه داروهای مورد نیاز برای درمان بیماران کرونا را به بیمارستان‌های خصوصی نمی‌دهند.

وی گفت: تعداد بیماران کرونای نیازمند مراقبت‌های ویژه و تخت آی‌سی‌یو افزایش یافته، هیچ مدیریت و امکانی برای اینکه بدانیم در کدام بیمارستان تهران می‌توان تخت آی‌سی‌یو پیدا کرد وجود ندارد و اگر بیمار بدحال داشته باشیم باید بیمارستان به بیمارستان تلفن بزنیم و بپرسیم که آیا یک تخت آی‌سی‌یو خالی دارید که معمولا هم پاسخ منفی است. امتیازدهی مناسبی هم برای پذیرش بیماران بدحال در آی‌سی‌یوها وجود ندارد.

رمدسیویر ایرانی در بازار آزاد ۸ میلیون تومان

هاشمیان افزود: مدیریت توزیع دارو نیز بسیار اشکال دارند، اکنون در بیمارستانهای دولتی فقط یک یا دو پزشک اجازه امضا برای تجویز رمدسیویر را دارند به همین علت اکثر بیماران کرونا که به این دارو نیاز دارند برای تهیه دارو به خارج از بیمارستان و بازار آزاد مراجعه می‌کنند و رمدسیویر با برند ایرانی که در بیمارستان دولتی بین ۷۰۰ هزار تا یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان فروخته می‌شود، در بازار آزاد به قیمت هشت میلیون تومان به دست بیماران می‌رسد.

استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: واقعا نمی‌دانیم چطور داروی رمدسیویر از بازار آزاد سر در می‌آورد و چرا این دارو در داروخانه‌ها و شبکه رسمی توزیع نمی‌شود، می‌گویند داروی رمدسیویر در بازار آزاد تقلبی است اما تاکنون رمدسیویر تقلبی ندیده‌ام.

وی گفت: اطلاع‌رسانی و خبررسانی در مورد وضعیت کرونا، تخت‌های خالی آی‌سی‌یو، بستری و پذیرش در اورژانس‌ها بسیار ضعیف و متناقض است و واقعا مردم سرگردان هستند. ترافیک سنگینی برای پذیرش بیماران در بیمارستان‌ها به وجود آمده و همکاران ما در بیمارستان‌های دولتی هیچ اطلاعی از وضعیت تخت‌های خالی در بیمارستان‌های دیگر در بخش دولتی، خصوصی و خیریه ندارند.

هاشمیان افزود: به علت تاخیر در پذیرش بیماران و مراجعه دیرهنگام بیماران بدحال به بخش‌های آی‌سی‌یو، میزان مرگ و میر بیماران کرونا در بخش‌های آی‌سی‌یو بالا رفته است. نمی توان گفت چند درصد بیماران کرونا در بخش‌های آی‌سی‌یو فوت می‌کنند زیرا در بیمارستان‌های اصلی کرونا بیماران بدحال‌تری بستری می‌شوند و بیمارستان‌های سطوح پایین تر ممکن است بیماران بدحال کمتر باشند. شاخص کشوری در این مورد ندارم اما به طور کلی بین ۵ تا ۷ درصد بیماران کرونا فوت می‌کنند.

وی ادامه داد: توزیع داروی رمدسیویر برای بیماران کرونا مشکلات زیادی دارد، سرنوشت داروی فاویپیراویر ایرانی هم معلوم نیست و در این مورد اطلاع‌رسانی رسمی انجام نشده است. این دارو در بسیاری از کشورها مثل روسیه، ترکیه، ژاپن، فیلیپین و مصر برای کمک به درمان بیماران کرونا استفاده می‌شود و در صورت استفاده از این دارو در مراحل اولیه بیماری در بسیاری از بیماران موثر بوده است زیرا تعداد ویروس را کم می کند البته کووید۱۹ هنوز هیچ داروی اختصاصی ندارد. معمولا یک دارو برای بیماران استفاده نمی‌شود و در کنار فاویپیراویر یا رمدسیویر، دگزامتازون یا اینترفرون هم استفاده می‌شود.

درمان کرونا در منزل با قیمت‌های نجومی

این فوق تخصص مراقبت‌های ویژه افزود: در شرایطی که بیمارستان‌ها پر هستند و امکان پذیرش بیماران کرونا را ندارند، بازار جدیدی به‌عنوان بستری در منزل ایجاد شده و بیماران کرونا با قیمت‌های نجومی در منزل خدمات درمانی می گیرند، یک پزشک عمومی برای ویزیت بیمار در منزل ۷۰۰ هزار تومان دریافت می‌کند و مراقبت ۲۴ ساعته پرستار در منزل بین یک تا دو میلیون تومان هزینه دارد، بازار سیاه دارو نیز فشار مضاعفی بر خانواده‌های بیماران وارد کرده و معلوم نیست این داروها از کجا تهیه می‌شوند و چرا این داروها به‌جای زیرپله و بازار سیاه در داروخانه‌ها توزیع نمی‌شود.

هاشمیان گفت: در مجموع تعداد بیماران کرونا در شهر تهران بسیار بالا رفته و باید هر چه زودتر این شهر به حالت قرنطینه برود، بیمارستان‌ها باید اطلاعات لازم را در مورد تخت‌های خالی در شبکه رسمی در اختیار یکدیگر بگذارند و دارو فاویپیراویر و رمدسیویر هم باید در داروخانه‌ها با قیمت مصوب در اختیار بیماران قرار بگیرد و جلوی توزیع قاچاق و غیر قانونی این داروها در بازار آزاد گرفته شود.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار